Stres Testinde 84 Derece İşlemci

ImSamet

80+
Reaksiyon skoru
1
Selam arkadaşlar,

3 ay önce bir sistem topladım, kasamın önündeki 3 fanın önü camla kaplı olduğu için kasaya hava girmiyordu bu yüzden işlemci sıcaklığım oyun oynarken 90 dereceye çıkıyordu.
Önce bu linkteki kule tipi fanı soğutucuyu aldım,

Daha sonra işlemci sıcaklığım neredeyse hiç düşmedi oyun oynarken 80 derecelerde geziyordu.
Kasanın ön panelindeki camı söktüm işlemci sıcaklığım oyun oynarken 60-75 dereceye kadar düştü.

Bugün camı söktüğüm yer için bir ızgara aldım ve az önce işlemciye bir stres testi yaptım. Bunca uğraşmama rağmen işlemci sıcaklığım 84 dereceydi. Stres testi sonucu sıcaklık nasıl olmalı? 84 derece normal mi?

Bu da test sonucum,
stabilitytest.png

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aldığım ızgaranın linki,

Hiç işlemci voltajı düşürmeyi denedin mi?

Selam arkadaşlar,

3 ay önce bir sistem topladım, kasamın önündeki 3 fanın önü camla kaplı olduğu için kasaya hava girmiyordu bu yüzden işlemci sıcaklığım oyun oynarken 90 dereceye çıkıyordu.

Daha sonra işlemci sıcaklığım neredeyse hiç düşmedi oyun oynarken 80 derecelerde geziyordu.
Kasanın ön panelindeki camı söktüm işlemci sıcaklığım oyun oynarken 60-75 dereceye kadar düştü.

Bugün camı söktüğüm yer için bir ızgara aldım ve az önce işlemciye bir stres testi yaptım. Bunca uğraşmama rağmen işlemci sıcaklığım 84 dereceydi. Stres testi sonucu sıcaklık nasıl olmalı? 84 derece normal mi?

Bu da test sonucum,
Alıntıyı görüntüle

Aldığım ızgaranın linki,
işlemci ne ?

Selam arkadaşlar,

Bu da test sonucum,
Alıntıyı görüntüle

Aldığım ızgaranın linki,
Stres cache ve fpu çok zorluyor işlemciyi oyunda o kadar zorlaman zor voltaj testi için yapılıyor core temp uygulamasını indirip ss atarmısın test esnasındayken bir de sadece cpu ya bas sıcaklığı öyle at.

Hayır denemedim. Ne olduğunu bile bilmiyorum aslında
3500X işlemcim var CBP açıkken 85 derecelerde idi. Undervolt+ işlemci hızını 4.0 GHz'e sabitledim. 1.1 voltaj var şuan 62 derece oyunlarda. Stress testinde ise 66 dereceye çıkıyor maksimum. Soğutucum Wrait Prism. Sen de undervolt yaparak sıcaklığı düşürebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,361
Üyeler
188,085
Son üye
ulas17
Geri