Neler Yeni

Starfield Hakkındaki Düşüncelerim

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Öncelikle oyunu beğenmedim bunu baştan belirtmek isterim.

Yapay zeka çok kötü. Gerek takım arkadaşımız gerekse karşıdaki düşmanlar çok boş hareketlerde bulunuyorlar öldürmek aşırı kolay ve takım arkadaşlarımız sürekli gereksiz yerlere takılıp duruyorlar. Saçma sapan hatalar da cabası.

Vuruş hissiyatı rezalet. Başka kelime bulamıyorum maalesef düşmana mı vuruyorum duvara mı belli değil. Vurulduklarında tepkileri almıyorlar mesela herhangi bir silah içeren oyunu düşünün siz düşmanı vurduğunuz zaman ateş etmek üzereyse bir duraksar vurulduğu yere göre bir tepki verir. Bu da sizin gerçekten onu vurduğunuza inandırır. Buradaki silahlar da çok saçma silahlar ve ne ateş ediyormuş ne de vuruyormuş gibi hissediyorum.

Oyunun bilgisayarımdaki performansı gerçekten çok kötü böyle grafikli bir oyunun görece güçlü bir bilgisayarda düşük FPS'lerle oynanması ve arada drop yemesi aşırı rahatsız edici. Aynı dropların konsollarda da mevcut olduğunu duydum ve bu gerçekten optimizasyon olarak da çok kötü olduğunu kanıtlıyor zaten.

Bir de oyunda gemi yok. Yani var da yok. Gemiyi doğru düzgün kullanamıyoruz sadece Fast travel yapabiliyoruz bu dauzay temasını mahvediyor normal yerde gibiyim sadece arada bir adadan başka bir adaya ışınlanıyorum gibi oluyor uzayda gidiyorum gibi değil.

Yakın dövüş kısmına gelirsek Skyrim'e çok benziyor yine aynı saçma hiç düzgün çalışmayan vuruş sistemi ve gerçekçi olmayan tepki ve sesler içeriyor.

Gezegenler otomatik oluşturuldukları için hiç yaratıcı değil. Keşke 10-15 gezegen yapsalardı ve gerçekten ağzına kadar dolu olsaydı bu gezegenler.

Yükleme ekranları çok can sıkıcı elimde GB seviyelerinde okuma ve yazma değerleri olan SSD'ler var ve ben neden bekliyorum bu yükleme ekranlarını. Daha ağır oyunlar bile yükleme ekransız gelebiliyor hadi yükleme ekranı var diyelim ama neden her yerde var.

Yani toparlamak gerekirse Skyrim'in çok da ötesine geçememiş bir oyun olmuş Skyrim'i sevenler bu oyunu da sevecektir çünkü oyun Skyrim'in uzaylısı gibi. Skyrim de çıktığı zamanlara göre kötü dinamiklere sahipti Starfield da kötü dinamiklere sahip. Ama bunlar illaki mod yapımcıları tarafından düzeltilecektir. Şahsen ben Skyrim'in birkaç sene önce yavaş yavaş oynanabilir hale geldiğini düşünüyorum. Grafik düzenleyici, yükleme ekranları geçiçi, dinamik düzeltici vs. birçok mod yayınlandı ve oyun gerçekten asıl yapılmış olması gereken oyuna benzedi. Dolayısıyla bu oyun da 5-6 seneye muhtemelen oynanabilir kıvama gelecektir eğer çok yüksek beklentiniz varsa sizi kesinlikle tatmin etmeyecektir. Keza Skyrim'i de sevmemem dolayısıyla ortalama bir beklenti ile bekleyen ben kesinlikle tatmin olmadım.

Puanım: 3/10

Bu puanı vermemin en büyük etkeni de bunca yıl uğraşılan oyunun kesinlikle bu kadar ortalama bir oyun olmaması gerektiğiydi.

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,599
İsim
ismail
Aynı hatayı fallout 76'da yaptılar. Bethesda kullanıcıyı dinlemediği sürece yeni oyunları 5-6 puan arasında takılacak gibi görünüyor.

