Neler Yeni

Tam Moduler PSU önerisi?

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Arkadaşlar selamlar, Konu başlıkta ki gibi tam moduler psu arıyorum gereksiz kablolardan çok sıkıldım çünkü bu yüzden moduler psu almak istiyorum f/p olarak hangisini alabilirim? Sadece hepsiburada limiti ile alabilirim direk cash verecek param yok maalesef sistemim aşağıda ki gibi fakat upgrade olarak şimdilik işlemciyi "i5 14400F" yapacağım fakat ileride ise ekran kartını ise "4070 SUPER" yapacağım. buna göre tavsiye verirseniz çok sevinirim.

İşlemci: Intel Core i3 12100F
Anakart: MSI Pro H610M-E
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX 1080
RAM: XPG Gammix D35 8X2 3200 MHz CL16
M2 SSD: KIOXIA Exceria Plus 500 GB
Kasa: Zoko Amiral DK431
Fanlar: Thermalright TL-C12C-S ARGB (6x)
PSU: Cooler Master Masterlite 600W

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Görkem
Arkadaşlar selamlar, Konu başlıkta ki gibi tam moduler psu arıyorum gereksiz kablolardan çok sıkıldım çünkü bu yüzden moduler psu almak istiyorum f/p olarak hangisini alabilirim? Sadece hepsiburada limiti ile alabilirim direk cash verecek param yok maalesef sistemim aşağıda ki gibi fakat upgrade olarak şimdilik işlemciyi "i5 14400F" yapacağım fakat ileride ise ekran kartını ise "4070 SUPER" yapacağım. buna göre tavsiye verirseniz çok sevinirim.

İşlemci: Intel Core i3 12100F
Anakart: MSI Pro H610M-E
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX 1080
RAM: XPG Gammix D35 8X2 3200 MHz CL16
M2 SSD: KIOXIA Exceria Plus 500 GB
Kasa: Zoko Amiral DK431
Fanlar: Thermalright TL-C12C-S ARGB (6x)
PSU: Cooler Master Masterlite 600W
max bütçeniz ne
bu arada bazı ürünler peşin fiyatına bile bir tık yüksek iken
bir de üstüne hepsiburada limiti kullanarak
çok daha maliyetli bir değişim sürecine gireceksiniz
şu anki psu nuz yeterli iken
sırf kablodan dolayı bu yükseltme gereksiz bence
ama zevk sizin para sizin karar sizin

max bütçenizi belirtirseniz ona göre bakalım ben bir örnek bırakıyorum buraya

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
max bütçeniz ne
bu arada bazı ürünler peşin fiyatına bile bir tık yüksek iken
bir de üstüne hepsiburada limiti kullanarak
çok daha maliyetli bir değişim sürecine gireceksiniz
şu anki psu nuz yeterli iken
sırf kablodan dolayı bu yükseltme gereksiz bence
ama zevk sizin para sizin karar sizin

max bütçenizi belirtirseniz ona göre bakalım ben bir örnek bırakıyorum buraya

Şuan ki PSU yeterli hocam ama çok eski çünkü ben bu psuyu 3 yıllık başka bir bilgisayardan alıp taktım idare etsin diye nitekim ekran kartı da öyle yavaş yavaş sistemimi upgrade ediyorum taksitli bir şekilde ödeyeceğim gibi düşünebiliriz. max bütçe 3.5 - 4k yeterlidir diye düşünüyorum daha alt fiyata varsa eğer o da çok iyi olur.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Görkem
Şuan ki PSU yeterli hocam ama çok eski çünkü ben bu psuyu 3 yıllık başka bir bilgisayardan alıp taktım idare etsin diye nitekim ekran kartı da öyle yavaş yavaş sistemimi upgrade ediyorum taksitli bir şekilde ödeyeceğim gibi düşünebiliriz. max bütçe 3.5 - 4k yeterlidir diye düşünüyorum daha alt fiyata varsa eğer o da çok iyi olur.
tam modüler ürünler 3500 tl den başlasa da
hepsiburadada 4000 tl nin üzerinde
Hatta size attığım linki düzgün bakmamışım Hepsiburada limiti ile alınamıyor
Aynı ürünün Hepsiburada limiti ile alinananı da 600 TL.daha pahalı

Linkini bırakıyorum

Bana mantıklı gelmiyor ama karar sizin

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
tam modüler ürünler 3500 tl den başlasa da
hepsiburadada 4000 tl nin üzerinde
Hatta size attığım linki düzgün bakmamışım Hepsiburada limiti ile alınamıyor
Aynı ürünün Hepsiburada limiti ile alinananı da 600 TL.daha pahalı

Linkini bırakıyorum

Bana mantıklı gelmiyor ama karar sizin

Hocam mantıklı olmayan kısmı evet hepsiburada üzerinden alacak olmam fakat fiyatına göre iyi değil mi 750W 80+ Gold üstelik PCI5 destekli ve %80'de verimlilik oranı var fiyatına göre kötü mü?

