Neler Yeni

Technopat Sitesi Üyeleri ve Yöneticileri Neden Çok Cahil?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Sitenin büyük bir kesimi yaşı çok küçük, okumamış, görmemiş, bağnaz ve yobaz üyelerden oluşuyor. Bir anket yapmıştım ve en çok oy alan yaş aralığı 12-15 arası çıkmıştı. Moderatörleri ayrımcı ve yancı davranışlar sergiliyor. Sitenin asıl sahibi de aşırı kibirli ve egoist bir insan. Yıllardır uzaktan izleyip bir değişim bekledim ama kendisi hala herkese yukarıdan bakıyor. Yüzündeki tipsizliğe ve kibirliliğe bakmadan milleti küçümsüyor, haddini asla bilmiyor. Bir de sanki sitedeki üyeler çok saygın, yaşı büyük, harika insanlarmış gibi aşırı katı ve gereksiz kural içeriyor site. "Biz zoruz." diyerek kendilerini mükemmel ve eşsiz göstermeye mi çalışıyorlar acaba? Bu konuda deneyim sahibi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.

Düzeltim:
Ayrımcılığa dair elimde kanıt var ve dün yaşadım. Eşcinselliğe dair açtığım bir konuda üyenin biri "bir de yobaz eşcinseller çıktı." şeklinde yorum attı, bu cümlesini alıntılayıp "düzgün konuş, adam gibi davran." yazdım diye uyarı bana geldi fakat onun tüm eşcinsel insan topluluğuna "yobaz" şeklinde hakaret etmesini hakaret saymayıp mesajı raporlamama rağmen kaldırmadılar. Hakaret olmadığı halde kaldırılan ve uyarı cezası alan benim mesajım oldu. Burada bir adalet görüyor musunuz? 2 dakika empati kurarak cevap verebilirsiniz.

Bu durum üzerine site yöneticisine Instagram üzerinden hesabımın sitede silinmesini talep ettim ve adam hiçbir şey dinlemeden veya normal bir mesaj bile atmadan beni engellemiş. Siteyi bırakmış, moderatörler kafasına göre yönetiyor. Madem koskoca bir site, o zaman dilek ve şikayet bildirimlerini alacakları bir bölüm de olmalı ama o da yok. Bir haksızlığa uğradığınızda eli kolu bağlı kalıyorsunuz. Site kendi nasıl istiyorsa öyle davranıyor, yöneticinin de burada yaptığı çok bencilce ve saygısızca bir hareketti. Kendini kim sanıyor da ortada bir hakaret veya yanlış yokken doğrudan birini engelleyebiliyor?

Ayrıca sitedeki üyelerin eşcinsellikle ilgili üslubu, sadece bir sayfada sırasıyla:

Ekler

• techeşc.jpg
    techeşc.jpg
    130.8 KB · Hit: 80
Son düzenleme:
Dostum elestiri yazını cok begendim, PP'ni daha cok begendim, zenci olsalarmıs daha iyi olurmus da neyse
emoji.png

Lakin katılmadıgım bir nokta var o da kitle konusu. zira TP ve DA aynı konumda kitle olarrak. Hem zihniyet olarak hem yas olarak. "Okumamıs görmemis" demeni donanım bilgisi hakkında varsayıyorum cünkü iki forum da donanım forumu. ve bana kalırsa iki forum da aynı. İki forumda 15-20 kisi olur donanım bilgisine sahip, digerleri mesajları kopyala yapıstır yapar. Bu TP'de de aynı DA'da da.

Modlar konusuna gelirsek ben 2020'de kaydoldum ve hicbir zaman iyi bir kadro görmedim. Fazla yorum yapmak istemiyorum mod konusunda.

kurallar birazcık katı evet.

