Tarihi bir Benchmark rekoru kırıp site forumundan atılmak

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

hakopera

80+
Reaksiyon skoru
51
Merhaba. Uzun zamandır başka bir forumda yazıyordum. Bu forumda günün birinde (bir soru üzerine) AM4 platformunun en iyi işlemcisi olan Ryzen 9 5950x ile alakalı bir anakart tavsiyesinde bulundum. Tavsiye ettiğim anakart OC yapılamamasıyla ünlü A520 chipset bir anakarttı. Biraz saçma gözükse de bu tavsiyeyi vermemin özel bir sebebi vardı. Yaptığım şey tamamen doğal olarak çok yüksek bir frekansta, sıcaklıkta ve watt değerinde çalışan bu işlemcinin başına bir talihsizlik gelmemesi için ekstra koruma sağlamasıyla ünlü, yani faz koruma sayısı A320, B350, B450, B550 gibi anakartlara göre biraz daha iyi olan bir anakart tavsiyesiydi. A520 önerisi vermemin tek sebebi buydu ve bana göre haklı bir sebepti.

Atıldığım bu sitede zamanında çöreklenen, adminler tarafından korunan sayıları hiç de az olmayan (tahminimce 7-8 kişiler) bana sayfalar dolusu hakaret ve aşağılamada bulundular. Adminler tarafından korunduklarını bildiğim için onlar gibi kendileriyle dalga geçmedim. Hakaretler etmedim. Kesinlikle kimseye böyle bir şey yapmam çünkü benim cevap verme tarzım bu değildir. Benim cevap verme yöntemim her zaman oldukça enteresan ve genelde ömür boyu unutulmayacak cinste olur.

Nitekim sayfalar dolusu aşağılama sonucu kendime bir görev edindim. Bu dandik chipsetli anakartla bir dünya rekoru kıracaktım. Kendime böyle gereksiz bir amaç edindim ve bu kendine görev edindiğim şeyi forumda paylaştım. Tabi ki sitedeki bu 7-8 arkadaşın aşağılamaları artık çok farklı bir boyuta geçmişti. Forumda bu konuyla alakasız olan başlıklarda yazdığım her şey şikayet edilir olmuştu ve yazdığım her makaleden/yorumdan sonra aynı kişiler tarafından eksi yağmuruna tutuluyordum. Çok geçmeden bir arkadaşım vasıtasıyla yurt dışından (Bulgaristan'dan) özel bir sıvı nitrojen-cpu düzeneği ve İzmir'den de bir kaç metreküp sıvı nitrojen getirttim. Bunları bulmak açıkçası benim gibi OC'den hiç anlamayan biri için biraz masraflı ve zaman alıcı şeyler oldu.

Her neyse, odam zaten her zaman dağınıktı ama artık odam tam bir laboratuvar görüntüsüne sahip olmuştu. Artık yapmam gereken tek şey bu dandik anakartla iyi şeyler yapmak olacaktı. Kesinlikle X570 gibi üst seviye anakartların olduğu bir PC dünyasında rekor kıracağıma inanmıyordum.

Fakat o da ne? Sadece bir kaç test sonucunda gördüğüm tüm puanlardan çok daha yüksek puanlar elde etmeye başlamıştım. Cinebench testi bitmeden sistemin kilitlendiği için sadece multi-cpu puanımı görebiliyordum ve bu puan araştırmalarıma göre bu işlemci ile yapılmış en yüksek paundı. Ama diğer ünlü benchmark sitesinde (user benchmark'da) ise zirvedeydim. Userbenchmark skoru

Bu verileri paylaştıktan sonra adminler tarafından 2026 yılına kadar uzaklaştırma aldım. Sebebini sorduğumda bu benchmark testlerini benim yapmadığımı dolayısıyla sahtekarlık yaptığımı iddia ettiler. Kendileri bu çete tarafından yönlendirildikleri için böyle bir ithamda bulunabilecekleri aklıma gelmişti. Ama bu durumda da kendilerine cevabım şu olacaktı. Hadi bu benchmark rekorlarını ben kırmadım diyelim ama birileri bu forumda sayfalarca dalga geçilen A520 ile bilinen tüm rekorları kırmış diyecektim. Cevap bile vermeme fırsat vermeden 2026 yılına kadar uzaklaştırma aldım.

Not: Bu yazıda bu forumdaki her hangi bir kuralı çiğnediysem özür dilerim.

