Neler Yeni

TC Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto para açıklaması

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Oyuncular dereyi görmeden paçayı sıyırıyor.

Phenoma

80+ Silver
Boş konuşuyorsun biliyorsun değil mi?
Ekonomi hakkında gram bilgin de yok o da anlaşılıyor
Tamam...
Maalesef bilmiyorsun ki devletin buna vergi getirmesi yatırıma özendirmek değil tam tersine yatırımın önüne engel koymaktır.
Vergi gelirse büyük yatırımıcılar kriptoya yatırmaz TC'de ve sonuç olarak ülkemiz yine geri kalır.
Bunun yerine vergi olmasa da zaten aldıkları diğer vergileri sabit tutsalar daha iyi değil mi ?
Kripto para aslında ülkeye para girişini arttıracak ve bu iyi bir şey.

Yani tabii ki miningcileri engeller bu durum ama yatırımcıların da önüne engel koyar.
Ben de yatırımcıyım ama ben bilmem kaç bin dolar yatırmıyorum.
Orta seviye yatırım yapanlar için benim gibi çok sorun olmaz çünkü ben gibi insanların gelirleri en fazla 1000$ civarı.
Oysa 30.000$ yatırım yapan adama vergi koyarsan şu olur:
Adam yatırımı yaptı ve yaptığı birim %25 değer kazandı.
Adamın elinde 37.500$ para oldu.
Buradan sonra vergi oranının %5 olduğunu varsayarak hesap yapabilirsin.
Gerçekten de teşvik edici değil maalesef.

Keşke vergi alınmayabilse ama tabii bir noktada gelir olduğu için vergi olabilir miningden.

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bolca vergi gelsin, mining bitirilsin. İşime gelir...

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

DonanımFikir

2025 Artık Sen Hoşgel
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,805
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Nasıl Youtube'da 5 kuruş para kazanınca vergi diyorlarsa bu miningte 1000 kat demeleri lazım.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Bence vergi gelmesin...
Zaten her yerden kazıklanıyoruz, bırakın da biraz insanlar kazıklasın.
Ayrıca buna vergi gelmezse ekonomik açıdan daha iyi olur
(LİNÇ Yicem ama düşüncem bu:))
Gelir elde eden herkes gibi vergilerini ödemeliler. Bankaya faize para yatıranın günahı neydi de vergi alınıyor diye sormazlar mı devlete sonra?

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Bence vergi gelmesin...
Zaten her yerden kazıklanıyoruz, bırakın da biraz insanlar kazıklasın.
Ayrıca buna vergi gelmezse ekonomik açıdan daha iyi olur
(LİNÇ Yicem ama düşüncem bu:))
Ortada bir kazanç var ise bunun vergisi verilmeli. Gelecek tahmini vergileri söylüyorum. %18 KDV ve %20 Gelir Vergisi.

Phenoma

80+ Silver
Gelir elde eden herkes gibi vergilerini ödemeliler. Bankaya faize para yatıranın günahı neydi de vergi alınıyor diye sormazlar mı devlete sonra?
Ortada bir kazanç var ise bunun vergisi verilmeli. Gelecek tahmini vergileri söylüyorum. %18 KDV ve %20 Gelir Vergisi.
Aslında gelir vergisinin eşitliğinde önemli bir adım olur ama ne var ki en azından yatırımdan alınmasa iyi olur.
Mining saf bir gelir. Oysa yatırım farklı
Eğer yatırımdan vergi alınacaksa kripto para yatırımı devlet sistemleriyle yapılsa denetimi ve vergi oranı daha kolay ve düşük olur

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Aslında gelir vergisinin eşitliğinde önemli bir adım olur ama ne var ki en azından yatırımdan alınmasa iyi olur.
Mining saf bir gelir. Oysa yatırım farklı
Eğer yatırımdan vergi alınacaksa kripto para yatırımı devlet sistemleriyle yapılsa denetimi ve vergi oranı daha kolay ve düşük olur
Bankaya yatırılan paralar da yatırımdır, altına da dövize de. Onlardan da hiç vergi alınmasın o zaman. Tamamiyle serbest piyasa olsun hatta. Devlet hiç karışmasın ki fiyatlar acayip oynak olabilsin. Sonra da stokçular ve karaborsacıların eline düşelim.

Phenoma

80+ Silver
Bankaya yatırılan paralar da yatırımdır, altına da dövize de. Onlardan da hiç vergi alınmasın o zaman. Tamamiyle serbest piyasa olsun hatta. Devlet hiç karışmasın ki fiyatlar acayip oynak olabilsin. Sonra da stokçular ve karaborsacıların eline düşelim.
Hocam o ayrı ama.
Orada bir kontrol söz konusu
Biz ise şu anda Binance gibi platformlardan iş yaptığımız için devlet kontrol edemiyor
Ben de diyorum ki devlet kontrol etmek için kendi platformundan yaptırsın ona göre vergi de alsın

Zaquare

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Mert
Aga ben vergi olayında değilimde sanki ülkenin eğitim sistemini batırmak istiyorlar mış gibi davranıyorlar uyuz oluyorum..

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Ben de diyorum ki devlet kontrol etmek için kendi platformundan yaptırsın ona göre vergi de alsın
Bak bu mantıklı olabilir. Çalışma halindelermiş. Sonucu görmeden bir şey demek mümkün değil zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,463
Üyeler
164,501
Son üye
kaan3141
Top Bottom