Neler Yeni

Rehber Tam 75 Bluetooth TWS kulaklığın teknik özellik ve karşılaştırma tablosu

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Telefonunuzda AptX desteği bile var hocam (Kaynak). AAC de çok yüksek ihtimalle vardır. Telefon ya da kulaklık ikilisinden birinde destek olmasaydı şöyle bir uyarı alırdınız:
Alıntıyı görüntüle

KZ S1D'yi kontrol ettiğimde özellikleri genelde S1/S1D şeklinde yazmışlardı, S1'de olduğundan emindim ama S1D'den emin olamamıştım, sizin attığınız SS'le doğrulandı.
Bende bu uyarı vardı bu arada. Lakin tamam deyip ayardan AAC' yi seçtiğimde hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ses biraz daha kristalleşti diyebilirim. Daha net gibi şuan sanki SBC' ye göre.
Telefonumda cidden bu kadar destek olduğunu bilmiyordum ben bu telefonu 3-5 sene daha kullanırım heralde oyun beklentim de yok çok sevindim buna

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Bende bu uyarı vardı bu arada. Lakin tamam deyip ayardan AAC' yi seçtiğimde hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ses biraz daha kristalleşti diyebilirim. Daha net gibi şuan sanki SBC' ye göre.
Telefonumda cidden bu kadar destek olduğunu bilmiyordum ben bu telefonu 3-5 sene daha kullanırım heralde oyun beklentim de yok çok sevindim buna
Snapdragon işlemci sağ olsun🤤

Geçen farklı bir forumda AAC desteğiyle alakalı konu açılmıştı da o arkadaş bu hatayı almıştı, ayarlardan AAC seçtiği halde geri kapanıyordu. Aradım taradım, meğerse 53 Pro'da AAC desteği yokmuş o yüzden geri kapanıyormuş. Sizinki geri kapanmadığına göre ve farkı hissettiğinize göre bence sorun yok.

1636185384970.png

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Snapdragon işlemci sağ olsun🤤

Geçen farklı bir forumda AAC desteğiyle alakalı konu açılmıştı da o arkadaş bu hatayı almıştı, ayarlardan AAC seçtiği halde geri kapanıyordu. Aradım taradım, meğerse 53 Pro'da AAC desteği yokmuş o yüzden geri kapanıyormuş. Sizinki geri kapanmadığına göre ve farkı hissettiğinize göre bence sorun yok.

Alıntıyı görüntüle
Konu için teşekkürler bu arada sayenizde kulaklıktan %100 verim almayı başardım.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Edifier X3'ün girişiyle alakalı soru geldi.

MicroUSB/Type C şeklinde yazılmış olmasının sebebi o ürünün ilk versiyonlarının MicroUSB, şu an satışta olan güncel versiyonlarının ise Type C girişli olmasıdır.

Excel dosyasında "Notlar" kısmında yazıyor ama SS alırken sığmadığı için çıkmadı.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,041
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Eline sağlık.

Squex

80+ Silver
Ellerine sağlık
Meraktan denedim taotronics taotronics soundsurge 85 de aptx varmış
Taoronics 53 pro da ise aac varmış. Telefonum a50 telefon direk kendisi ayarlıyor bunu bağlandığında.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bu bir öneri rehberi değildir.

Piyasada genellikle 100-750 TL aralığında bulunan ve bir şekilde önerildiğini gördüğüm, incelemelerini okuduğum/izlediğim ya da kendi denediğim/sahip olduğum tam kablosuz kulaklıkların ayrıntılı teknik özellik ve karşılaştırma tablosudur.

Ürünlerin resmi sitelerinde ve satış sitelerinin açıklama kısımlarında bu bilgiler son derece dağınık olarak yazıldığı için biz kullanıcıların kafası karışmakta. Ben de birkaç aydır bir şekilde radarıma giren her kulaklık için notlar almaya başlamıştım, zamanla kulaklıklar ve notlar birikti. Bir tablo haline getirmenin faydalı olacağını düşündüm ve sizlerle de paylaşıyorum.

Bilgilerin kaynağı üreticilerin resmi sitesi, alışveriş sitelerinin ürün açıklama bölümleri, Scarbir.com/Soundguys gibi yurt dışı inceleme siteleri, Enes Özen gibi Youtube kanalları ve bluetoohrehberi.com gibi kaynaklardır.

Hatalar veya eksikler olabilir. Kaynak belirterek uyarırsanız düzenlemeye çalışırım. Birçok kaynaktan araştırmama rağmen bulamadığım veya doğruluğundan emin olamadığım bilgileri "?" şeklinde boş bıraktım.

Neredeyse tamamı kulak içi silikonlu (izolasyonlu) tip modellerdir.

Tablonun okunuşuyla ilgili notlar ve terimler

IP Sertifikası: Suya ve toza dayanıklılık sertifikası.

