Neler Yeni

Sürükleyici Roman önerileri bekliyorum.

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Arif
Bu sıralar Hüseyin Nihal Atsız'ın kitaplarına sarmış durumdayım yaklaşık 10 dakika önce Ruh Adam isimli romanını bitirdim ve an itibarıyla okumadığım romanı kalmadı. Sürükleyicilik bakımından Atsız'ın romanları gibi akıp giden romanlar arıyorum. Ayrıca Türkçülük, Milliyetçilik gibi kavramların ağır bastığı ama içinde aşk da bulunduran romanlar ön plandadır benim için. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Arif
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aşk Birdenbire romanını tavsiye ediyorum. Bir mahalle hikayesi. Çok akıcı ve okudukça hikaye seni çekiyor. Uzun süre etkisinde kalabileceğin bir kitap. Karakterleri, olayları ve üslubu kendine özgü. İstanbulu başka bir gözle anlatıyor yazar. Yaşananlar da hepimizin hayatındaki olaylar. hayatına yeni bir bakış açısı getirebilecek bir kitap.
https://www.instagram.com/askbirdenbire sosyal medya sayfası.
Bu temadaki romanları okumuyorum hocam sağolun.

FurkanIIy

80+ Bronze
18 yaşındayım. Bu sıralar Hüseyin Nihal Atsız'ın kitaplarına sarmış durumdayım yaklaşık 10 dakika önce Ruh Adam isimli romanını bitirdim ve an itibarıyla okumadığım romanı kalmadı. Sürükleyicilik bakımından Atsız'ın romanları gibi akıp giden romanlar arıyorum. Ayrıca Türkçülük, Milliyetçilik gibi kavramların ağır bastığı ama içinde aşk da bulunduran romanlar ön plandadır benim için. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hüseyin Nihal Atsız ırkçıdır dostum. Türklerden başka herkesi yok sayar. Bundan dolayı Mustafa Kemal Atatürk'le arası iyi değildir. Ölmeden önce oğluna bıraktığı mektubu inceleyebilirsin.
Tabii bu okumaman gerektiği anlamına gelmez. Her ideolojiyi anlamak ve görmek için okumak lazım. Sadece öyle insanlara kapılmamanı tavsiye ederim.

Kitap olarak Yakup Kadri'nin "Sodom ve Gomore" isimli romanını önerebilirim.

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Arif
Hüseyin Nihal Atsız ırkçıdır dostum. Türklerden başka herkesi yok sayar. Bundan dolayı Mustafa Kemal Atatürk'le arası iyi değildir. Ölmeden önce oğluna bıraktığı mektubu inceleyebilirsin.
Tabii bu okumaman gerektiği anlamına gelmez. Her ideolojiyi anlamak ve görmek için okumak lazım. Sadece öyle insanlara kapılmamanı tavsiye ederim.

Nihal Atsızın ırkçılığını bilirim hocam. Ama Türkçülüğe olan sevdası da örnek aldığım bir yanıdır. Hayranlık edecek de tek bir insan bilirim o da Atatürk'dür. Ayrıca her ideolojiden kitaplar okunması gerektiği konusunda hem fikiriz. Tavsiyeniz için de teşekkürler.

Kaan06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan
Bu sıralar Hüseyin Nihal Atsız'ın kitaplarına sarmış durumdayım yaklaşık 10 dakika önce Ruh Adam isimli romanını bitirdim ve an itibarıyla okumadığım romanı kalmadı. Sürükleyicilik bakımından Atsız'ın romanları gibi akıp giden romanlar arıyorum. Ayrıca Türkçülük, Milliyetçilik gibi kavramların ağır bastığı ama içinde aşk da bulunduran romanlar ön plandadır benim için. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hocam Çağlayan Yılmaz ve Ahmet Haldun Terzioğlu'nun kitaplarına bak. Özellikle Çağlayan Yılmaz'ın kitaplarına bak. Bu ismini saydığım yazarların birkaç kitabını okudum. Dilini en çok beğendiğim yazar Çağlayan Yılmaz geldi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ilk zamanlar öyle ama Atsız'ın son dönemlerde fikirleri değişiyor. Hatta Yücel Hacaloğlu'na yazdığı mektupta şöyle diyor: "Bu gidişle korkarım, bu Türkiye'de Atatürk'ü savunan bir ben kalacağım. Çok aşırı ve haksız bir Atatürk düşmanlığı propagandası yapılıyor."

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Arif
Hocam Çağlayan Yılmaz ve Ahmet Haldun Terzioğlu'nun kitaplarına bak. Özellikle Çağlayan Yılmaz'ın kitaplarına bak. Bu ismini saydığım yazarların birkaç kitabını okudum. Dilini en çok beğendiğim yazar Çağlayan Yılmaz geldi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ilk zamanlar öyle ama Atsız'ın son dönemlerde fikirleri değişiyor. Hatta Yücel Hacaloğlu'na yazdığı mektupta şöyle diyor: "Bu gidişle korkarım, bu Türkiye'de Atatürk'ü savunan bir ben kalacağım. Çok aşırı ve haksız bir Atatürk düşmanlığı propagandası yapılıyor."
Hocam Çağlayan Yılmaz'ın Börü serisini okudum ve gerçekten tadı damağımda kaldı. Şimdide farkettim ki ben o yazarı unutmuşum. En yakın zamanda diğer kitaplarına bakacağım.

Kaan06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan
Hocam Çağlayan Yılmaz'ın Börü serisini okudum ve gerçekten tadı damağımda kaldı. Şimdide farkettim ki ben o yazarı unutmuşum. En yakın zamanda diğer kitaplarına bakacağım.
Valla bende Gökkurt adlı eserini okumuştum. Ondan önce Ahmet Haldun Terzioğlu'nun kitabını okumuştum. Okuduğum tarihi romanlar arasında Atsız'ın üslubuna en yakın olan yazar Çağlayan Yılmaz olduğunu anladım. Tabii bu benim fikrim ama yazarın kendiside diyor: "Stephen King ve Nihal Atsız'ın üslubundan esinlenerek kitaplarımı yazıyorum." Hocam bu arada Bekir Büyükarkın, Abdullah Ziya Kozanoğlu gibi yazarlarında eserlerine bakabilirsiniz.

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Arif
Valla bende Gökkurt adlı eserini okumuştum. Ondan önce Ahmet Haldun Terzioğlu'nun kitabını okumuştum. Okuduğum tarihi romanlar arasında Atsız'ın üslubuna en yakın olan yazar Çağlayan Yılmaz olduğunu anladım. Tabii bu benim fikrim ama yazarın kendiside diyor: "Stephen King ve Nihal Atsız'ın üslubundan esinlenerek kitaplarımı yazıyorum." Hocam bu arada Bekir Büyükarkın, Abdullah Ziya Kozanoğlu gibi yazarlarında eserlerine bakabilirsiniz.
Eyvallah hocam çok teşekkür ederim yazdım hepsini bi kenara.

Top Bottom