ekranın kaç hz ise ona sabitle veya freesync vsync kullan zaten monitörünün üstü hz değerleri bi işine yaramaz senin gördüğün açısındanhiçbir oyunda en basitinden sifu oynuyorum ama sürekli tam drop diyemeyeceğim mini droplar yiyorum normalde 200 fps ama sürekli o dediğim mini drop tarzı şeylerden oluyor
EKRAN KARTIM rx7600
işlemcim ryzen 5 5600
16gb ram
genelde bu düzeyde hep ama bi anda %1lik fpsinde altına 146 gibi rakamlara düşüyor diğer oyunlarda da bu problem var%1 ve %0.1 fps değerlerinde bi düşüklük var sanırsam işlemcinde iyi aslında neden öyle oluyor sıcaklık değerleri mi çok fazla?
vsync freesync açık oluyorekranın kaç hz ise ona sabitle veya freesync vsync kullan zaten monitörünün üstü hz değerleri bi işine yaramaz senin gördüğün açısından
oyunu kaç dakikadır oynuyorsungenelde bu düzeyde hep ama bi anda %1lik fpsinde altına 146 gibi rakamlara düşüyor diğer oyunlarda da bu problem var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
vsync freesync açık oluyor
ssdSsd mi hdd mi kullanıyorsun
çok değil 15 20dkdır oynuyordum ama sürekli olduğu için süreyle alakalı olduğunu düşünmüyorumoyunu kaç dakikadır oynuyorsun
Hdd sentiel ile sağlık ve performansına bir bakar mısınız dropun bir sürü ihtimali olabilir birincisi sıcaklık ve benim en çok karşılaştığım düşük sağlıklı depolama birimi
az süredir oynuyorsan ve oyunu yeni yüklediysen olur bi 30 dk oyna oyunun senkorizasyonu bi otursun droplar kalkacakssd
çok değil 15 20dkdır oynuyordum ama sürekli olduğu için süreyle alakalı olduğunu düşünmüyorum
Hdd sentiel ile sağlık ve performansına bir bakar mısınız dropun bir sürü ihtimali olabilir birincisi sıcaklık ve benim en çok karşılaştığım düşük sağlıklı depolama birimi
peki bu durum normal mi sistemle alakası var mı yada yoksa bu herkesin başına gelen bir şey mi çok bilmediğim için neyin normal olduğunu bilmiyorumaz süredir oynuyorsan ve oyunu yeni yüklediysen olur bi 30 dk oyna oyunun senkorizasyonu bi otursun droplar kalkacak
aaa oyunlar hariç valorant cs2 gibi oyunları ilk yükleyiş ve açışında bi 15 20 dk süre değişebilir ama max 30dk sürer genelde anlık droplar yaşanabilir bu ekran kartın oyunu senkronize etmesi için olabiliyor bende de oluyor valorant ilk yükleyişimde fps dropları iyiyorum 15 dk sonra tamamen kalkıyorAlıntıyı görüntüle
peki bu durum normal mi sistemle alakası var mı yada yoksa bu herkesin başına gelen bir şey mi çok bilmediğim için neyin normal olduğunu bilmiyorum