Neler Yeni

Tanrı bunu yapabilir mi?

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Peki bu kendinin taşıyamayacağı bir şeyi yaratamayacağı anlamına mı geliyor ?
Hayır, aslında öyle bir taşı yaratıyor çünkü bunu yapabiliyor. Sonrasında ise o taşı kaldırıyor çünkü sonsuz kudrete sahip. Burada kaldırdıktan sonra taş niteliğini kaybediyor, direkt Tanrı’nın onu kaldırabileceği şekilde yaratılmıyor.

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,714
İsim
Taha yücel
"Güzel çocuğum" anladım.
Sorduğum soruya düzgünce cevap verebilecekken seviyeni gösterdin :)
Yav diyo ki isterse yapabilir ama niye istesin ? Heralde yanlış anlamışta olabilirim

Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Allah’ın her şeye gücü yeter.

Müslümanım ama aklıma hiç böyle bişey gelmedi beynim error verdi not 404 :D

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Aileme neden sorayım? Direkt açıkla bana işte.
O zaman bize niye soruyorsun başka yerlerden araştır ? Sanki sana açıklamak zorundaymış gibi yazmışsın o.O2

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Soru bana da çok mantıklı geldi. Açııklayanilecek varsa buyursun açıklasın.

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,496
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Allah mantığı olmayan bir şey yapmaz. Allah kendisini sınamaz, bizi sınar.

I Auditore I

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar,
Bir kaç maddede felsefi bir bakış yapmış.

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
Sorunu çözemiyorsun çünkü şurada tıkanıyor: Burada iki tane sonsuz değer var ve sen hangisi daha büyük diye karşılaştırmaya çalışıyorsun. İkinci hata : Tanrının yapamayacağı diyerek baştan yanlış gidiyorsun.

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Tanrı kelimesinin karşılığı Allah demek yanlış olur, Tanrı demek yaratan demektir. Eğer senin için yaratan Allah ise evet Tanrı kelimesi Allah kelimesine denk gelir ancak başka biri yaratıcıyı besili bir inek olarak görüyor olabilir onun tanrısı ise artık bir inektir sonuçta.
Karşılığı Allah dedim.

Anlamı için farklı şeyler söyledim.

Şu inançlarına gölge düşürmüş arkadaşlar vs tartışmadan önce anlama kanallarınızı açın. Hayatınızda hiç açmadoğınız için burada atıp tutuyorsunuz.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Karşılığı Allah dedim.

Anlamı için farklı şeyler söyledim.

Şu inançlarına gölge düşürmüş arkadaşlar vs tartışmadan önce anlama kanallarınızı açın. Hayatınızda hiç açmadoğınız için burada atıp tutuyorsunuz.
İnanca gölge düşürmek derken? Belki sen yanlış bir şeye inanıyorsun?
İnançlar kişiye göre değişir, doğru tek değildir sonuçta.

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
İnanca gölge düşürmek derken? Belki sen yanlış bir şeye inanıyorsun?
İnançlar kişiye göre değişir, doğru tek değildir sonuçta.
Yav :D 4 büyük kitap, binlerce yıllık parşomenler, bilgiler hepsi yalan. Binlerce yıllık bir yalana inanıyoruz biz. Bi siz akıllısınız, ineği evrenin yaratıcısı olarak görüyorsunuz... Hey Allah'ım yarabbim.

Doğru 1 dir. Tektir. Bir sorunun cevabı nettir. Çok iyi istisnalar hariç. (paradoks) gidiş yolu farklıdır. Zaten inançta böyle. Hep bir yaratıcı güç var, Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim'e bu cevaba giden farklı yollar.

Ben burada oturmuş size bir baba gibi bir anne gibi ders anlatan bir hoca gibi herşeyi anlatırım da, siz anlamayacaksınız...

Arkadaşlar, kulaktan dolma bilgilerle, lisede öğrendiğiniz felsefeyle, sorgulamayı bilmeyip, anlama güçlüğü çektiğiniz bu yaşlarda, etrafınızda olup bitenlere özenmeyin. Kendinizin daha ne olduğunu bilmediğiniz, cevaplayamadığınız yaşlarını da olduğunuzu düşünüyorum. Kısacası, inancımıza büyük bir gölge düşmüş. Geçer ama bu da geçer. Zararın neresinden dönerseniz kardır.

Bu arada, yazılan ve bana cevaplama her şey le çelişiyorsunuz... Dersinize iyi çalışınca gelin.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Yav :D 4 büyük kitap, binlerce yıllık parşomenler, bilgiler hepsi yalan. Binlerce yıllık bir yalana inanıyoruz biz. Bi siz akıllısınız, ineği evrenin yaratıcısı olarak görüyorsunuz... Hey Allah'ım yarabbim.

Doğru 1 dir. Tektir. Bir sorunun cevabı nettir. Çok iyi istisnalar hariç. (paradoks) gidiş yolu farklıdır. Zaten inançta böyle. Hep bir yaratıcı güç var, Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim'e bu cevaba giden farklı yollar.

Ben burada oturmuş size bir baba gibi bir anne gibi ders anlatan bir hoca gibi herşeyi anlatırım da, siz anlamayacaksınız...

Arkadaşlar, kulaktan dolma bilgilerle, lisede öğrendiğiniz felsefeyle, sorgulamayı bilmeyip, anlama güçlüğü çektiğiniz bu yaşlarda, etrafınızda olup bitenlere özenmeyin. Kendinizin daha ne olduğunu bilmediğiniz, cevaplayamadığınız yaşlarını da olduğunuzu düşünüyorum. Kısacası, inancımıza büyük bir gölge düşmüş. Geçer ama bu da geçer. Zararın neresinden dönerseniz kardır.

Bu arada, yazılan ve bana cevaplama her şey le çelişiyorsunuz... Dersinize iyi çalışınca gelin.
.d ineği evrenin yaratıcısı olarak görmüyorum bu 1.
Hindistan'daki insanlar ineğe evreni yarattı demiyor bu da 2.
Ayrıca doğru tek falan değildir, eğer lisede öğrendiğimiz felsefeye laf etmek yerine öğrenseydin bilgi sahibi olurdun. Ayrıca sana göre zarar olan bir şey başkasına göre doğru olabilir. Ben sana ateistim diye bir şey söyledim mi? İşte bu yüzden laf anlamıyorsunuz. Sana dedim ki belki onun inandığı doğru, hemen gayrimüslim ilan ettin beni.d Bu yüzden size laf anlatılmıyor. İnsanları ayırmaktan başka işiniz yok. Parşomenler de dediğiniz gibi binlerce yıllık. Siz 1000 yıl önce çıkan bilimsel bir şeye inanır mıydınız? Hem bilimde doğru da tektir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,706
Üyeler
166,067
Son üye
Snowbird
Top Bottom