Neler Yeni

Tanrı bunu yapabilir mi?

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
İslam’da bulunan ilahtan bahsetmemiştim, konuda dinlere bağlı olmayan bir Tanrı’dan bahsedildiğini varsayıyorum.
Tanrı, kökeni Tengri'den gelen bir isimdir. Karşılığı Allah'tır. Arapçadaki karşılığı ise "İlah"tır. "Herşeye gücü yeten, yaratıcı, ilah" anlamına gelmektedir.

Bu kadar bilgi sonrasında umarım sorunun saçmalığı konusunda kendiniz de hak vermişsinizdir. @robin

robin

80+ Silver
Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Allah’ın her şeye gücü yeter.
Âl-i İmrân Suresi - 189
Yani taşı yaratabilir ve kaldırabilir diyorsun ama taşı kaldırırsa kendisinin kaldıramayacağı bir taş yaratamamış olacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tanrı, kökeni Tengri'den gelen bir isimdir. Karşılığı allah'tır. Arapçadaki karşılığı ise "İlah"tır. "Herşeye gücü yeten, ilah" anlamına gelmektedir.

Bu kadar bilgi sonrasında umarım sorunun saçmalığı konusunda kendiniz de hak vermişsinizdir. @robin
Bu kadar bilgi dediniz ama "Allah" kelimesinin etimolojisi dışında bilgi vermediniz :) eğer böyle devam edecekse tartışmadan ayrılmanızı rica etmek zorunda kalacağım.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
hocam niye bu kadar kasıyorsunuz? birşeyi bilmemek çok büyük ayıp galiba hatta öğretmek bundan da ayıp size göre bence. açıklayın da rahatlayın.
Kendi sorunuza başlarken Tanrı kelimesi ile başlamışsınız. Anlamını yukarıda belirttim. Belliki yeni yetme sorgulayıcılardansınız. Oda güzel tabii. Okumadığınız ve bilgilendirilmediğiniz kısaca eğitilmediğiniz belli oluyor.

Benden bu kadar. Ben bu konuya da sahibine de fazlayım sanırım.

İyi geceler.

adidas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Berke Kırmızı
Yani taşı yaratabilir ve kaldırabilir diyorsun ama taşı kaldırırsa kendisinin kaldıramayacağı bir taş yaratamamış olacak.
Evet o yüzden çok saçma bir soru

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE

Bu kadar bilgi dediniz ama "Allah" kelimesinin etimolojisi dışında bilgi vermediniz :) eğer böyle devam edecekse tartışmadan ayrılmanızı rica etmek zorunda kalacağım.
Allah kelimesiyle ilgili bilgi vermedim. Tanrı kelimesi ile ilgili verdim.

robin

80+ Silver
Kendi sorunuza başlarken Tanrı kelimesi ile başlamışsınız. Anlamını yukarıda belirttim. Belliki yeni yetme sorgulayıcılardansınız. Oda güzel tabii. Okumadığınız ve bilgilendirilmediğiniz kısaca eğitilmediğiniz belli oluyor.

Benden bu kadar. Ben bu konuya da sahibine de fazlayım sanırım.

İyi geceler.
Ya şu tarz konuşanların sosyal hayatta ne olduğunu çok merak ediyorum. hiçbir şey bilmeyen ama çok şey bildiğini söyleyen kişi tasvirinin somut hâlisiniz. cevapların hepsi geçiştirici ve kendini tatmin etme üzerine kurulmuş.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Ya şu tarz konuşanların sosyal hayatta ne olduğunu çok merak ediyorum. hiçbir şey bilmeyen ama çok şey bildiğini söyleyen kişi tasvirinin somut hâlisiniz. cevapların hepsi geçiştirici ve kendini tatmin etme üzerine kurulmuş.
Karşılaşmamamız üzücü değil bence. Ben soruna en net cevabı verdim. İşi yokuşa sürmeye çalışan sensin.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Tanrı dediğimiz varlığın, sonsuz kudrete sahip olduğunu düşünürsek; bu varlık hem kendisinin taşıyamayacağı bir taş yaratabilir. Bu şekilde yaratmasına rağmen o taşı kaldırabilir.
Ama o zaman kaldıramayacağı bir taş yaratmış olmaz, kaldıramayacağı bir taş yarattığını zannedebilir. Sonuçta taşı kaldırabiliyorsa hedefine ulaşamamış oluyor.
Tanrı, kökeni Tengri'den gelen bir isimdir. Karşılığı Allah'tır. Arapçadaki karşılığı ise "İlah"tır. "Herşeye gücü yeten, yaratıcı, ilah" anlamına gelmektedir.

Tanrı kelimesinin karşılığı Allah demek yanlış olur, Tanrı demek yaratan demektir. Eğer senin için yaratan Allah ise evet Tanrı kelimesi Allah kelimesine denk gelir ancak başka biri yaratıcıyı besili bir inek olarak görüyor olabilir onun tanrısı ise artık bir inektir sonuçta.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Ama o zaman kaldıramayacağı bir taş yaratmış olmaz, kaldıramayacağı bir taş yarattığını zannedebilir. Sonuçta taşı kaldırabiliyorsa hedefine ulaşamamış oluyor.

Tanrı kelimesinin karşılığı Allah demek yanlış olur, Tanrı demek yaratan demektir. Eğer senin için yaratan Allah ise evet Tanrı kelimesi Allah kelimesine denk gelir ancak başka biri yaratıcıyı besili bir inek olarak görüyor olabilir onun tanrısı ise artık bir inektir sonuçta.
Aslında kaldıramayacağı bir taşı yaratır ve bu taş o kaldırmaya çalışmadan önce onun kaldıramayacağı bir taş olarak geçer. Onu kaldırdığında ise sadece bu taşın “Tanrı’nın kaldıramayacağı” niteliği kaybolur, bu şekilde bir cevap mantıklı geldi.

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Aslında kaldıramayacağı bir taşı yaratır ve bu taş o kaldırmaya çalışmadan önce onun kaldıramayacağı bir taş olarak geçer. Onu kaldırdığında ise sadece bu taşın “Tanrı’nın kaldıramayacağı” niteliği kaybolur, bu şekilde bir cevap mantıklı geldi.
Peki bu kendinin taşıyamayacağı bir şeyi yaratamayacağı anlamına mı geliyor ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,541
Üyeler
166,947
Son üye
batın000
Top Bottom