Neler Yeni

Sürekli Mavi Ekran Hatası Alıyorum

Mertdrmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mert Yusuf Durmaz
Arkadaşlar selam, daha önceden de bu hatalar sebebiyle bir konu açmıştım fakat sorunum düzelmedi o yüzden tekrardan açmak istedim. Bilgisayarım daha yeni sayılır. 2023 Kasım ayında aldım.
Sistem özellikleri :
MSI RTX 4060Ti 16GB
I5 13400F
MSI PRO H610M-E DDR4
32GB Kingston RAM.
MLD 1TB M2 ssd

Bilgisayarı Donanım Arşivinin,
bu videosundan görerek gidip aldım. Ramleri ve ssdyi yükseltme yaptım. Bilgisayar ilk geldiği zamanlarda bile çok sık olmamakla beraber bazen mavi ekranlar veriyordu. Driverlarını güncelleyip devam ettim uzun süre mavi ekran vermedi ama şu son 1 aydır sürekli mavi ekran veriyor. Sistemim Win11 idi win10 a düşürüp tüm driverlarını anakart sitesinden indirerek güncelledim. Ekran kartı driverını DDU ile silerek en güncelini yeniden yükledim fakat sorun düzelmedi. Ramlerde sorun olacağını düşünerek Windows Bellek tanılama ile test ettim herhangi bir şey çıkmadı. Garanti olması açısından memtest86 ile test ettim 3,4 saat sürdü %75 i tamamlanmıştı bilgisayarı kullanmam gerektiği için testi durdurdum ama o zamana kadarda bir problem çıkmamıştı. Bazen gözlemlediğim şey bilgisayarda masaüstünde iken CPU kullanımının %100 e çıkmasıydı. Minidump Dosyalarını sizinle paylaşıyorum.

Son düzenleme:

Sazkara

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Sazkara
memtest full yapman lazım

mncrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
mncrk
Merhabalar Ram upgrade ile ilgili bir problem olabilir. Anakartın desteklemediği bir upgrade yaptıysan problemin sebebi bu olabilir.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Qwerty1029384756
ntkrnlmp.exe sıkıntılı.

Mertdrmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mert Yusuf Durmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhabalar Ram upgrade ile ilgili bir problem olabilir. Anakartın desteklemediği bir upgrade yaptıysan problemin sebebi bu olabilir.
Anakartım MSI PRO H610M-E DDR4 32 GB Rami destekliyor. Bios içerisinden sadece XMP profillerini değiştirdim o kadar. XML profilleri defult vaziyette iken de bu hatayı aldığım zamanlar olmuştu.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar selam, daha önceden de bu hatalar sebebiyle bir konu açmıştım fakat sorunum düzelmedi o yüzden tekrardan açmak istedim. Bilgisayarım daha yeni sayılır. 2023 Kasım ayında aldım.
Sistem özellikleri :
MSI RTX 4060Ti 16GB
I5 13400F
MSI PRO H610M-E DDR4
32GB Kingston RAM.
MLD 1TB M2 ssd

Bilgisayarı Donanım Arşivinin,
bu videosundan görerek gidip aldım. Ramleri ve ssdyi yükseltme yaptım. Bilgisayar ilk geldiği zamanlarda bile çok sık olmamakla beraber bazen mavi ekranlar veriyordu. Driverlarını güncelleyip devam ettim uzun süre mavi ekran vermedi ama şu son 1 aydır sürekli mavi ekran veriyor. Sistemim Win11 idi win10 a düşürüp tüm driverlarını anakart sitesinden indirerek güncelledim. Ekran kartı driverını DDU ile silerek en güncelini yeniden yükledim fakat sorun düzelmedi. Ramlerde sorun olacağını düşünerek Windows Bellek tanılama ile test ettim herhangi bir şey çıkmadı. Garanti olması açısından memtest86 ile test ettim 3,4 saat sürdü %75 i tamamlanmıştı bilgisayarı kullanmam gerektiği için testi durdurdum ama o zamana kadarda bir problem çıkmamıştı. Bazen gözlemlediğim şey bilgisayarda masaüstünde iken CPU kullanımının %100 e çıkmasıydı. Minidump Dosyalarını sizinle paylaşıyorum.

EaseUS Todo Backup programını kaldır. Valorant Vanguardı kaldır şimdilik bir de.

Silver Stone

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Tayfun Balım
Hocam hazır ram profillerinden dolayı da mavi ekran alıyor olabilirsin

mncrk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
mncrk
Tekrar Merhaba,
https://www.msi.com/Motherboard/PRO-H610M-E-DDR4/support#mem anakartın resmi support sayfasında ram serial kodununu girerek kontrol edebilirsiniz. Ayrıca 13. nesil non-k filtrelemesi yapmanız gerekiyor. Listede görebiliyorsanız destekliyordur. Listede göremiyor iseniz kesinlikle desteklemiyor anlamında da gelmiyor. Raminizde de bir sıkıntı olabilir.

Top Bottom