enesbuyulu
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 101
- İsim
- Enes Büyülü
- enesbuyulu
- enes.buyulu.52
Herkese iyi forumlar. Ben Bilgisayar Programcılığı bölümünü bitirdim ve mezun olabilmem için 30 iş günü zorunlu staj yapmam gerekiyor ve şuan stajımın son haftasındayım. Benimle birlikte staj yapan üniversiteli arkadaşlarım ile iletişim halimindeyim ve maaşları yatmıştı. Benim maaşım neden yatmadı diye staj yaptığım işyerine sorduğumda bize devlet yatırıyor bizde onu sana atacağız eğer yatırırlarsa dediler. Bende staj ücretini işyerinin ödediğini söyledim. Israr ettiler hayır öyle değil diye ve sormamı istediler. Bende üniversiteden danışman hocama sordum ve işyerinin verdiği bilgisini doğrulattım. Sonrasında tekrar bunu söylediğimde bana seninle böyle bir şey konuşmadık ki ücret vereceğimize dair bir şey söylemedik vs dediler. Hatta bu işyerinde staj yapabilmeme vesile olan bir tanıdığımız vardı. O abimiz işyerine beni söylerken yemek ve ücret hiçbir şey istemiyor sadece yemek istiyor diye söylediği için bana şuan para vermiyorlar ve vermeyecekler. Ben internetten biraz araştırdım Zorunlu staj yapan öğrencilere stajyer maaşı verilmesi zorunlu yazan bir çok yazı okudum. Ekstra olarak işyerinde sigortalı çalışan sayısı 20 den az ise devlet stajyer maaşının 2/3'üne destek sağlıyor diye bir bilgi edindim. Bu devlet desteği doğru mu öncelikle onu sonrasında ise bana maaş vermemeleri yasal olarak doğru mu? Aksiyon almadan önce sizlere sormak istedim illaki bilen birileri vardır bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.