Neler Yeni

T6 Ultra Ses Sorunu (1)

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sorun fanların ne hızda döndüğü değil. Ben denedim 600 RPM de aynı ses 1300 RPM de aynı ses. Ses çünkü hava sesi değil sinek vızıltısı sesi. Hava sesi olsa sorun o zaman RPM e göre değişklik gösterirdi
Fanları değişince silente alıyosun o zaman gidiyor ses işte.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Sorun fanların ne hızda döndüğü değil. Ben denedim 600 RPM de aynı ses 1300 RPM de aynı ses. Ses çünkü hava sesi değil sinek vızıltısı sesi. Hava sesi olsa sorun o zaman RPM e göre değişklik gösterirdi
Çünkü 1 tane fanı kontrol edebiliyorsun diğeri full devir dönüyor full devir dönende arkadaki fan arka ile önü değiştirip doğru bir şekilde sonra silent moda alırsan ses çıkmayacaktır uzun zamandır böyle kullanıyorum

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Çünkü 1 tane fanı kontrol edebiliyorsun diğeri full devir dönüyor full devir dönende arkadaki fan arka ile önü değiştirip doğru bir şekilde sonra silent moda alırsan ses çıkmayacaktır uzun zamandır böyle kullanıyorum
Sende de bu itici ses var mıydı yerlerini değiştirmeden önce?

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Tamam şimdi daha mantıklı oldu korkuyorum biraz değiştirmeye yerlerini ama yapsam mı
Korkucak bir şey yok işlemcinin fanının güç kablosunu söküceksin sonra ikisininde yerini değiştireceksin ama öndeki havayı vericek arkadaki havayı atcak şuan stokta nasıl görüyorsan öyle yapıcaksın ama fanların yerini değiştirecekin .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sende de bu itici ses var mıydı yerlerini değiştirmeden önce?
Herkeste var o ses ama kimse iplemiyor bir sürü t6 ses konularına yazıyorum ama dönüş yok . Büyük ihtimalle yapmıyorlar.

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,794
İsim
emirhan
Korkucak bir şey yok işlemcinin fanının güç kablosunu söküceksin sonra ikisininde yerini değiştireceksin ama öndeki havayı vericek arkadaki havayı atcak şuan stokta nasıl görüyorsan öyle yapıcaksın ama fanların yerini değiştirecekin .

Herkeste var o ses ama kimse iplemiyor bir sürü t6 ses konularına yazıyorum ama dönüş yok . Büyük ihtimalle yapmıyorlar.
https://donanimarsivi.com/forum/konu/144fps-siniri-sorunu.174444/ şunada bir el atarmısınız be

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

CPU_FAN kablosunu çıkardıktan sonra başka bir kablo hakkında işlem yapmam gerekiyor mu? hani fanların yerini değiştirdikten sonra mesela her fanın kendisinden çıkan kablosu ile ilgili mesela

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
CPU_FAN kablosunu çıkardıktan sonra başka bir kablo hakkında işlem yapmam gerekiyor mu? hani fanların yerini değiştirdikten sonra mesela her fanın kendisinden çıkan kablosu ile ilgili mesela
Yok herhangi bir kabloyu çıkarmana gerek yok cpu fan kablosu hariç iki fan zaten birleşik 1 tane kablo çıkarıcaksın fanlarını düzgün dizeceksin kabloyuda güzel bir şekilde saklayıp takıcaksın pc yi açıp biostan silent moda alıcaksın ses duyamazsın.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Yok herhangi bir kabloyu çıkarmana gerek yok cpu fan kablosu hariç iki fan zaten birleşik 1 tane kablo çıkarıcaksın fanlarını düzgün dizeceksin kabloyuda güzel bir şekilde saklayıp takıcaksın PC yi açıp biostan silent moda alıcaksın ses duyamazsın.
Peki bu ortadaki büyük metal parça var ya (heatsink). O metal parçanın üstüne bir sürü çentik var. Fanların tutunmasını sağlayan ince metal parçayı hangi çentiğe taktığım fark eder mi? Ortalarda bir yere takacağım

Emir Şensoydan

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Peki bu ortadaki büyük metal parça var ya (heatsink). O metal parçanın üstüne bir sürü çentik var. Fanların tutunmasını sağlayan ince metal parçayı hangi çentiğe taktığım fark eder mi? Ortalarda bir yere takacağım
Fan demirlerinin takılı olduğu yeri diyorsun herhalde gevşek bırakma iktirebildiğin kadar iktir zaten tık sesi gelir gitmez balka ekran kartını sökmen lazım ama rog strix kalın olduğu için alttaki fanların demirini çıkaramazsın çıkarsanda zorlanırsın.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Fan demirlerinin takılı olduğu yeri diyorsun herhalde gevşek bırakma iktirebildiğin kadar iktir zaten tık sesi gelir gitmez balka ekran kartını sökmen lazım ama rog strix kalın olduğu için alttaki fanların demirini çıkaramazsın çıkarsanda zorlanırsın.
A cidden ben unuttum alttaki demiri ekran kartı var diye elim girmez oraya. Ekran kartını da çıkarmak çok uğraştırıcı. Ben yapmam bunu ya Teşekkürler yine de

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Arkadaşlar peki slient moda almadan, sadece fanların yerini değiştirsek sesde azalma oluyor mu? İleride almayı düşünüyorum, şimdiden bilgim olsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,869
Üyeler
165,084
Son üye
gunaey
Top Bottom