Neler Yeni

Öneri Superonline vs Turknet hangisi daha mantıklı?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Farklı bir forumda 200 lük paketten 400-600 arası hız aldığımı yazdım 1-2 kişi superonline da whatsapp da mesaj gitmeme youtube da sıkıntı gibi şeyler yaşayacağımı söyledi o beni biraz korkuttu ki gerçekten az da olsa yaşıyorum diyebilirim özellikle telefonda wp'da video gönderirken ve youtube'a girerken açılmıyor mobil veriye geçip tekrar açıyorum o zaman açılıyor. Modemi kapatıp açınca genellikle düzeliyor.
Speedtest.net sitesinden yaptığınız testlerde Turkcell sunucularını seçerek test yaparsanız iki katı sonuç veriyor, bu yüzden internetiniz 2 kat hızlı gözüküyor ancak iş normal bir şekilde Steam, Epic Games gibi bir yerden indirmeye gelince yine 200mbps hız alıyorsunuz. Bahsettiğiniz YouTube'a girmeme, WhatsApp'tan mesaj gitmeme gibi sorunları bende epeyce yaşadım eski modemde. 3 ay önce yeni bir Wi-Fi 6 "Huawei HG8245X6" modeli modem verdiler ve tüm bu sorunlar çözüldü üstelik hız ve çekim gücü de arttı. Eğer hâlâ 5GHz küçük ve 2.4GHz büyük olmak üzere iki adet modeminiz varsa arayıp bu modelden isteyebilirsiniz.

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
TT altyapısında Türknet kullanıyordum TT den geçmiştim modemim çok eski olduğu için düzgün performans alamıyordum Superonline nın 60 TL daha pahalıya 200 mbps paketini görünce direk ona geçtim. Farklı bir forumda 200 lük paketten 400-600 arası hız aldığımı yazdım 1-2 kişi superonline da whatsapp da mesaj gitmeme youtube da sıkıntı gibi şeyler yaşayacağımı söyledi o beni biraz korkuttu ki gerçekten az da olsa yaşıyorum diyebilirim özellikle telefonda wp'da video gönderirken ve youtube'a girerken açılmıyor mobil veriye geçip tekrar açıyorum o zaman açılıyor. Modemi kapatıp açınca genellikle düzeliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oturduğun binada TT fiber varsa Türknet'e geç yoksa diğer türlü sıkıntı yaşayabilirsin eskiden çok sıkıntı oluyordu şimdi nasıl bilmiyorum. Bina yeniyse biraz daha şanslısın.
Oturduğum binanın altyapıssında Türk Telekom Hipernet alt yapısı var

mars0009

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yağız Aydoğan
Speedtest.net sitesinden yaptığınız testlerde Turkcell sunucularını seçerek test yaparsanız iki katı sonuç veriyor, bu yüzden internetiniz 2 kat hızlı gözüküyor ancak iş normal bir şekilde Steam, Epic Games gibi bir yerden indirmeye gelince yine 200mbps hız alıyorsunuz. Bahsettiğiniz YouTube'a girmeme, WhatsApp'tan mesaj gitmeme gibi sorunları bende epeyce yaşadım eski modemde. 3 ay önce yeni bir Wi-Fi 6 "Huawei HG8245X6" modeli modem verdiler ve tüm bu sorunlar çözüldü üstelik hız ve çekim gücü de arttı. Eğer hâlâ 5GHz küçük ve 2.4GHz büyük olmak üzere iki adet modeminiz varsa arayıp bu modelden isteyebilirsiniz.
Büyük küçük derken nasıl anlamadım binadan gelen bir kablo küçük bir alıcıya giriyor alıcından da modeme ethernet kablosu geliyor o şekilde mi? Şuan ki modem Wifi 6.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,056
İsim
Oğuz Oğuz
Türknet tabi ki

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Büyük küçük derken nasıl anlamadım binadan gelen bir kablo küçük bir alıcıya giriyor alıcından da modeme ethernet kablosu geliyor o şekilde mi? Şuan ki modem Wifi 6.
Kusura bakmayın bir süredir aktif olmadığımdan ötürü mesajınızı daha yeni görüyorum. Elimde bulunmadığı için fotoğrafı internetten aldım, fotoğrafta görüldüğü gibi 1 adet küçük ve 1 adet büyük bahsettiğim gibi 2 adet aşağıdaki modemlerden kullanırken bahsettiğiniz sorunları bende yaşıyordum. Bu modemlerden küçük olan fiber kablosunu alıyor ve ondan çıkıp diğer modeme gidiyor.
Daha sonradan sorunlarımı çözen modem ise aşağıdaki Superonline linkinde verdiğim modem. Tek başına çalışıyor ve küçük cihaza gerek kalmadan direkt fiber kablosundan internet alabiliyor, bu sayede aracı cihaz ortadan kalkıyor.

Ekler

• 3DD51F60-A140-4908-81B6-6E194857BC35.jpeg
    3DD51F60-A140-4908-81B6-6E194857BC35.jpeg
    66.2 KB · Hit: 24

mars0009

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Yağız Aydoğan
Kusura bakmayın bir süredir aktif olmadığımdan ötürü mesajınızı daha yeni görüyorum. Elimde bulunmadığı için fotoğrafı internetten aldım, fotoğrafta görüldüğü gibi 1 adet küçük ve 1 adet büyük bahsettiğim gibi 2 adet aşağıdaki modemlerden kullanırken bahsettiğiniz sorunları bende yaşıyordum. Bu modemlerden küçük olan fiber kablosunu alıyor ve ondan çıkıp diğer modeme gidiyor.
Daha sonradan sorunlarımı çözen modem ise aşağıdaki Superonline linkinde verdiğim modem. Tek başına çalışıyor ve küçük cihaza gerek kalmadan direkt fiber kablosundan internet alabiliyor, bu sayede aracı cihaz ortadan kalkıyor.
Değişim yaparken sizden ücret aldılar mı?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Değişim yaparken sizden ücret aldılar mı?
Modemin ücretini tamamen almıyorlar fakat yanlış hatırlamıyorsam o eski modemlerin ücreti aylık 9tl iken bunun 15tl'ymiş. Bu sebeple 150Tl ödediğim fatura 156tl oldu, onun haricinde ekstra bir şey görmedim.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,781
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Superonline ye 120 TL civarında bir fiyat ödemeye başladık

Şuan değerleri tam olarak bilmiyorum ama

Steam oyun indirken hiç kimse internete girmese saniye başı 2.5 MB indiriyor

Ve hiç memnun değilim biri sosyal medyada dolaşırken de internet berbat hale geliyor

Turknet 100 TL ye adresime verilebilecek en yüksek hızı veriyormuş üstelik memnun kalmasam cayma bedeli ödemiyorum
Alıntıyı görüntüle
Turknet kullanan varmı ?
Millenicom Fiber bakmanı oneririm (Sitedeki Superonline altyapısına özel olanini öneririm.)

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,056
İsim
Oğuz Oğuz
Ben türknet gigafiber kullanıyorum bir problemim ve şikayetim yok sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin
gigafiberde şikayetiniz olmaz zaten knk :D.
Bize de gelecek dendi bekliyoruz işte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Okudum çok yardımcı oldu sağolun Superonlineyi iptal ettirip Turknet e geçicem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,705
Üyeler
162,047
Son üye
murchad