Yav
4 büyük kitap, binlerce yıllık parşomenler, bilgiler hepsi yalan. Binlerce yıllık bir yalana inanıyoruz biz. Bi siz akıllısınız, ineği evrenin yaratıcısı olarak görüyorsunuz... Hey Allah'ım yarabbim.
Doğru 1 dir. Tektir. Bir sorunun cevabı nettir. Çok iyi istisnalar hariç. (paradoks) gidiş yolu farklıdır. Zaten inançta böyle. Hep bir yaratıcı güç var, Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim'e bu cevaba giden farklı yollar.
Ben burada oturmuş size bir baba gibi bir anne gibi ders anlatan bir hoca gibi herşeyi anlatırım da, siz anlamayacaksınız...
Arkadaşlar, kulaktan dolma bilgilerle, lisede öğrendiğiniz felsefeyle, sorgulamayı bilmeyip, anlama güçlüğü çektiğiniz bu yaşlarda, etrafınızda olup bitenlere özenmeyin. Kendinizin daha ne olduğunu bilmediğiniz, cevaplayamadığınız yaşlarını da olduğunuzu düşünüyorum. Kısacası, inancımıza büyük bir gölge düşmüş. Geçer ama bu da geçer. Zararın neresinden dönerseniz kardır.
Bu arada, yazılan ve bana cevaplama her şey le çelişiyorsunuz... Dersinize iyi çalışınca gelin.