Tek ekran kartı ile evde mining Yapılır mı ?

Reaksiyon skoru
1
Merhabalar benım ekran kartım sapphire rx 5700 xt nitro+.evde mining yapmak istiyorum.
Sürekli mining yapmayacagım mesela günlük 5 6 saat calıstırsam sonra oyuna gırsem fps sıkıntı yaşar mıyım ?
kartın ömrü azalır mı ?
5 6 saat kazı yaptıktan sonra para gelır mı yoksa 24 saat kesintisiz mi yapmam gerekiyor ?
günlük 5 6 saatle para kazanabilir miyim?
kazı yaparken bilgisayarı kullanabılır mıyım ?
hosuma gıtmesse ekran kartımı gerı aynı karta(modlu olmayan haline) dönüştürebilir miyim ?
Yardım eden arkadaslara şimdiden Teşekkürler

Merhabalar benım ekran kartım sapphire rx 5700 xt nitro+.evde mining yapmak istiyorum.
Sürekli mining yapmayacagım mesela günlük 5 6 saat calıstırsam sonra oyuna gırsem fps sıkıntı yaşar mıyım ?
kartın ömrü azalır mı ?
5 6 saat kazı yaptıktan sonra para gelır mı yoksa 24 saat kesintisiz mi yapmam gerekiyor ?
hosuma gıtmesse ekran kartımı gerı aynı karta(modlu olmayan haline) dönüştürebilir miyim ?
Yardım eden arkadaslara şimdiden Teşekkürler
7/24 yapmayacaksan uğraşmaya değmez diye düşünüyorum. Günde 5-6 saatle ayda 200-300 liradan fazla kazanılmaz. Bir de her gün oyun ve mining için OC ayarlarını düzenleme, miningi başlatma durdurma falan 200-300 lira için değmez yani 😀

kartın ömrü kısalmaz günlük 5-6 saat ile para kazanırsın ama seni tatmin eder mi? bilmem yerinde olsam elimde öyle bi kart varken 7/24 yaparım orjinal bios u bir yere kaydedersen geri alabilirsin istediğin zaman

24 saat kazsan 1100 civarı para kazanırsın 6 saat kazıcam diyorsun 24/6=4 1100÷4 275 tl kazanırsın

Yerinde olsam 7/24 yaparım, aylık 1000tl gibi bir paraya denk geliyor ve doğru OC/UV ayarlarında karta hiçbir zarar gelmez.

Hayır. Yaşamazsın.
Ancak 5-6 saat yapmak yerine daha fazla yaparsan elle tutulur para kazanırsın.
10-12 saat yapsan güzel.

Veyahut PC'de oyun oynamadığın, daha doğrusu GPU'yu kullanan bir şey yapmadığın sürece mining açık kalsın, hiç yoktan iyidir.
Günlük yaptığın video izleme tarzı şeyleri mining yaparken de yapabilirsin.
kartın ömrü azalır mı ?
Hayır. Azalmaz.
Kazdığın pool'a göre değişiklik gösterir. Mesela Ethermine pool'u eğer 0.01 ETH'e ulaşırsan 14 gün sonra veriyor, eğer 0.05 ETH'e ulaşırsan da haftada bir.
Diğer yandan Binance'in kendi pool'unda günlük ETH veriliyor. Tabii günlük veriyor ancak kendim de denemiştim, daha az kazandırıyor.
Evet, ancak önermem. Adam akıllı yap.
Evet. Günlük işlerini yaparken mining yapabilirsin.
Evet, mümkün.

Evet. Günlük işlerini yaparken mining yapabilirsin.
Ama mining esnasında bilgisayar kullanılırsa MH düşecektir diye ekleme yapayım. Özellikle video izlerken 5-6MH a kadar fark ediyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

60MH vermiyor muydu o kart? Ben ona göre hesapladım kartın kazım hızı daha düşükse daha az kazandıracaktır.

Ama mining esnasında bilgisayar kullanılırsa MH düşecektir diye ekleme yapayım. Özellikle video izlerken 5-6MH a kadar fark ediyor.
AMD kartlarda 0.5-1 MH/s düşüyor en fazla. Nvidia'da 5-6 düşüyor.

60MH vermiyor muydu o kart? Ben ona göre hesapladım kartın kazım hızı daha düşükse daha az kazandıracaktır.
Maksimum 54

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,404
Üyeler
189,259
Son üye
chikai
Geri