Neler Yeni

Yardım stockfish de daha hızlı olabilmek için işlemciye overclock yapmak istiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
özgür kaplan
12400 işlemci var b660 asus normal anakart var
stockfish satranç için yapay zekadır milyonlarca olası tahmini aynı anda yürütür.
amacım makinemin daha hızlı cevap vermesi
3600 elo ya ayarlıyorum iyi bir oyuncuyum tabii ki yeniliyorum çokca çünkü bu magnus gibi oyuncular için bile zor bir seviyedir
makine oyunu 5 dakika sonra oynuyor bu biraz can sıkıcı işlemci yüzde 100 kullanılıyor
overclock yaparak süreyi 3 DAKİKA ya düşürsem mesela mükemmel olurdu

zaten biraz daha can sıkarsa 14900ks ye geçicem ilerde çok fark yapar mı dersiniz bunuda hazır konuya yazmış olurum
işlemgücünde yüzde kaçlık bir artış olur ama bu bütçeye tabi 3 5 ay sonra çıkabilirim
şuan sadece overclock yaparak günü kurtarma derdindeyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

ne kadar zor olduğunu şöyle bir videoda göstereyim muhtemelen süper bilgisayarlar değilse bu maçın bitmesi 3-5 saat sürmüş olabilir

50 depth: 1 ile 50 hamle sonrasına kadar olabilecekleri hesaplıyor demek

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre
Nasıl yani lichess 8 seviye botu yenebiliyormusun

Sanko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Sanko
14900ks büyük fark yaratır 12400'ün aksine fakat imkanınız varsa am5 soket bir anakart ve işlemciye geçin intel ölü yatırım oluyor genelde amd biraz daha ileriye dönük oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
özgür kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl yani lichess 8 seviye botu yenebiliyormusun
30 40 yenilgi 1-2 beraberlik ten sonra kazanmayı galibiyet sayarsak :D yenebiliyo olabilir
aslında yenilmek güzel bişe bol bol yenil yenildikçe aklına hamleler kazılıyor 1 gün boyunca bile yapsan çok fark yarattığı bariz belli
imkansız ya yenmek 3600 elo ve sonrasını bakalım gelecekte nasıl olacak

Son düzenleme:

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,466
İsim
Emre
30 40 yenilgi 1-2 beraberlik ten sonra kazanmayı galibiyet sayarsak :D yenebiliyo olabilir
aslında yenilmek güzel bişe bol bol yenil yenildikçe aklına hamleler kazılıyor 1 gün boyunca bile yapsan çok fark yarattığı bariz belli
imkansız ya yenmek 3600 elo ve sonrasını bakalım gelecekte nasıl olacak
Sorma nedenim lichess stockfish 8. Seviye olmasına rağmen çok güçlü bir bot ve 2 3 saniyede bir hamle yapıyor. Güçlü bir sisteme gerek yok. Eskiden çok oynardım o botta analiz yapardım. GM leri bile baya zorluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
112
İsim
özgür kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorma nedenim lichess stockfish 8. Seviye olmasına rağmen çok güçlü bir bot ve 2 3 saniyede bir hamle yapıyor. Güçlü bir sisteme gerek yok. Eskiden çok oynardım o botta analiz yapardım. GM leri bile baya zorluyor
evet çok güzel bir bot

Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
keday samur
k ve k olmayan işlemciler silikon kalitesi olarak aynı değildir. transistör dökümhanesinden çıkan çipler birbirleriyle %100 aynı olmazlar. bazı çipler beklenenin altında sonuçlar verir, bunlar ya çöpe gider ya da leptaplarda kullanılır.

beklenenin ve ötesinde güç limitlerinin ve frekanslarının ötesinde çalışabilenler k olur, diğerleri non k olur.

k olmayan bir işlemcinin güç limitlerini arttıramazsınız. oc de yapamazsınız. yani yapmamalısınız zira daha fazlasını veremezler.

intel bu ay binlerce 14900k üretti, bir kısmını da çöpe attı, 14900ks üretebilmek için.

10 tane çip üretiliyorsa
1 tanesi 3.8ghz hızda
6 tanesi 5.6ghz hızda
1 tanesi 6.2ghz hızda
2 tanesi 7ghz hızda çalışıyor olsun. bu ikisi 14900ks oluyor. liseliler bilmez siliconlottery.com sitesi satardı bunları binlerce dolara
Mesaj otomatik birleştirildi:

14400 ile 5 dakika süren bir hesaplama işlemini 200w güç tüketiminde 14600k ile 1-1.5 dk altına düşürebilirsiniz. 14600k 11bin lira. 14900ks 730 dolardan msrp etiketiyle ancak ülkemizde bin dolar gibi bir fiyattan çıkacaktır. ama onu da güncel anakartınızla kullanamayabilirsiniz, keza anakartınızı da Z serisine değiştirmeniz gerekiyor.

Top Bottom