kriptomemmed
80+
- Reaksiyon skoru
- 46
- Bütçe
- 5
Merhabalar, Donanım Arşiv'in değerli okurları biraz bilgisizce ve araştırmalar üzerine zamana bölerek PC toplamaya karar verdim ve ne yazık ki "dolar" bile toplamamıza karşı geliyor
vehasıl kelam arkadaşlar ben sistemde önemli faktör olacak bileşenleri aldım, bunlar
Anakart :
MSI B450 MORTAR MAX OC 4133 MHz ✓
Ekran Kartı :
Gainward Ghost 3060Ti 8GB ✓
İşlemci :
Ryzen 7 5700X ✓
Ram :
Crucial Ballistix 2x16GB (32GB) 3000MHz ✓
Kasa :
Dark Maxima V20 ✓
PSU :
Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W 80+ Gold ✓
Sıvı Soğutma :
Raijintek ORCUS 240 ✓
SSD :
Kioxia M.2 500GB 3400MB-3200MB ✓
Sistemi oyun yayın ve render olarak kullanmak istiyorum tek oyun olarak deli gibi takılmıcam her çeşit kullanmak için toplamaya çalıştım.
Oran olarak verebilirsek:
Oyun : %40
Yayın : %30
Render : %30
Nasıl bir kasa almalıyım hava açısından baya işlevsel bir F/P ürünü bulabilir miyim. Sıvı soğutma açısından da kasaya göre mi işlemciye göre mi seçiliyor inanın hiç bilmiyorum, kasa öneri ile sıvı soğutma önerisi bağdaştırmak lazım bunun yanı sıra RAM olarak ne önerirsiniz böyle bir sisteme ve eksiğim olarak seçtiğim bileşenlerde eklemem ya da çıkarmam gereken varsa bilgilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Son olarak ekran kartı ve işlemci PCI 4.0 da çalışıyor fakat ben anakartı (PCI 3.0) yaklaşık 9 ay önce satın almıştım bu sistemdeki her bileşen birbirine uyumlu mu bu konuda da fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.
Bütçe belirtmedim zamana bölerek alıyorum ama her halükarda F/P ön planda olabilir.
İyi forumlar.
Anakart :
MSI B450 MORTAR MAX OC 4133 MHz ✓
Ekran Kartı :
Gainward Ghost 3060Ti 8GB ✓
İşlemci :
Ryzen 7 5700X ✓
Ram :
Crucial Ballistix 2x16GB (32GB) 3000MHz ✓
Kasa :
Dark Maxima V20 ✓
PSU :
Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W 80+ Gold ✓
Sıvı Soğutma :
Raijintek ORCUS 240 ✓
SSD :
Kioxia M.2 500GB 3400MB-3200MB ✓
Sistemi oyun yayın ve render olarak kullanmak istiyorum tek oyun olarak deli gibi takılmıcam her çeşit kullanmak için toplamaya çalıştım.
Oran olarak verebilirsek:
Oyun : %40
Yayın : %30
Render : %30
Nasıl bir kasa almalıyım hava açısından baya işlevsel bir F/P ürünü bulabilir miyim. Sıvı soğutma açısından da kasaya göre mi işlemciye göre mi seçiliyor inanın hiç bilmiyorum, kasa öneri ile sıvı soğutma önerisi bağdaştırmak lazım bunun yanı sıra RAM olarak ne önerirsiniz böyle bir sisteme ve eksiğim olarak seçtiğim bileşenlerde eklemem ya da çıkarmam gereken varsa bilgilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Son olarak ekran kartı ve işlemci PCI 4.0 da çalışıyor fakat ben anakartı (PCI 3.0) yaklaşık 9 ay önce satın almıştım bu sistemdeki her bileşen birbirine uyumlu mu bu konuda da fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.
Bütçe belirtmedim zamana bölerek alıyorum ama her halükarda F/P ön planda olabilir.
İyi forumlar.
Son düzenleme: