İsmail Aslan
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 6,748
Teori kurmak farklı bir şey yani kafanda kurgular kurmak. Misal işte ya simulasyonda isek falan. Sıkıntı değil. Sadece hani imanına zarar verecekse hiç bulaşma. Hani bir çizgi var aşmamak lazım.Çünkü bazen müslüman olduğum halde diğer olasılıklarıda öylesine düşünüp teoriler kuruyorum.
Olm -ne what? Ne diyon lan sen? Bu soruyu sormamışsın gibi davranacağım.@Alexa müslüman mı ?
Kusura bakma sadece merak ettiğim için sordum.Teori kurmak farklı bir şey yani kafanda kurgular kurmak. Misal işte ya simulasyonda isek falan. Sıkıntı değil. Sadece hani imanına zarar verecekse hiç bulaşma. Hani bir çizgi var aşmamak lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Olm -ne what? Ne diyon lan sen? Bu soruyu sormamışsın gibi davranacağım.
Bana da oluyor. Ya Allah yoksa fikri geliyor. Sonra düşünüyorum Allah yoksa ne? Kocaman bir boşluk. Sonra diyorum Caner saçmalama.Teori dediğim similasyon gibi şeyler değil mesala eğer ki misal haşa Allah yoksa diyelim. öldükten sonra günün birinde evrende tekrar varlığımızı hissedebilmek. veya bu hayatımızdan öncede varmıdık ?
Hocam sen felsefeci filan misin jfjabsbd hergun farklı değişik bir konu yani boşver ağa bunları ne işe yarayacak bunlarTeizm yokluğunda kötü nedir?
Din olmadan kişi ahlak oluşturabilir, temellendirebilir mi?
Kötü nedir, ahlak nedir, ahlak nasıl oluşur, ahlak kötüyü nasıl belirler?
Dinler olmadan kötü nedir?
Kardeşim o aklına sürekli gelebilir fakat sen kendini ibadetlere verirsen bu gibi düşünceler sıkıntılı düşüncelerdir senin açından bir an önce çıkarsın inşallahBana da oluyor. Ya Allah yoksa fikri geliyor. Sonra düşünüyorum Allah yoksa ne? Kocaman bir boşluk. Sonra diyorum Caner saçmalama.
Kafanda o mantığı oturtman gerek.
Canım ben Müslümanım. Ben dinden de çıkmam. O iş sağlam.Kardeşim o aklına sürekli gelebilir fakat sen kendini ibadetlere verirsen bu gibi düşünceler sıkıntılı düşüncelerdir senin açından bir an önce çıkarsın inşallah
İslam'ın varlığını kendimce şöyle kanıtlıyorum : Benim beynimi yakan en büyük şey varlığımızı nasıl hissediyoruz ? Beni ben yapan şey nedir ? Neden ben başkasını hissetmiyorken(onun yerinde olmak) neden ben benim ? Beyinden farklı bir şey olduğunu düşünüyorum.Bana da oluyor. Ya Allah yoksa fikri geliyor. Sonra düşünüyorum Allah yoksa ne? Kocaman bir boşluk. Sonra diyorum Caner saçmalama.
Kafanda o mantığı oturtman gerek.
Müslüman dediğin bağnaz olmaz zaten, asıl sorgulayıcı olur.Kardeşim o aklına sürekli gelebilir fakat sen kendini ibadetlere verirsen bu gibi düşünceler sıkıntılı düşüncelerdir senin açından bir an önce çıkarsın inşallah
Allah , bize oku ve sorgula demiştir. Sorgulamalıdır insan. Zaten sorgulamadan bir şeye inanmamalı kimse. Ben Taklidi iman + tahkiki imana sahibim misal. Dinimizde söyler sadece taklidi imanın Zayıf kaldığını.Kardeşim o aklına sürekli gelebilir fakat sen kendini ibadetlere verirsen bu gibi düşünceler sıkıntılı düşüncelerdir senin açından bir an önce çıkarsın inşallah
Annen ve baban hangi din'e mensuplar ya da inançları varmı ?Teizm yokluğunda kötü nedir?
Din olmadan kişi ahlak oluşturabilir, temellendirebilir mi?
Kötü nedir, ahlak nedir, ahlak nasıl oluşur, ahlak kötüyü nasıl belirler?
Dinler olmadan kötü nedir?