Stüdyo/Ev kulaklık tavsiyesi

Lagrima

80+
Reaksiyon skoru
42
Bütçe
4000
Aktif olarak müzik yapan biriyim. Kesin ve net bir şekilde bir tane referans monitöre ihtiyacım var. Ancak şöyle bir sorun yaşıyorum. İşim gereği oldukça fazla müzik dinlemem gerekli kapasitemi arttırmak için. Ancak referans kulaklıklarla lezzetli bir müzik zevki yakalayamıyorum sanırım. Sizce bütçem olan 4000 tl'nin tamamı ile kaliteli bir referans monitörü/kulaklığı mı almalıyım? Yoksa belli bir bölümüyle referans monitörü alıp geri kalanıyla kaliteli mzik dinleyebileceğim bir hoperlör/kulaklık mı almalıyım?
Referans monötir/kulaklık ve kulaklık/hoperlör önerirsenizi sevinirim

Geç olmuş biraz ana yine yazayım 2. El Bayerdynamic veya Audio Technica tercih edebilirsiniz işinizi görür daha uygun fiyatlı bir şey arayanlar için de Superlux HD681 öneririm (Mümkünse Behringer'e bulaşmayın kulaklıkta)

Sizin ihtiyacınız olan şey teknik olarak 2 rolü de üstlenecek bir kulaklık.
Sennheiser hd560s ya da truthear hexa gibi nötr tonlamaya sahip (gerçi hexada subbas boost var ama çok fazla değil) bir modeli alıp equalizer apo ile farklı tonlamaları deneyebilirsiniz
İhtiyacınız olan şey referans ürününde tamamıyla lineer bir bas yanıtı.
Müzik dinlerken ise 200hz altına 5-6 db ekleme yaparsınız.
Benim hd560s için kullandığım eq profiline bakabilirsiniz.
20240106_002706.jpg

Geç olmuş biraz ana yine yazayım 2. El Bayerdynamic veya Audio Technica tercih edebilirsiniz işinizi görür daha uygun fiyatlı bir şey arayanlar için de Superlux HD681 öneririm (Mümkünse Behringer'e bulaşmayın kulaklıkta)
Sizin ihtiyacınız olan şey teknik olarak 2 rolü de üstlenecek bir kulaklık.
Sennheiser hd560s ya da truthear hexa gibi nötr tonlamaya sahip (gerçi hexada subbas boost var ama çok fazla değil) bir modeli alıp equalizer apo ile farklı tonlamaları deneyebilirsiniz
İhtiyacınız olan şey referans ürününde tamamıyla lineer bir bas yanıtı.
Müzik dinlerken ise 200hz altına 5-6 db ekleme yaparsınız.
Benim hd560s için kullandığım eq profiline bakabilirsiniz. Alıntıyı görüntüle
Konuyu açtıktan sonra cevap bulamayınca tercihimi Beyerdynamic Dt990 Pro modelinde kullandım. Aktif olarak kullanıyorum ve memnunum üründen. İlerde ihtiyacım olursa dediğiniz modellere göz atacağım. Teşekkürler yanıtlarınız için.

Geri