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Görkem
Hocam mantıklı olmayan kısmı evet hepsiburada üzerinden alacak olmam fakat fiyatına göre iyi değil mi 750W 80+ Gold üstelik PCI5 destekli ve %80'de verimlilik oranı var fiyatına göre kötü mü?
hocam elbette iyi de problem şurda
tamam biraz da zevk işi bu kasa işi kablolar canınızı sıkmış olabilir

ama şu anki psu işinizi görüyorken ben olsam devam ederim

sistem yükseltmeden bahsediyordunuz
yükselteceğim zaman toptan sistemi satarım
yeni sistemde yönelirim böyle bir şeye

bak bunlar hep şahsi fikir
bazı fikirlerin doğruluğu yoktur
kişiden kişiye değişir
bir şeyi yanlış yapıyorsun diye diretmiyorum
karar senin ama fikrim bu :)

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
hocam elbette iyi de problem şurda
tamam biraz da zevk işi bu kasa işi kablolar canınızı sıkmış olabilir

ama şu anki psu işinizi görüyorken ben olsam devam ederim

sistem yükseltmeden bahsediyordunuz
yükselteceğim zaman toptan sistemi satarım
yeni sistemde yönelirim böyle bir şeye

bak bunlar hep şahsi fikir
bazı fikirlerin doğruluğu yoktur
kişiden kişiye değişir
bir şeyi yanlış yapıyorsun diye diretmiyorum
karar senin ama fikrim bu :)
Hocam sistemimi toptan satamam çünkü ramlerim iyi ssd yeterli bana sadece işlemci ekran kartı ve anakart problem olacak ekran kartına baya bütçe ayırmam lazım o yüzden daha ucuz şeyleri şuan toplayıp almayı düşünüyorum nedeni şu bu devirde bekleyerek veya para biriktirerek bir şey alamıyoruz bugün 5k olan psu yarın 6-7k olursa bu çok can sıkar kasam iyi aldığım işlemci gayet iyi ve yeterli ramleri belki 32 gb yaparım o da belki anakart giriş seviyesi orta segmente çekebilirim ekran kartı şuanlık yeterli ama eski tabi onun yerine daha güncel bir 4070 SUPER alacağım geriye sadece bu eski yarın bir gün sorun çıkarabilecek garantisiz kutusuz faturasız PSU kalacak o yüzden risk etmek istemiyorum en azından yarın bir gün bunun pişmanlığını yaşamam.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Görkem
Hocam sistemimi toptan satamam çünkü ramlerim iyi ssd yeterli bana sadece işlemci ekran kartı ve anakart problem olacak ekran kartına baya bütçe ayırmam lazım o yüzden daha ucuz şeyleri şuan toplayıp almayı düşünüyorum nedeni şu bu devirde bekleyerek veya para biriktirerek bir şey alamıyoruz bugün 5k olan psu yarın 6-7k olursa bu çok can sıkar kasam iyi aldığım işlemci gayet iyi ve yeterli ramleri belki 32 gb yaparım o da belki anakart giriş seviyesi orta segmente çekebilirim ekran kartı şuanlık yeterli ama eski tabi onun yerine daha güncel bir 4070 SUPER alacağım geriye sadece bu eski yarın bir gün sorun çıkarabilecek garantisiz kutusuz faturasız PSU kalacak o yüzden risk etmek istemiyorum en azından yarın bir gün bunun pişmanlığını yaşamam.
peki o zaman attığım ürün hepsiburada limiti ile hepsiburadadan alınabilecek güzel bir ürün (uygun fiyatlı demiyorum zaten maliyeini ikimiz de biliyoruz ama güzel bir ürün)

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
peki o zaman attığım ürün hepsiburada limiti ile hepsiburadadan alınabilecek güzel bir ürün (uygun fiyatlı demiyorum zaten maliyeini ikimiz de biliyoruz ama güzel bir ürün)
Özellik bakımından bu fiyat bandında gayet iyi ve yeterli değil mi? 4070 SUPER vs işin içine girince yeterli olur demi? Bir de hocam şuanlık kasamda ki psudan uzatma kablosu çekmek zorunda kaldım ekran kartına bu PSU'nun içinden çıkacak kablo 1080'nide destekliyor değil mi?

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Görkem
Özellik bakımından bu fiyat bandında gayet iyi ve yeterli değil mi? 4070 SUPER vs işin içine girince yeterli olur demi? Bir de hocam şuanlık kasamda ki psudan uzatma kablosu çekmek zorunda kaldım ekran kartına bu PSU'nun içinden çıkacak kablo 1080'nide destekliyor değil mi?
destekler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,625
Üyeler
163,858
Son üye
Ugur2525
Top Bottom