Neler Yeni

SSD ve HDD ne işe yarar ve kullanım alanları?

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Program yüklerken, oyun yüklerken, kullanırken nasıl bir tercih yapılmalı işlevleri nedir ?

Deeplack

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ali Sayar
Sabit diskler (HDD) verilerini dönen diskler üzerinde depolar; SSD'lerin ise hareketli parçaları yoktur. SSD'ler daha pahalı USB bellek gibidir. SSD ve HDD aynı işlevi görürler; sisteminizi yükleyip, kişisel dosyalarınızı ve uygulamalarınızı depolarlar.

Google'dan kopyaladım, benim yerime sende yapabilirsin.

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Ssd daha hızlı olan bir depolama birimidir. Bence sistemlerde ssd olamlıdır. Bütçe zorlamamak için ssd ve hdd aynı anda da tercih edilebilir. O zaman Windows, programlar ve en sık oynanan online oyunlar ssd'ye kalanlar hdd'ye kurulmalı bence.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sabit diskler (HDD) verilerini dönen diskler üzerinde depolar; SSD'lerin ise hareketli parçaları yoktur. SSD'ler daha pahalı USB bellek gibidir. SSD ve HDD aynı işlevi görürler; sisteminizi yükleyip, kişisel dosyalarınızı ve uygulamalarınızı depolarlar.

Google'dan kopyaladım, benim yerime sende yapabilirsin.
Teşekkürler ama benim sorum şu bazı sdd ler fazla yük altında yavaşlıyor PC kasılıyor gibi şeyler yazıldı. Dikkat edersen kullanım amaçlarını soruyorum. Mesela çizimci ler HDD kullanır çünkü .... Gibi

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Program yüklerken, oyun yüklerken, kullanırken nasıl bir tercih yapılmalı işlevleri nedir ?
Windows 8 ve sonrası için mutlaka SSD takılması gerekiyor yoksa %100 disk kullanımı hatası alıyorsunuz ve bunun yazılımsal çözümü yok.
SSD'e hızlı çalışması gereken programlar ve sistemi yükleyin.
HDD'e hız gerekmeyen programlar, film, müzik, belge ve oyunları yükleyin.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows 8 ve sonrası için mutlaka SSD takılması gerekiyor yoksa %100 disk kullanımı hatası alıyorsunuz ve bunun yazılımsal çözümü yok.
SSD'e hızlı çalışması gereken programlar ve sistemi yükleyin.
HDD'e hız gerekmeyen programlar, film, müzik, belge ve oyunları yükleyin.
Yani mesela oyun HDD de kayıtlı olsa da ya da çizim programı kayıt yeri orası olsa da çalıştırma sdd üzerinden mi gerçekleşiyor

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Teşekkürler ama benim sorum şu bazı sdd ler fazla yük altında yavaşlıyor PC kasılıyor gibi şeyler yazıldı. Dikkat edersen kullanım amaçlarını soruyorum. Mesela çizimci ler HDD kullanır çünkü .... Gibi
Günlük kullanıcı SATA SSD
Grafiker ve İçerik üreticiler M2 SSD

Deeplack

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ali Sayar

Ne işe yarar sorusuna cevap verdim. Düzenli bir konu açmak zor değil deneyin

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular