sansür online bedava dahi olsa alma rezaletArkadaşlar superonline fiber 1000Megabit internete geçilir mi binamda fiber desteği var değer mi ?
saat 7 den sonra bant daraltıyorlar oyun oynuyorsan pingler uçuyor üstüne vpn kullandırtmıyorlar dns ayarı yapamıyorsun rezalet üstü rezalet kendin harici modem alamıyorsun sana ait satın aldıgın kullanıcı adı ve şifreyi vermiyorlar başka modem almasın diye kendi modemleri rezaletNeden hocam
6 sene kullandım fıstık gibi servisArkadaşlar superonline fiber 1000Megabit internete geçilir mi binamda fiber desteği var değer mi ?
Yani genellikle sorun yaşayan görmedim 1000Mbps internet hızıyla geçerim geçersem.Değer 2 sene kullandım sonra türknete geçtim baktım olmuyor geri süperonline geçtim 2 sene daha oldu hiç kesilme yada kopma olmadı
sansür mevsuzu dc fln girilmiyor o olabilir belki başka internetle giriliyor heralde arkadaşlarım giriyor
Değer mi sence hocam ? Yoksa kablonet 100Mbps den devam mı6 sene kullandım fıstık gibi servis
Geçilir hocam 500 lük kullandık çok iyiydi sadece pingleri yüksek diğer sağlayıcılara göre altyapı önemli birazdaArkadaşlar superonline fiber 1000Megabit internete geçilir mi binamda fiber desteği var değer mi ?
değer hocam geçebilirsinYani genellikle sorun yaşayan görmedim 1000Mbps internet hızıyla geçerim geçersem.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Değer mi sence hocam ? Yoksa kablonet 100Mbps den devam mı![]()
Bu FTTH, FTTB olup olmadığını baktığımız bir yer vardı sanki. Nasıl bakıyorduk?Superonline’ın 1000 Mbps hızını tam olarak alabilmen için altyapının FTTH (Fiber to the Home) olması gerekiyor. Eğer FTTB (Fiber to the Building) varsa, bina içindeki kablolama genellikle 100-200 Mbps ile sınırlı kalabiliyor. FTTC (Fiber to the Curb) ise daha düşük hızlar sunuyor. Bunu anlamanın en kolay yolu, binadaki Superonline kutusuna bakmak. Eğer eve kadar ince bir fiber kablo geliyorsa FTTH, kalın bir Cat6 tarzı kablo geliyorsa FTTB olma ihtimali yüksek.
Peki, 1000 Mbps’ye geçmeye değer mi?
Bu tamamen senin internet kullanımına bağlı. Eğer evde birden fazla cihaz aynı anda interneti yoğun şekilde kullanıyorsa (4K video izleme, online oyun, büyük dosya indirme/yükleme gibi), 1000 Mbps ciddi fark yaratır. Ama sadece sosyal medya, dizi-film izleme gibi temel şeyler için kullanıyorsan, daha düşük bir paket de yeterli olabilir.
Eğer FTTH altyapın varsa ve hız senin için önemliyse, geçmeye değer. Ama altyapı yetersizse ya da hız senin için çok kritik değilse, daha uygun bir paket seçmek mantıklı olabilir.