AptX: En kaliteli olan LDAC'tan bir tık düşük Bluetooth codec biçimi.

Scarbir: Ürünün TWS kulaklık incelemeleri konusunda dünyada sayılı sitelerden biri olan Scarbir.com’dan kaç yıldız aldığı (5 üzerinden). "?" varsa henüz incelemesi yoktur.

Kullanım süresi: Firmanın verdiği resmi değerlere göre sadece kulaklıkların tek başına kullanım süresi (saat cinsinden).

Kutuyla beraber: Firmanın verdiği resmi değerlere göre kutuyla beraber toplam kullanım süresi (saat cinsinden).

Chip: Kullanılan Bluetooth chipi. Her BT kulaklıkta chip vardır ancak firma hangisini kullandığını özellikle belirttiyse o yazılmıştır. Özellikle Qualcomm QC chip kullanan modellerin ses kalitesi, kullanım süresi, AptX codec desteği gibi birçok yönden genellikle avantajı vardır.

Hızlı şarj: Acil durumların kurtarıcısı. Kaç dakikalık şarjla kaç saat kullanım imkanı sunduğu.

ANC: Active Noise Canceling (Aktif Gürültü Önleme).

ANC db: Firmanın verdiği resmi değerlere göre kaç desibele kadar dış gürültüyü azaltabildiği.

AAC: SBC'den daha kaliteli, AptX'den bir tık düşük Bluetooth codec biçimi. Özellikle iPhone'larda en yüksek AAC codec desteği olduğundan tercih edilecek Bluetooth kulaklıkta da AAC codec desteği olması önerilir.

Excel dosyasını indirmek ve daha rahat göz atmak isteyenler için link:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Rehberimiz burada sonlanmaktadır, faydalı olması dileğiyle :peepokalp:
300₺ bütçe için hangisini önerirsin?
Şarjı uzun gitsin, dışarıya ses vermesin yeterli.
Samsung cihaz kullanıyorum.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
300₺ bütçe için hangisini önerirsin?
Şarjı uzun gitsin, dışarıya ses vermesin yeterli.
Samsung cihaz kullanıyorum.
Uzun şarj diyince şu an 249 TL'ye satılan Soundliberty 97'ye bakabilirsiniz hocam. Kulaklıklar 9 saate kadar kullanım süresi vaad ediyor. Codec desteği olarak eksiksiz. Sadece tasarımı top şeklinde olduğundan mikrofon olarak idare eder'in üzerine çıkamaz, zaten kriterlerinizde yazmamışsınız.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Uzun şarj diyince şu an 249 TL'ye satılan Soundliberty 97'ye bakabilirsiniz hocam. Kulaklıklar 9 saate kadar kullanım süresi vaad ediyor. Codec desteği olarak eksiksiz. Sadece tasarımı top şeklinde olduğundan mikrofon olarak idare eder'in üzerine çıkamaz, zaten kriterlerinizde yazmamışsınız.
Hangi kriterler?
Telefonla pek konuşmuyorum.
Müzik, video izlemek için alacağım. Bunlardan bahsediyorsun sanırsam.
Bir de Trendolydan almam lazım bütün para orada.

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Eline sağlık :peepokalp:

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hangi kriterler?
"Mikrofon kalitesi önemli" diye bir kriter belirtmemişsiniz zaten diyorum, o yüzden mikrofonunun kötü olması size problem olmaz.
Taotronics Trendyol'da satılmıyor galiba.
Edifier X3 önerecektim o da satılmıyor.
QCY T13'e göz atın, o satılıyor. Ya da tabloda 6s ve üzeri kullanım süresi sunan modelleri Trendyol'da aratın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi kriterler?
Edit:
Edifier X3 satılıyor ama Hepsiburada'daki fiyatından çok daha pahalı. Değmez o farkı ödemeye.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
250-300TL bandında Edifier X3 TWS öneririm güzel kulaklık.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
"Mikrofon kalitesi önemli" diye bir kriter belirtmemişsiniz zaten diyorum, o yüzden mikrofonunun kötü olması size problem olmaz.
Taotronics Trendyol'da satılmıyor galiba.
Edifier X3 önerecektim o da satılmıyor.
QCY T13'e göz atın, o satılıyor. Ya da tabloda 6s ve üzeri kullanım süresi sunan modelleri Trendyol'da aratın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Edit:
Edifier X3 satılıyor ama Hepsiburada'daki fiyatından çok daha pahalı. Değmez o farkı ödemeye.
Yine rahatsız ediyorum kusura bakma.
Bütün sitelerden alabilirim 300tl 'ye kadar ne almalıyım?
Müzik, video izlemek için alacağım. Pil ömrü çok önemli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,841
Üyeler
163,563
Son üye
rigbusta
Top Bottom