Technopat üyesi Zencıgt TR Muhtari olarak selamlarımı yolluyorum
e52moji.png

José Mourinho

80+ Silver
Kuralları da ap ayrı saçma zaten.
Dün bir konuya mesaj yazmıştım arkadaş ininal kart istemediği şöylemiş fakat ben görmemişim ininal kart yazdım sonra arkadaş beni uyardı bende başka kart önerdim kapandı gitti. Fakat bunun için bile gereksiz mesajlardan ban
aldım.
Screenshot_1.png

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Dostum elestiri yazını cok begendim, PP'ni daha cok begendim, zenci olsalarmıs daha iyi olurmus da neyse Alıntıyı görüntüle

Lakin katılmadıgım bir nokta var o da kitle konusu. zira TP ve DA aynı konumda kitle olarrak. Hem zihniyet olarak hem yas olarak. "Okumamıs görmemis" demeni donanım bilgisi hakkında varsayıyorum cünkü iki forum da donanım forumu. ve bana kalırsa iki forum da aynı. İki forumda 15-20 kisi olur donanım bilgisine sahip, digerleri mesajları kopyala yapıstır yapar. Bu TP'de de aynı DA'da da.

Modlar konusuna gelirsek ben 2020'de kaydoldum ve hicbir zaman iyi bir kadro görmedim. Fazla yorum yapmak istemiyorum mod konusunda.

kurallar birazcık katı evet.

Technopat üyesi Zencıgt TR Muhtari olarak selamlarımı yolluyorum Alıntıyı görüntüle
Adam ya geldi adam.

TP kitlesi her konuda daha bilgili bu arada. Bu forum biraz daha işin gaming kısmında kalıyor. TP ise genel olarak daha profesyonel kullanıcıların olduğu ama gaming kitlesinide içinde barındıran bir forum.

Katı kurallar forumu daha iyi yapıyor "bence".
Kural 6 fav

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
12-15 mi? O açtığın konu Valorant kitlesi kaç yaş filandır kesin. 12-15 yaş burası için geçerli. Aç bakalım 10 tane teknik destek maksimum 2-3 tanesine cevap gelir. Technopatta açsan 10 tanesine de cevap gelir.

Her ban yiyen, ortama ayak uyduramayan gelip burada kötülüyor ve ağlıyor. Sıkıldım.

AS A SKORZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
329
İsim
Mustafa Karakuş
12-15 mi? O açtığın konu Valorant kitlesi kaç yaş filandır kesin. 12-15 yaş burası için geçerli. Aç bakalım 10 tane teknik destek maksimum 2-3 tanesine cevap gelir. Technopatta açsan 10 tanesine de cevap gelir.

Her ban yiyen, ortama ayak uyduramayan gelip burada kötülüyor ve ağlıyor. Sıkıldım.
Katılıyorum. TPS nin çok kaliteli bir forum olduğunu düşünüyorum

TİTAN.

80+ Platinum
Sitenin büyük bir kesimi yaşı çok küçük, okumamış, görmemiş, bağnaz ve yobaz üyelerden oluşuyor. Bir anket yapmıştım ve en çok oy alan yaş aralığı 12-15 arası çıkmıştı. Moderatörleri ayrımcı ve yancı davranışlar sergiliyor. Sitenin asıl sahibi de aşırı kibirli ve egoist bir insan. Yıllardır uzaktan izleyip bir değişim bekledim ama kendisi hala herkese yukarıdan bakıyor. Yüzündeki tipsizliğe ve kibirliliğe bakmadan milleti küçümsüyor, haddini asla bilmiyor. Bir de sanki sitedeki üyeler çok saygın, yaşı büyük, harika insanlarmış gibi aşırı katı ve gereksiz kural içeriyor site. "Biz zoruz." diyerek kendilerini mükemmel ve eşsiz göstermeye mi çalışıyorlar acaba? Bu konuda deneyim sahibi olan varsa aydınlatırsa sevinirim.
Kanka lütfen bu tarz konular açmayın orda olan orda burda olan burda kalsın

Junlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Yiğit Yardımcı
Ne gerek var şöyle konular açmaya

Bura.K

80+ Silver
Bir anket yapmıştım ve en çok oy alan yaş aralığı 12-15 arası çıkmıştı.
Konunun bağlantısını özelden atar mısınız? Yaş kitlesi 16-25 arası. Hatta forumda 45 yaşında, evli barklı adamlar dahi var. Moderasyon ekibinde de böyle yer alanlar var. Eminim yaş kitlesi buraya nazaran daha yüksektir. Bunu yöneticiler kadar sizde, bende biliyoruz. O yüzden boşuna uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bu arada; "12-15" veren kişilerin profili %99 yeni oluşturulmuştur. Yarısından fazlası kalıcı olmuyor, 30 mesajda bırakıyor. Ayrıca işin yaşta olmadığını da belirtmekte fayda var. Her gün onlarca konuyu o yaş aralığı çözüme kavuşturabiliyor.
Moderatörleri ayrımcı ve yancı davranışlar sergiliyor.
Hiç zannetmiyorum. Sitede 'direkt' olarak Siyasete girmek yasak. Gidip "Muhalefeti Eleştiriyorum" deyip siyasetin doruklarına kadar giren bir konu açarsanız o zaman tabi onaylanmaz. Ancak bir konu üzerinden mesela CHP 128 Milyar Dolar Davasını kaybetti, bu haber üzerinden ilerleyip çok rahat eleştirini yapabilirsin. Siyaset dışında "yancı" olarak başka ne anlatmak istediniz aklıma gelmedi doğrusu. Bir de ufaktan aklıma gelen mesaj sayısına göre ilgilenme vesaire var ancak Ben forumda 2020'den beri varım. Ben 300-500 mesajken bile ilgi gösteriyorlardı. "Ayrımcı" dediğiniz olaylara hiç denk gelmedim.
Sitenin asıl sahibi de aşırı kibirli ve egoist bir insan.
Bu sizin görüşünüz, bir şey diyemem.
Yüzündeki tipsizliğe
Eleştiride aşırıya kaçmasak daha iyi olur.
Bir de sanki sitedeki üyeler çok saygın, yaşı büyük, harika insanlarmış gibi aşırı katı ve gereksiz kural içeriyor site. "Biz zoruz." diyerek kendilerini mükemmel ve eşsiz göstermeye mi çalışıyorlar acaba?
İsteyen girer İsteyen girmez. Silah zoruyla "gir" demiyorlar size. Kurallar da gayet yerinde, benim hoşuma gidiyor. Yukarıda "Gereksiz Mesaj" yiyen arkadaş yanlış uyarı yemiş mesela, Profiline girip "Rapor" tuşundan olayı anlatsaydı kardırırlardı. Moderasyon ekibi Robot değil arkadaşlar. İnsan, hata yapabilirler. Ek olarak Evet; Technopat gayet eşsiz bir Forum Sitesi. Gerek Aktifliği Gerek kuralları gerek ortamı. Ortam olarak yeni hesap açıp trollemeye gelen 3-5 şahıstan söz etmiyorum. Aşırı Katı kurallar için saygın, yaşı büyük, harika olmaya da gerek yok. Çok saçma bir düşünce yapısı.

Ortam sana uygun değilse ayak uyduramıyorsun istesen de. İçki sevmediğin halde içki içen bir grubun içinde olduğunu hayal et. 26 yaşındayım, hayatımda hiç Valorant, LoL, Apex vs. oynamadım. Teknik destek her şey demek değildir, insanları analiz ettiğim kadarıyla buranın insanları bir iki tık daha aydın ve esnek. İnsanların canını sıkan bir durum olduğunda bunu paylaşmaları kötü bir şey değildir.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Technopat'ı yaştan vuracaksak buranın adı veletler arşivi olarak değişmeli.

Yaşı küçük olup aklı başında olan birçok arkadaş var hem orada hem burada.

Kuralların bazılarının gereksiz derecede katı olmasına katılıyorum fakat bu şartları kabul ederek üye oluyoruz. Yukardaki arkadaşların dediği gibi TP'ye mecbur değilsiniz, burayı daha çok sevdiyseniz burayı kullanın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
ali
cümle sonuna . koymamışmısım kendileri sanki tdk

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom