Neler Yeni

Superonline fiber geçilir mi ?

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Merdo.
Arkadaşlar superonline fiber 1000Megabit internete geçilir mi binamda fiber desteği var değer mi ?

asko56

80+ Silver

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Merdo.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Akhiore

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
796
İsim
Oğuzhan Aktaş
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak fırsatlar
Değer 2 sene kullandım sonra türknete geçtim baktım olmuyor geri süperonline geçtim 2 sene daha oldu hiç kesilme yada kopma olmadı bu arda şakasız hiç olmadı bölgeden bölgeye değişebilir ama ben 500down 50up kullanıyorum

sansür mevsuzu dc fln girilmiyor o olabilir belki başka internetle giriliyor heralde arkadaşlarım giriyor

asko56

80+ Silver
saat 7 den sonra bant daraltıyorlar oyun oynuyorsan pingler uçuyor üstüne vpn kullandırtmıyorlar dns ayarı yapamıyorsun rezalet üstü rezalet kendin harici modem alamıyorsun sana ait satın aldıgın kullanıcı adı ve şifreyi vermiyorlar başka modem almasın diye kendi modemleri rezalet

Merdo.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Merdo.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Değer 2 sene kullandım sonra türknete geçtim baktım olmuyor geri süperonline geçtim 2 sene daha oldu hiç kesilme yada kopma olmadı

sansür mevsuzu dc fln girilmiyor o olabilir belki başka internetle giriliyor heralde arkadaşlarım giriyor
Yani genellikle sorun yaşayan görmedim 1000Mbps internet hızıyla geçerim geçersem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

6 sene kullandım fıstık gibi servis
Değer mi sence hocam ? Yoksa kablonet 100Mbps den devam mı :D

canxdev

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Can Kurt
Superonline’ın 1000 Mbps hızını tam olarak alabilmen için altyapının FTTH (Fiber to the Home) olması gerekiyor. Eğer FTTB (Fiber to the Building) varsa, bina içindeki kablolama genellikle 100-200 Mbps ile sınırlı kalabiliyor. FTTC (Fiber to the Curb) ise daha düşük hızlar sunuyor. Bunu anlamanın en kolay yolu, binadaki Superonline kutusuna bakmak. Eğer eve kadar ince bir fiber kablo geliyorsa FTTH, kalın bir Cat6 tarzı kablo geliyorsa FTTB olma ihtimali yüksek.

Peki, 1000 Mbps’ye geçmeye değer mi?
Bu tamamen senin internet kullanımına bağlı. Eğer evde birden fazla cihaz aynı anda interneti yoğun şekilde kullanıyorsa (4K video izleme, online oyun, büyük dosya indirme/yükleme gibi), 1000 Mbps ciddi fark yaratır. Ama sadece sosyal medya, dizi-film izleme gibi temel şeyler için kullanıyorsan, daha düşük bir paket de yeterli olabilir.

Eğer FTTH altyapın varsa ve hız senin için önemliyse, geçmeye değer. Ama altyapı yetersizse ya da hız senin için çok kritik değilse, daha uygun bir paket seçmek mantıklı olabilir.

TheBalta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Burak Balta
Hocam deneyimlemem şu:
1-) Kendine ait modem olunca kullanmana izin vermiyolar ve verdikleri modem rezalet bişey.
2-)Türkiye sunucusu olan oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım ama cs gibi türkiye sunucusu olmayan oyunlarda pingli oynuyosun.
3-)Vpn kullanamıyosun dns değiştiremiyosun.

Eğer normal bi kullanıcıysan sosyal medyada gezim yüksek çözünürlüklü video izlim falan filan ideal ama oyun konusu dediğim gibi.

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Arif Dağcı
Arkadaşlar superonline fiber 1000Megabit internete geçilir mi binamda fiber desteği var değer mi ?
Geçilir hocam 500 lük kullandık çok iyiydi sadece pingleri yüksek diğer sağlayıcılara göre altyapı önemli birazda

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,891
İsim
Can BOZKURT
Yani genellikle sorun yaşayan görmedim 1000Mbps internet hızıyla geçerim geçersem.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Değer mi sence hocam ? Yoksa kablonet 100Mbps den devam mı :D
değer hocam geçebilirsin

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,506
İsim
Baran Kut
Superonline’ın 1000 Mbps hızını tam olarak alabilmen için altyapının FTTH (Fiber to the Home) olması gerekiyor. Eğer FTTB (Fiber to the Building) varsa, bina içindeki kablolama genellikle 100-200 Mbps ile sınırlı kalabiliyor. FTTC (Fiber to the Curb) ise daha düşük hızlar sunuyor. Bunu anlamanın en kolay yolu, binadaki Superonline kutusuna bakmak. Eğer eve kadar ince bir fiber kablo geliyorsa FTTH, kalın bir Cat6 tarzı kablo geliyorsa FTTB olma ihtimali yüksek.

Peki, 1000 Mbps’ye geçmeye değer mi?
Bu tamamen senin internet kullanımına bağlı. Eğer evde birden fazla cihaz aynı anda interneti yoğun şekilde kullanıyorsa (4K video izleme, online oyun, büyük dosya indirme/yükleme gibi), 1000 Mbps ciddi fark yaratır. Ama sadece sosyal medya, dizi-film izleme gibi temel şeyler için kullanıyorsan, daha düşük bir paket de yeterli olabilir.

Eğer FTTH altyapın varsa ve hız senin için önemliyse, geçmeye değer. Ama altyapı yetersizse ya da hız senin için çok kritik değilse, daha uygun bir paket seçmek mantıklı olabilir.
Bu FTTH, FTTB olup olmadığını baktığımız bir yer vardı sanki. Nasıl bakıyorduk?

Top Bottom