Yeni aldigim TCL tv de Ghosting sorunu ÇÖZÜLDÜ

TahinPekmez

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,624
TCL 55T8C 4K 144HZ
Arkadaşlar satın aldığım tv geldi SERVİS KURULUMU YAPTI gitti ama sonrasında ben ve cocuklar ekrandaki gecikmeden rahatsız olduk. servis ghosting ilk defa duymuş iade edelim dedi. ben ise görüntü ayarlarıyla ayar yaparak değiştirilebilir mi bunu merak ediyordum. Futbol izlemek bir işkenceye dönüştü top arkada iz bırakıyor, hızlı sahneler de neyin ne oldğu belli değil. 11 yıllık vestel tv de bu sıkıntı yoktu anlamadım
Kurulum sonrasi foto
WhatsApp Görsel 2025-11-17 saat 17.46.35_4fafa5ee.webp

Resim ayari yaptiktan sonra ki foto
WhatsApp Görsel 2025-11-17 saat 17.46.10_47c84021.webp

Son düzenleme:
TCL 55T8C 4K 144HZ
Arkadaşlar satın aldığım tv geldi SERVİS KURULUMU YAPTI gitti ama sonrasında ben ve cocuklar ekrandaki gecikmeden rahatsız olduk. servis ghosting ilk defa duymuş iade edelim dedi. ben ise görüntü ayarlarıyla ayar yaparak değiştirilebilir mi bunu merak ediyordum. Futbol izlemek bir işkenceye dönüştü top arkada iz bırakıyor, hızlı sahneler de neyin ne oldğu belli değil. 11 yıllık vestel tv de bu sıkıntı yoktu anlamadım
Kurulum sonrasi foto
Alıntıyı görüntüle

Resim ayari yaptiktan sonra ki foto
Alıntıyı görüntüle
bilindik markalar harici almaya aldırmaya kullanmaya kullandırmaya karşıyım ve her zaman öyle kalıcam.

144hz acikmi

Ghosting değildir o. Motion Clarity yüzünden artifact oluşuyordur. Ayarlardan hareket bölümünü bir kurcala bakalım düzelecektir.

bilindik markalar harici almaya aldırmaya kullanmaya kullandırmaya karşıyım ve her zaman öyle kalıcam.
bilindik.degil mi.bu tcl
Post automatically merged:

sadece hdmi baglandiginda aciliyor

Motion Clarity yüzünden artifact oluşuyordur
ne demek tam olarak bu?
biraz kurcaladim reddit falan baktım hareket netligi kapat, islemcinin yapay kare ekledigi mpeg n2 miydi neydi bunu kapatinca düzeldi bayagi.

tv 2025 model ve bircok özellik var. ayni amd fsr teklojisi gibi yarım çalışan, işlemci den bir özellik katmislar yapay kare eklesin daha akici olsun diye ama olmamis.

Son düzenleme:
bilindik.degil mi.bu tcl

sadece hdmi baglandiginda aciliyor

ne demek tam olarak bu?
biraz kurcaladim reddit falan baktım hareket netligi kapat, islemcinin yapay kare ekledigi mpeg n2 miydi neydi bunu kapatinca düzeldi bayagi.
Yani bir çok adı var hocam motion clarity, clear motion vs. o ayarları kurcala biraz düzelir.

Sorunum düzelti Resim ve hareket ayarlarından aşağıdaki ayarları yaparak çözüldü. Hata olmasının sebebi yapay kare ekleme işini iyi yapamasından dolayı kapatmak zorunda kaldım. Yani amd FSR teknolojisi mantığı. Görüntüyü bozuyordu native olarak kullanıyorum.

Hareket netliği KAPALI
MPEG NR modu KAPALI

Dinamik hızlanma KAPALI
Gürültü azaltma KAPALI
Tonlama Temizleme DÜŞÜK
Netlik ayarı 65

Geri