SSD'lerde niye IOPS değerlerine dikkat edilmiyor?

Reaksiyon skoru
29
Merhabalar, gezdiğim bütün forumlarda aynı şeyden muzdaripim... SSD önerilirken IOPS hızlarına bakılmıyor, sadece okuma yazma hızlarına bakılıyor. Bunu yanlış buluyorum,

Örnek: İki tane 550/550 SSD düşünün. Birinin IOPS hızı öbüründen daha yüksek, bu durumda hızı yüksek olan 2 saniyede girilen veriyi aktarırken, IOPS değeri düşük olan 5-6 saniyede aktarıyor. Kimse de buna bakmıyor.

Sadece IOPS de değil, DRAM, kontrolcüye de bakmayan bir kitle var.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Aynı kapıya çıkıyorlar.

Hayır, parça şeklindeki dosya aktarımında önemli bir etken, okuma-yazma hızıyla aynı değil.
Evet veri miktarı değil işlem miktarı baz alınıyor IOPS'de ama çoğunlukla okuma-yazma hızıyla bağıntılı oluyor. Ayrıca incelemelerde paylaşılıyor. Dikkat etmek kişinin elinde.

Örnek verir misiniz? Hangi modelden bahsediyorsunuz?

Yok hocam bir sürü etken var.
Model olarak baz almadım, çoğu kişi bilmeden öneriyor dedim.
Evet veri miktarı değil işlem miktarı baz alınıyor IOPS'de ama çoğunlukla okuma-yazma hızıyla bağıntılı oluyor. Ayrıca incelemelerde paylaşılıyor. Dikkat etmek kişinin elinde.
Evet bağlantılı ancak kısmi, küçük ve çok sayıda parçalarda kendini belli ediyor, incelemelerde paylaşılıyor ancak forumlarda konu açan ve çok fazla bilgisi olmayan kişiler başkalarına güvenip bunları satın alıyor.

Evet bağlantılı ancak kısmi, küçük ve çok sayıda parçalarda kendini belli ediyor, incelemelerde paylaşılıyor ancak forumlarda konu açan ve çok fazla bilgisi olmayan kişiler başkalarına güvenip bunları satın alıyor.
Evet o konuda haklısınız.

Forumda kendi başına öneri yapan yok ki :D
Konu hakkında bilgili birisi araştırıp o ürünü öneriyor daha sonra tüm forum önermeye başlıyor.

ESKİ KONU: Merhaba "". Bu konu artık güncel olmayabilir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,483
Üyeler
193,409
Son üye
not random
Geri