Neler Yeni

Steam Kart Düşürme Olayı Nedir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,821
İsim
Doruk
Bu yaz indirimi konularında önerenleri gördüm steamin web sitesinde var ama pek bir şey anlamadım detaylı anlatacak var mı

En İyi Cevap
Steam'deki bir çok oyunda koleksiyon kartı vardır ancak her koleksiyon kartının fiyatı aynı değildir.
Ben 3 TL'lik koleksiyon kartı da gördüm 19 kuruşluk pek işe yaramayan koleksiyon kartları da gördüm.

Peki biz bu koleksiyon kartlarını nasıl düşüreceğiz?
Normal şartlarda oyunu dümdüz bir şekilde oynayıp kart düşürebilirsin. Toplamda 2-3 saatin ardından kart düşmeye başlar.
Ancak oyun oynayarak koleksiyon kartlarının sadece bir kısmını düşürebilirsiniz, tamamını düşüremezsiniz.
Örnek verecek olursam, bir oyunun 5 koleksiyon kartı varsa 3 tanesini düşürebilirsiniz, 8 tane varsa 4, 10 tane varsa 5, 15 tane varsa 7...

Peki biz bu kartların fiyatını nereden öğreniriz? Şansımıza mı güveneceğiz, tabi ki hayır.
Bunun için çeşitli siteler...

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hesabın 5 dolar barajını aştıysa bazı oyunları oynadıkça kart veriyor bu kartlarıda koleksiyon için satın alanlar oluyor pazarda satıyorsun kar ediyorsun mantık basit

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bu yaz indirimi konularında önerenleri gördüm steamin web sitesinde var ama pek bir şey anlamadım detaylı anlatacak var mı
Kart hakkı olan oyunları oynayarak kart düşürüyorsun. Ama bunu hızlı şekilde yapmak ve biraz da kar etmek istiyorsan İdle master adlı programı kullanıyorsun. Ancak her oyun iyi kart vermez. Örnek olarak Zup ve Hentai oyunlarına bakabilirsin. Bu oyunları İdle Master adlı programla çalıştırıp 2-3 saat içerisinde kartlarını düşürebilirsin.

trenboloneren

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,119
İsim
Eren İlker Ağar
İlgilendiği Kategoriler
Fitness
Instagram
@eren__agar
Steam
1075812335
Discord
eren21601#7919
Reddit
eren21601
Peki kendi çabamızla kazanmanın bir şartı var mı oynanış saati vb gibi

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,093
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Steam'deki bir çok oyunda koleksiyon kartı vardır ancak her koleksiyon kartının fiyatı aynı değildir.
Ben 3 TL'lik koleksiyon kartı da gördüm 19 kuruşluk pek işe yaramayan koleksiyon kartları da gördüm.

Peki biz bu koleksiyon kartlarını nasıl düşüreceğiz?
Normal şartlarda oyunu dümdüz bir şekilde oynayıp kart düşürebilirsin. Toplamda 2-3 saatin ardından kart düşmeye başlar.
Ancak oyun oynayarak koleksiyon kartlarının sadece bir kısmını düşürebilirsiniz, tamamını düşüremezsiniz.
Örnek verecek olursam, bir oyunun 5 koleksiyon kartı varsa 3 tanesini düşürebilirsiniz, 8 tane varsa 4, 10 tane varsa 5, 15 tane varsa 7...

Peki biz bu kartların fiyatını nereden öğreniriz? Şansımıza mı güveneceğiz, tabi ki hayır.
Bunun için çeşitli siteler var, en yaygın olanı Steamcardexchange sitesidir.
Bu siteye girdikten sonra üstteki menüden "Tools" > "Badge Pricelist" kısmına geliyoruz.
Bu kısımda arama kısmına gelerek kart düşürmek istediğimiz oyununadını yazıyoruz ve üzerine tıklıyoruz.
1624559217122.png

Bu ekranda Trading Cards kısmına bakabilirsiniz, koleksiyon kartlarının fiyatları yazar.
Dolar olmasına bakmayın, fiyatın üzerine tıklarsanız sizi Steam sayfasına atar, oradan Türk Lirası karşılığını görebilirsiniz.
Bu kısımdan sonrası biraz şans işi çünkü en ucuz karttan 3 tane de gelebilir, en pahalı karttan 3 tane de gelebilir.
O yüzden ben her zaman en ucuz karta göre hesaplamamı yaparım, çünkü buradaki kartların sadece 3 tanesini düşürebileceğim.
En kötü 3 tanesi düşerse ve bu en kötü 3 kartın toplam fiyatı oyunun fiyatından düşükse zarar etmiş olurum.

Koleksiyon kartlarının mantığını anladık. Peki bir kaç TL'lik kâr için 2-3 saat oynamak istemeyeceğimiz bir oyunu mu oynayacağız?
Hayır, bunun için senelerdir kullanılan bir program var, Idle Master. Bu program sizin yerinize oyunu oynuyor gibi yapıyor.
Program Steam ile işbirliği yapmıyor ancak şimdiye kadar banlanan hiç kimseyi görmedim, ben de dahil.
Idle Daddy çok farklı bir konudur, bunu YouTube'dan veya Google'dan araştırabilirsin, basit çalışır hemen mantığını kavrarsın.

Koleksiyon kartı düşürmek için Steam'in 5 Dolar barajını aşmış olman gerekir.

Son düzenleme:
En İyi Cevap
Top Bottom