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı hatayı fallout 76'da yaptılar. Bethesda kullanıcıyı dinlemediği sürece yeni oyunları 5-6 puan arasında takılacak gibi görünüyor.
Sanki müşterileri biz değilmişiz gibi aptalca bir yaklaşımda bulunuyorlar bizi dinlemek yerine bildiklerini okuyorlar hem de herkese gaz veriyorlar sonuç hüsranla sonuçlanıyor.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,395
İsim
Berk
Ya her şeyi bir kenara bırak uzay temalı gibi bir oyunda bir tane zıplama animasyonu 1 tane hareket animasyonları mevcut puahhaha şaka gibi yıl 2023 artık daha estetik daha tasarımsal şeyler ince detaylar bekliyoruz... bethesda ne bekliyosun ki.. aynı tas aynı hamam.. ama işlemez ..

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,602
İsim
Hakanbey
Bende oynuyorum gayet hoşuma gitti çok beğendim.

SadeceSeyf

80+ Gold
Ben de beğendim fakat yapay zeka çok kötü. Bug çok fazla. Ortalıkta ki karakterler bomboş. Grafik olarak çok kötü deniyordu. Fakat oyun grafik açısından bence çok üst düzey. 5600 3060 ti ultra ayarlarda 2k da 37 fps alıyorum

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Bende oynuyorum gayet hoşuma gitti çok beğendim.
Peki bir sorum var söylediklerimden yanlış olduğunu düşündüğün var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben de beğendim fakat yapay zeka çok kötü. Bug çok fazla. Ortalıkta ki karakterler bomboş. Grafik olarak çok kötü deniyordu. Fakat oyun grafik açısından bence çok üst düzey. 5600 3060 ti ultra ayarlarda 2k da 37 fps alıyorum
Grafik açısından çok üst düzey ???

SadeceSeyf

80+ Gold

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
2003 yılından hoş geldiniz yılımıza artık çok çok iyi grafikli oyunlar çıkabiliyor. Lütfen Crysis'e bir bakın. Onun grafikleri 2007'de oluşturuldu. Şey diyebilirsiniz bu daha geniş bir oyun falan vs. Ama şunu atlamayın "2007"de oluşturuldu diyorum. 16 yıl sonra daha kötü grafikli bir oyun... Ayrıca 2k ultrada 37fps aldığınızdan bahsetmişsiniz. 37fps oynanabilir bir fps değeri mi sizce böyle akıcı olması gereken bir oyuna göre.?

Ayrıca FSR gibi bir çözünürlük ölçeklendirici kullanmadan şehir içinde 2k ultrada 37fps alabileceğinizi de düşünmüyorum

AEGON

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
819
İsim
YILDIRIM
Ön sipariş vermiştim 1.5 ay kadar önceden çıkmasına 1 hafta kala iade ettim iyiki etmişim.

SadeceSeyf

80+ Gold
2003 yılından hoş geldiniz yılımıza artık çok çok iyi grafikli oyunlar çıkabiliyor. Lütfen Crysis'e bir bakın. Onun grafikleri 2007'de oluşturuldu. Şey diyebilirsiniz bu daha geniş bir oyun falan vs. Ama şunu atlamayın "2007"de oluşturuldu diyorum. 16 yıl sonra daha kötü grafikli bir oyun... Ayrıca 2k ultrada 37fps aldığınızdan bahsetmişsiniz. 37fps oynanabilir bir fps değeri mi sizce böyle akıcı olması gereken bir oyuna göre.?

Ayrıca FSR gibi bir çözünürlük ölçeklendirici kullanmadan şehir içinde 2k ultrada 37fps alabileceğinizi de düşünmüyorum
Remastered yemiş güzel bir oyun örneği vermenizde güzel. 37 FPS almam adamların suçu mu benim sistemin kötülüğü mü ? God of War da 60 fps veya 70 fps alacağım. 3060 Ti ile ne bekliyorsunuz hocam 120 144 fps falan mı

Raaazzeeer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Adem Furkan ATA
Ön sipariş vermiştim 1.5 ay kadar önceden çıkmasına 1 hafta kala iade ettim iyiki etmişim.
Paranızın boşa gitmediğine sevindim. Eğer ileride çok denemek isterseniz veya modlarla nasıl olmuş merak ederseniz gamepass ile alıp deneyebilirsiniz çok daha ucuza gelecektir.

SadeceSeyf

80+ Gold
Ben böyle birşeyin olacağını tahmin edip almadım zaten. Mirage ve Alan Wake ll Aldım. Xbox da olan bir oyunu denedikten sonra satın alım yapmak daha mantıklı

Top Bottom