MR. Salieri
80+ Bronze
Sorum başlıkta.
RPM demek dönme hızı demek fakat mantığı tamamen kestiremedim beni aydınlatacak birilerine ihtiyacım var.Çünkü içinde dönen mekanizma yok çok farklı şeyler HDD ile.
İçinde dönen dandik metalden yok çünki.Sorum başlıkta.
HDD (mekanik diskler) plak gibi bir diskin dönmesiyle çalışır. SSD'ler (katı hal diskleri) ise tamamen elektroniktir ve içlerindeki DRAM, NAND Flash gibi birimler ile çalışır. Dönen bir şey yoksa RPM de yok.RPM demek dönme hızı demek fakat mantığı tamamen kestiremedim beni aydınlatacak birilerine ihtiyacım var.
RPM demek dönme hızı demek fakat mantığı tamamen kestiremedim beni aydınlatacak birilerine ihtiyacım var.
HDD içini açtığınızda mini bir gramofon benzeri yapı görürsünüz. Bu disk döndükçe orada bulunan mikro uç sektörleri okur ve veri yazma/okuma işlemlerini gerçekleştirir. RPM (Revolution per minute), dakikada diskin dönüş sayısını belirtir. Bu değer ne kadar yüksekse, HDD o kadar hızlı çalışır.RPM demek dönme hızı demek fakat mantığı tamamen kestiremedim beni aydınlatacak birilerine ihtiyacım var.
hdd içinde dönen disk var üstündeki şey (dönen diskin) onun üzerine kayıt ediyor ama ssd de öyle bir sistem yok direkt veriler kayıt ediliyorSorum başlıkta.