Ekler

• 3477953_f.webp
    3477953_f.webp
    25.3 KB · Hit: 403
  • Adsız21.webp
    Adsız21.webp
    17.6 KB · Hit: 383
Merhaba. Uzun zamandır başka bir forumda yazıyordum. Bu forumda günün birinde (bir soru üzerine) AM4 platformunun en iyi işlemcisi olan Ryzen 9 5950x ile alakalı bir anakart tavsiyesinde bulundum. Tavsiye ettiğim anakart OC yapılamamasıyla ünlü A520 chipset bir anakarttı. Biraz saçma gözükse de bu tavsiyeyi vermemin özel bir sebebi vardı. Yaptığım şey tamamen doğal olarak çok yüksek bir frekansta, sıcaklıkta ve watt değerinde çalışan bu işlemcinin başına bir talihsizlik gelmemesi için ekstra koruma sağlamasıyla ünlü, yani faz koruma sayısı A320, B350, B450, B550 gibi anakartlara göre biraz daha iyi olan bir anakart tavsiyesiydi. A520 önerisi vermemin tek sebebi buydu ve bana göre haklı bir sebepti.

Atıldığım bu sitede zamanında çöreklenen, adminler tarafından korunan sayıları hiç de az olmayan (tahminimce 7-8 kişiler) bana sayfalar dolusu hakaret ve aşağılamada bulundular. Adminler tarafından korunduklarını bildiğim için onlar gibi kendileriyle dalga geçmedim. Hakaretler etmedim. Kesinlikle kimseye böyle bir şey yapmam çünkü benim cevap verme tarzım bu değildir. Benim cevap verme yöntemim her zaman oldukça enteresan ve genelde ömür boyu unutulmayacak cinste olur.

Nitekim sayfalar dolusu aşağılama sonucu kendime bir görev edindim. Bu dandik chipsetli anakartla bir dünya rekoru kıracaktım. Kendime böyle gereksiz bir amaç edindim ve bu kendine görev edindiğim şeyi forumda paylaştım. Tabi ki sitedeki bu 7-8 arkadaşın aşağılamaları artık çok farklı bir boyuta geçmişti. Forumda bu konuyla alakasız olan başlıklarda yazdığım her şey şikayet edilir olmuştu ve yazdığım her makaleden/yorumdan sonra aynı kişiler tarafından eksi yağmuruna tutuluyordum. Çok geçmeden bir arkadaşım vasıtasıyla yurt dışından (Bulgaristan'dan) özel bir sıvı nitrojen-cpu düzeneği ve İzmir'den de bir kaç metreküp sıvı nitrojen getirttim. Bunları bulmak açıkçası benim gibi OC'den hiç anlamayan biri için biraz masraflı ve zaman alıcı şeyler oldu.

Her neyse, odam zaten her zaman dağınıktı ama artık odam tam bir laboratuvar görüntüsüne sahip olmuştu. Artık yapmam gereken tek şey bu dandik anakartla iyi şeyler yapmak olacaktı. Kesinlikle X570 gibi üst seviye anakartların olduğu bir PC dünyasında rekor kıracağıma inanmıyordum.

Fakat o da ne? Sadece bir kaç test sonucunda gördüğüm tüm puanlardan çok daha yüksek puanlar elde etmeye başlamıştım. Cinebench testi bitmeden sistemin kilitlendiği için sadece multi-cpu puanımı görebiliyordum ve bu puan araştırmalarıma göre bu işlemci ile yapılmış en yüksek paundı. Ama diğer ünlü benchmark sitesinde (user benchmark'da) ise zirvedeydim. Userbenchmark skoru

Bu verileri paylaştıktan sonra adminler tarafından 2026 yılına kadar uzaklaştırma aldım. Sebebini sorduğumda bu benchmark testlerini benim yapmadığımı dolayısıyla sahtekarlık yaptığımı iddia ettiler. Kendileri bu çete tarafından yönlendirildikleri için böyle bir ithamda bulunabilecekleri aklıma gelmişti. Ama bu durumda da kendilerine cevabım şu olacaktı. Hadi bu benchmark rekorlarını ben kırmadım diyelim ama birileri bu forumda sayfalarca dalga geçilen A520 ile bilinen tüm rekorları kırmış diyecektim. Cevap bile vermeme fırsat vermeden 2026 yılına kadar uzaklaştırma aldım.

Yazık yani site adını verseniz iyiydi

site ismi vermem forum kurallarına uygun olmayabilir. adminler izin verirse tüm linkleri paylaşırım tabi ki.
Foruk kurallarına zaten muhtamel olarak uygun olmas site adındaan ziyade renk olarak belirtirseniz daha mantıklı olur mesela ikinci elde sahibindene sarı siye deniyor birde test sonuçlarının sizin oldupuna dağir biraz dhaa kanıt bırakın daha iyi olur veya direkt sorun yetkililere

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
site adı çok forum var ama yeşil dediğim zaman aklına bir site gelir mavi dediğim zaman onun çakması gelir

Anlamadığım tek şey A520 ile nasıl overclock yaptın ve bahsi geçen A520 çipsetli anakart hangisi?

