Neler Yeni

Yardım Ssd yi Nasıl Takıcam?

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Psu nun uçlarını görmek için çıkarman gerekir.
Kasanın ön tarafında siyah kablolar var.
Onlardan birinin ssd için olması gerekiyor.
İyice kontrol et.
Kasanın diğer tarafınıda ufak bir kuvvet uygulayarak açabilirsin.
Muhtemelen parçaların kabloları oraya klipslenmiştir.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1

DejavuTN

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Ensar

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,147
İsim
Ensar
Teşekkür ederim, yapmaya çalışıyorum
Benim de sistemim geldi. :)
Şu an yeni sistemim üzerinden yazıyorum. Ben de HDD'yi nereye takacağımı biraz aradım.. HDD arka kapaktaki PSU'nun yanındaki boşluğa, SSD'de sanırım ön tarafta kasanın içinde SSD yazan bir yer var oraya olması gerekiyor, anakart kutusunun içinden gerekli vidalar çıkıyor.

DejavuTN

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Çok sevinirim, yardımcı olursan

Öncelikle kasanın arkasını açman gerekiyor. ilk attığın fotoğrafda olan deliklere ssd nin vida noktalarını denk getireceksin. Anakartın kutusunun içinden çıkan küçük vidalarla (en küçük olanlar değil bi büyükleri) sabitleyeceksin. Sonrasında eğer ssd nin kutusundan çıktıysa onu eğer çıkmadıysa anakartın içinden çıkan SATA data ve SATA power kablolarını bağlayacaksın ssd ye. Son görünümü böyle bir şey olacak.
crucial.jpg

Kasayı açıp içinden çekebilecek kadar müsait değildim o yüzden böyle çekmek zorundu kaldım. Kusura bakma.
Bu fotoğrafta görünen gibi oturması lazım sonda.

SATA data ve SATA power kablolarının resimleri aşağıda

1603387208667.png

Bu SATA data. Ucu böyle olacak. Kilitli de olabilir. Rengi değişkenlik gösterebilir.

1603387254730.png

Bu SATA power. Sadece ucuna dikkat etmen lazım. PSU'ya bağlı geldiğinden beyaz kısmı görememe olasılığın var. Ama eğer ekstra bu kablodan sende varsa beyaz kısmı takılacak yerler de bulunmakta.

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Öncelikle kasanın arkasını açman gerekiyor. ilk attığın fotoğrafda olan deliklere ssd nin vida noktalarını denk getireceksin. Anakartın kutusunun içinden çıkan küçük vidalarla (en küçük olanlar değil bi büyükleri) sabitleyeceksin. Sonrasında eğer ssd nin kutusundan çıktıysa onu eğer çıkmadıysa anakartın içinden çıkan SATA data ve SATA power kablolarını bağlayacaksın ssd ye. Son görünümü böyle bir şey olacak.
Alıntıyı görüntüle
Kasayı açıp içinden çekebilecek kadar müsait değildim o yüzden böyle çekmek zorundu kaldım. Kusura bakma.
Bu fotoğrafta görünen gibi oturması lazım sonda.

SATA data ve SATA power kablolarının resimleri aşağıda

Alıntıyı görüntüle

Bu SATA data. Ucu böyle olacak. Kilitli de olabilir. Rengi değişkenlik gösterebilir.

Alıntıyı görüntüle
Bu SATA power. Sadece ucuna dikkat etmen lazım. PSU'ya bağlı geldiğinden beyaz kısmı görememe olasılığın var. Ama eğer ekstra bu kablodan sende varsa beyaz kısmı takılacak yerler de bulunmakta.
Eyvallah teşekkür ederim, taktım sonunda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,967
Üyeler
163,418
Son üye
GurPac
Top Bottom