HmzaY
80+ Gold
Dahası
5100tl kadar para alman lazım yani.tamamdır
5100tl kadar para alman lazım yani.tamamdır
Hakkını iste o zaman. Burda 5 bin TL bir öğrenci için güzel bir para ama onların umrunda olacağını bile düşünmüyorum. İleride de benzer bir durumla karşı karşıya kalırsan, nasıl davranılacağını şimdiden deneyim etmiş olursun.yok ben çalışmayı düşünmüyorum burda zaten teknik serviste işim olmaz. Yazılım şirketinde staj yeri bulamadığım için mecburen girdim sadece staj için amacım teknik servis vs olmak değil yazılım sektöründen devam edicem.
gayet ayak işi yapıyorum kardeşim benim. Öğrendiğim herhangi bir şey olsa zaten diretmem bu kadar para mevzusunda. Bana iş öğretiyor meslek öğretiyor derim çekilirim kenara uslu uslu günümün dolmasını beklerim. Ama adam yıllar önce yaptığı temizliği sırf stajyer var halleder diye bana yaptırırsa, yıllardır düzenlemediği 24 kutu yedek parçaların hepsini tek tek bana indirtip düzenletirse beni burda hamal gibi çalıştırırsa kusura bakma hakkımı aramak en doğal hakkım benim.Stajyere maaş yok. Verirlerse harçlık verirler. Õğrenimin bir parçası ve kimse stajyer almakla yükümlü değil. Bir iş yapmıyorsun. Bana da vermemişlerdi.
aynen öyle yapıcam hatta düşündüm. Aracı olan abi mağdur olmasın diye devletin vereceği destek kadar paramı isticem diğer kalan kısmı almıcam o da sırf babamın aracı abiye bir şey istemiyor dediği için abi sıkıntıya düşmesin diye. Konuşacağım birazdan baktım vermiyolar cimere şikayet eder hepsini alırımHakkını ara dostum cimere şikayet et seve seve verirler inan bana vermeseler bile yanıt vermeleri uğraşmaları yüzünden senden sonrakine para verirler
Cimere şikayetle bir şey çözülmez.Hakkını ara dostum cimere şikayet et seve seve verirler inan bana vermeseler bile yanıt vermeleri uğraşmaları yüzünden senden sonrakine para verirler
Eğer sonuna kadar gideceğim diyorsanız dava açabilirsiniz onun içinde işi bilen bir avukata gidin buralardan aldığınız tavsiyeler işinize yaramaz.gayet ayak işi yapıyorum kardeşim benim. Öğrendiğim herhangi bir şey olsa zaten diretmem bu kadar para mevzusunda. Bana iş öğretiyor meslek öğretiyor derim çekilirim kenara uslu uslu günümün dolmasını beklerim. Ama adam yıllar önce yaptığı temizliği sırf stajyer var halleder diye bana yaptırırsa, yıllardır düzenlemediği 24 kutu yedek parçaların hepsini tek tek bana indirtip düzenletirse beni burda hamal gibi çalıştırırsa kusura bakma hakkımı aramak en doğal hakkım benim.
Devletin vereceği destek parası dediğiniz parayı iş verenin alabilmesi için önce senin ücretini yatırması gerekiyor. Ayrıca dediğim gibi cimer bu işle ilgili hiçbir şey yapamaz.aynen öyle yapıcam hatta düşündüm. Aracı olan abi mağdur olmasın diye devletin vereceği destek kadar paramı isticem diğer kalan kısmı almıcam o da sırf babamın aracı abiye bir şey istemiyor dediği için abi sıkıntıya düşmesin diye. Konuşacağım birazdan baktım vermiyolar cimere şikayet eder hepsini alırım
ofis yok proje yok bilgisayar teknik serviscisindeyim. Sorunlu bilgisayar geliyor zaten bildiğim işi yapıyorum format atıyorum ve üstüne çırak gibi eleman gibi ayak işleride yapıyorum. 3 defa yazdım anlatamıyorum sanırım öğrendiğim bir meslek yok ortada. Yanımda işyeri sahibinin yiğeni çalışıyor ona kendi ceplerinden para veriyorlar. ve bizi aynı derecede görüyorlar aynı işleri buyuruyorlar ama iş paraya gelince stajyer oluyorum.Türkiyede maalesef sistem bu şekilde bence staj yeri bulup bitirdiğin için şükret. Sonuçta onlara sadece yemek istiyor dendiği için almışta olabilir. Kimse ofiste boş boş takılacak proje ile alakası olmayan birine azda olsa para vermek istemez.
Birde staj yerin sana puan vermeyecek mi? Eskiden onlarda puanlama yapıyordu yani o puanlamarı yüksek yapması bile alacağın birkaç binden daha iyidir
tamam onu isticem zaten sonrasında destek parasını kendileri alsınlarDevletin vereceği destek parası dediğiniz parayı iş verenin alabilmesi için önce senin ücretini yatırması gerekiyor. Ayrıca dediğim gibi cimer bu işle ilgili hiçbir şey yapamaz.
aynen öyleymiş şuan onu okuyodum. Maaşın yatırıldığına dair dekont okula gönderiliyor hesap bilgileri vs dahilinde. Sonrasında okul o belgeleri toplu bir şekilde alıyor ve sonrasında destek gelince işyerine destek miktarını geri yatırıyormuş.Birde devlet yani işkur devlet desteği adı altında iş yeri öğrenciye her ayın atıyorum 4 ünden önce asgari ücretin %30 u kadar ödeme yapip bunun dekontunu öğrencinin ismi gözükecek şekilde okula mail atıyordu okulda işkur a gönderiyordu staj bittikten bir süre sonra toplu olarak geri ödemeler yatıyordu iş yerine
tamam onu isticem zaten sonrasında destek parasını kendileri alsınlar
Mesaj otomatik birleştirildi:
aynen öyleymiş şuan onu okuyodum. Maaşın yatırıldığına dair dekont okula gönderiliyor hesap bilgileri vs dahilinde. Sonrasında okul o belgeleri toplu bir şekilde alıyor ve sonrasında destek gelince i
Diğer yazımı da okuStaj ücreti zorunlu değil diye biliyorum benle aynı firmada staj yapan birisi vardı o da senin gibi 1 ay zorunlu staj gördü ben 4 ay gördüm dönem stajı adı altında ve bana aylık 5100 yatırdılar ona ücret vermediler mesela