Anlamadığım tek şey A520 ile nasıl overclock yaptın ve bahsi geçen A520 çipsetli anakart hangisi?
Bir tayvan sitesinden bulduğum OpenHardwareMonitor benzeri hatta onun klonu denilebilecek custom bir uygulama buldum. Bu uygulamanın bazı bölümleri japonca bazı bölümleri çinceydi. bu program içrisinde ciddi anlamda işlemciye müdahale edebileceğiniz bölümler var.

Kulandığım anakart benchmark sitesinde yazdığı gibi Asrock A520M-HDV.

Bir tayvan sitesinden bulduğum OpenHardwareMonitor benzeri hatta onun klonu denilebilecek custom bir uygulama buldum. Bu uygulamanın bazı bölümleri japonca bazı bölümleri çinceydi. bu program içrisinde ciddi anlamda işlemciye müdahale edebileceğiniz bölümler var.

Kulandığım anakart benchmark sitesinde yazdığı gibi Asrock A520M-HDV.
O anakartla normalde işlemciyi stok hızda bile kullanamaman gerek, VRM yapısını bir kenara atıyorum anakartta 4 pin CPU beslemesi var o güç beslemesiyle işlemcinin 150W civarını geçememesi gerek, o güç sınırlaması ile nasıl rekor kırdınız anlamadım. Sıvı nitrojene falan da ihtiyaç duyulmaz zaten 150W güç için. Bunu nasıl aştınız anlayamadım.

Ben hiçbir anakartın overclock kaldırmayacağı veya izin vermeyeceği konusunda asla katılmadım katılmam, 2005 model anakart ile 3800+ işlemcimi 5800+ yaptığım günler geliyor aklıma. Fakat emin olun ki uzun solukta anakart pişecektir. Yapılmaz değilir yapılır fakat bu anakartlar bu amaçlar için üretilmedi. 15 yıldır bu sektördeyim ve 1 tanesi high tech olmak üzere 3 anakart yaktım. 3 ayar ile 27000'den 29000'e fırlayabilen bir işlemci 5950x, fakat dediğim gibi bu şekilde kullanım anakartın mosfetlerini yakacaktır.

O anakartla normalde işlemciyi stok hızda bile kullanamaman gerek, VRM yapısını bir kenara atıyorum anakartta 4 pin CPU beslemesi var o güç beslemesiyle işlemcinin 150W civarını geçememesi gerek, o güç sınırlaması ile nasıl rekor kırdınız anlamadım. Sıvı nitrojene falan da ihtiyaç duyulmaz zaten 150W güç için.
Anakarta müdahale eden bu program ile bir çok şey yapılabiliyor. Anakartım bu işlemden sonra zarar gördü büyük ihtimal çünkü OS artık seri bir şekilde çalışmıyor.

Sistemime ait tüm bilgilere userbenchmark sitesinden bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
sümük gibi her foruma bu mesajı yazdığından direkt kopyalacağım mesajı durmadan aynı şeyleri yazmak istemiyorum zaten anlamıyorsun.
Hayır tarihi bir benchmark rekoru kırmadın, orada yalanlarını ortaya çıkardık.
Site hem yasak, inatla kullandın.

Diyorsun ki VPN açık unutmuşum, yani Türkiye'de yaşadığın anlamına geliyor bu.
Ancak Allah'ın işine bak anakart Türkiye'de satılmıyor, SSD ve RAM'de satılmıyor, üstüne üstlük Tayvan'dan aldığın (?) bir rehber ile A520'yi kırarak OC yaptığını söylüyorsun, sorunca cevap vermek zorunda değilim diyorsun.

İnsanlara yalan söyleyip, üstüne üstlük bunu inatla savundun, konuda kaç kere yalanını ortaya çıkardım, bir dahakine VPN bahanesi değil direkt britanyada yaşıyorum dersin.

Dalga geçmedin mi? Bana efecik ve Efe'su dedin LorrieNN e şeker kız lorrien dedin @FehmiDogru.js ye fehmi yanlış dedin 13killoki ye goblin dedin ve daha böyle bir sürü mesajın vardı raporladığım için hepsi silindiği için atamıyorum.
Ayrıca bizi nasıl adminler tarafından korunuluyoruz? Toplam uyarılarımı atayım :D
Alıntıyı görüntüle
ne tuhaf çarsın.
Bu arkadaş technopattan gelmiş saçma savunmalarıdan belli

Hikayeni oda içi görsellerle, dizdiğin setup, realtime skor ile falan ile destekleyebilir misin?
tüm görselleri buradan paylaşacağım. şu an işteyim. o sitede fotoğraf paylaşmama izin bile verilmeden uzaklaştırma aldım.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri