Neler Yeni

tehtid içerikli bir gmail aldım

bern

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
berke aslan
beyler bi konu hakkında soru sorucam bilgisi olanlar cevap verebilir mi konu maillerim bir süre önce hacklenmişti ve sonucunda maillerimin bağlı olduğu bir takım hesaplarımda banlanmıştı veya hesaplara sızılmıştı fakat maillerimin şifresini değiştirip güvenliği sms atıcak şekilde ayarlayıp bilgisayarı formatlamıştım. bu ayın 14 ünde bir kaç mail gelmiş hesabıma. mailde bilgisayarda valo lobisindeyken çekilmiş bir resim var ve bu resimi ben çekmedim. mailin içerisinde bu resimin yanında bir de tahmin edeceğiniz üzere tehtid mesajı var içeriği de işte 48 saatin var 120.000 dolar vs vs diye gidiyor ve her şeyime erişim sağladığını ardından sözde bulduğu uygunsuz resimleri de iletişime geçtiğim herkese atıcağını söylüyor. açıkcası bilgisayarımdan bir ss olmasa inanmayacaktım ama bilgisayarımdan ss almış eleman. daha önce böyle bişey yaşayan var mı veyahut bir bilgisi olan var mı? tekrar söylüyorum beni korkutan kısım bilgisayarımdan bir ss alınmış olması ve bunu benim almamış olmam. lütfen yardım edin

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Geçen gün de benzer bir durum forumda bir arkadaşın başına gelmişti. İtibar etmene gerek yok. Temiz bir format atıp keyfine bak. Endişelenecek bir durum değil.

bern

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
berke aslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçen gün de benzer bir durum forumda bir arkadaşın başına gelmişti. İtibar etmene gerek yok. Temiz bir format atıp keyfine bak. Endişelenecek bir durum değil.
Bilgisayarı yeni formatladım her hangi bir sorun yoktu. Maillerde gelen resimler haberim olmadan bilgisayarımdan çekilmiş ve benim bilgisayarıma ait. Beni korkutan nokta burası..

QRuder

80+ Silver
sen daha önce trojan-truva içeren bir mail aldın büyük ihtimalle ve ona tıkladın bilgisayarından bu şekilde birşeyler almış olma olasılığı yüksek, sen gidip o kişinin attığı maile tıkladı isen başka maillere de tıklarsın diye düşünüyorum ve bence en büyük olasılık dediğim yöntemle fotoğraf vs almış olması.

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Uğur Çalık
Bilgisayarı yeni formatladım her hangi bir sorun yoktu. Maillerde gelen resimler haberim olmadan bilgisayarımdan çekilmiş ve benim bilgisayarıma ait. Beni korkutan nokta burası..
Peki bilgisayarında korkmanı gerektirecek daha farklı içerikler mevcut mu? Eğer korkutacak bir durum yoksa formatla ve unut.

bern

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
berke aslan
sen daha önce trojan-truva içeren bir mail aldın büyük ihtimalle ve ona tıkladın bilgisayarından bu şekilde birşeyler almış olma olasılığı yüksek, sen gidip o kişinin attığı maile tıkladı isen başka maillere de tıklarsın diye düşünüyorum ve bence en büyük olasılık dediğim yöntemle fotoğraf vs almış olması.
bir yazılımın dosyasını indirmiştim her şey ondan sonra geldi başıma. Ardından çok uğraştım ve sonunda her şeyi temize çıkarabildim. Bilgisayarı da aynı zamanda formatladım. Şuan gelen giden tek şey bu mailler ve 2 ayrı hesaptan aynı içerik gönderilmiş ve gönderilen fotoğrafta aynı fotoğraf. Gelen mailde her hangi bir link yoktu ve başka bir mailden gelen her hangi bir linke de tıklamadım. Yüksek ihtimalle o indirdiğim dosyadan dolayı oldu. Fakat korkutan tek nokta bilgisayarımdan screenshot çekmiş olmaları
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki bilgisayarında korkmanı gerektirecek daha farklı içerikler mevcut mu? Eğer korkutacak bir durum yoksa formatla ve unut.
hayır formattan sonra bildiğimiz üç beş oyundan başka hiç bir şey indirmedim ve hiç bir siteye de girmedim.

Silinsin

80+ Silver
Öncelikle geçmiş olsun seni tehdit ettikleri nedir? Özelden de yazabilirsin. Zaten yaptıkları suç dava da edebilirsin. Her neyse işin temel noktasına dönelim bir malwarebytes taraması alabilir miyim?

QRuder

80+ Silver
bir yazılımın dosyasını indirmiştim her şey ondan sonra geldi başıma. Ardından çok uğraştım ve sonunda her şeyi temize çıkarabildim. Bilgisayarı da aynı zamanda formatladım. Şuan gelen giden tek şey bu mailler ve 2 ayrı hesaptan aynı içerik gönderilmiş ve gönderilen fotoğrafta aynı fotoğraf. Gelen mailde her hangi bir link yoktu ve başka bir mailden gelen her hangi bir linke de tıklamadım. Yüksek ihtimalle o indirdiğim dosyadan dolayı oldu. Fakat korkutan tek nokta bilgisayarımdan screenshot çekmiş olmaları
Mesaj otomatik birleştirildi:

hayır formattan sonra bildiğimiz üç beş oyundan başka hiç bir şey indirmedim ve hiç bir siteye de girmedim.
sen sallama onları eğer senden para sökmeye çalışıyorlarsa gerçekten yapabilirlerse daha fazla şeyler atar sana örneğin senin telefonundan galerinden bir resim gibi... format at kaspersky yükle kullanmaya devam et

bern

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
berke aslan
Öncelikle geçmiş olsun seni tehdit ettikleri nedir? Özelden de yazabilirsin. Zaten yaptıkları suç dava da edebilirsin. Her neyse işin temel noktasına dönelim bir malwarebytes taraması alabilir miyim?
şuanda kaspersky yüklüyorum ve onunla tarama yapacağım eğer yeterli görmezseniz dediğiniz uygulamayla da yapabilirim

Silinsin

80+ Silver
şuanda kaspersky yüklüyorum ve onunla tarama yapacağım eğer yeterli görmezseniz dediğiniz uygulamayla da yapabilirim
Kaspersky biraz ayrı normal şartlar da yeterli diyebilirdim fakat sizin durum da şahsi fikrim farbar sonucu atmanız olur.

Sagittarius

80+ Silver
Polise git onlar çözer sen uğraşamazsin cidden elindeyse canın yanar

bern

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
berke aslan

MTBC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
840
İsim
Mehmet Türker BAYRAKTAR
Bilgisayara temiz bir format çek bu şekilde dolandırıcılıkta çok oluyor, bilgilerinin çalındığını düşünüyorsan format atmadan polise git.

Top Bottom