Steam'deki bir çok oyunda koleksiyon kartı vardır ancak her koleksiyon kartının fiyatı aynı değildir.
Ben 3 TL'lik koleksiyon kartı da gördüm 19 kuruşluk pek işe yaramayan koleksiyon kartları da gördüm.
Peki biz bu koleksiyon kartlarını nasıl düşüreceğiz?
Normal şartlarda oyunu dümdüz bir şekilde oynayıp kart düşürebilirsin. Toplamda 2-3 saatin ardından kart düşmeye başlar.
Ancak oyun oynayarak koleksiyon kartlarının sadece bir kısmını düşürebilirsiniz, tamamını düşüremezsiniz.
Örnek verecek olursam, bir oyunun 5 koleksiyon kartı varsa 3 tanesini düşürebilirsiniz, 8 tane varsa 4, 10 tane varsa 5, 15 tane varsa 7...
Peki biz bu kartların fiyatını nereden öğreniriz? Şansımıza mı güveneceğiz, tabi ki hayır.
Bunun için çeşitli siteler var, en yaygın olanı
Steamcardexchange sitesidir.
Bu siteye girdikten sonra üstteki menüden "Tools" > "Badge Pricelist" kısmına geliyoruz.
Bu kısımda arama kısmına gelerek kart düşürmek istediğimiz oyununadını yazıyoruz ve üzerine tıklıyoruz.
Bu ekranda Trading Cards kısmına bakabilirsiniz, koleksiyon kartlarının fiyatları yazar.
Dolar olmasına bakmayın, fiyatın üzerine tıklarsanız sizi Steam sayfasına atar, oradan Türk Lirası karşılığını görebilirsiniz.
Bu kısımdan sonrası biraz şans işi çünkü en ucuz karttan 3 tane de gelebilir, en pahalı karttan 3 tane de gelebilir.
O yüzden ben her zaman en ucuz karta göre hesaplamamı yaparım, çünkü buradaki kartların sadece 3 tanesini düşürebileceğim.
En kötü 3 tanesi düşerse ve bu en kötü 3 kartın toplam fiyatı oyunun fiyatından düşükse zarar etmiş olurum.
Koleksiyon kartlarının mantığını anladık. Peki bir kaç TL'lik kâr için 2-3 saat oynamak istemeyeceğimiz bir oyunu mu oynayacağız?
Hayır, bunun için senelerdir kullanılan bir program var, Idle Master. Bu program sizin yerinize oyunu oynuyor gibi yapıyor.
Program Steam ile işbirliği yapmıyor ancak şimdiye kadar banlanan hiç kimseyi görmedim, ben de dahil.
Idle Daddy çok farklı bir konudur, bunu YouTube'dan veya Google'dan araştırabilirsin, basit çalışır hemen mantığını kavrarsın.
Koleksiyon kartı düşürmek için Steam'in 5 Dolar barajını aşmış olman gerekir.