Neler Yeni

Tek fanlı MSI RTX3050 vs Çift fanlı ZOTAC RTX3050

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yağız Ballı
Bütçe
6000
Merhabalar, yakın zamanda RTX 3050 bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Biraz araştırdım ve 6000TL bütçem için 2 tane ekran kartı buldum. ZOTAC markası hakkında kötü yorumlar okudum bu yüzden bi sorayım dedim. 6000TL civarı alabileceğim bi MSI ekran kartı var bir de ZOTAC. Eğer ZOTAC alırsam 2 fanı olucak ama markasından korkuyorum. Bunun yerine MSI alabilirim ama MSI'dan da bütçeme göre sadice tek fanlı bulabildim. Sizce hangisini almalıyım? Tek fanlı fazla ısınırmı ve Zotac'ın performansı daha kötü olurmu? Bunun dışında 6000TL civarı önerebileceğiniz bi RTX 3050 varmı?

İCarL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Metehan Özel
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Toplama - Donanımlar - Ekran hataları - Sistem Toplama.
Tek fanlı ekran kartlarının ömrü az diye biliyorum birde fazla ısınıyor bence zotac al hem zotac çok kötü bir marka değil.

mythrowib

80+ Silver
Merhabalar, yakın zamanda RTX 3050 bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Biraz araştırdım ve 6000TL bütçem için 2 tane ekran kartı buldum. ZOTAC markası hakkında kötü yorumlar okudum bu yüzden bi sorayım dedim. 6000TL civarı alabileceğim bi MSI ekran kartı var bir de ZOTAC. Eğer ZOTAC alırsam 2 fanı olucak ama markasından korkuyorum. Bunun yerine MSI alabilirim ama MSI'dan da bütçeme göre sadice tek fanlı bulabildim. Sizce hangisini almalıyım? Tek fanlı fazla ısınırmı ve Zotac'ın performansı daha kötü olurmu? Bunun dışında 6000TL civarı önerebileceğiniz bi RTX 3050 varmı?
Tek fanli ekran kartımı kaldı ya. Zotac iyi marka ama rx 6600 öneririm çok daha iyi performans alırsınız 3050 rtx serisinin yüz karası gibi bir şey

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Hayatında tek fanlı ekran kartı kullanmayan insanlar gelmiş tek fan iş yapmaz diyor. Epic durum. Hocam hangi kart ucuzsa şuan onu alın. Tek fanlı olan çift fanlı olana nazaran daha fazla ısınır. Kasanızın soğutması iyiyse çok takılacak problem değil. Zotac iyi marka bu arada.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yağız Ballı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tek fanli ekran kartımı kaldı ya. Zotac iyi marka ama rx 6600 öneririm çok daha iyi performans alırsınız 3050 rtx serisinin yüz karası gibi bir şey
Hocam az önce biraz daha testlerine baktımda RX6600XT 30-40fps fark koymuş çoğu oyunda. Ama 10 derece önden gidiyor. Sizce sıcaklık sorun yaratırmı ve nvidia driverlarından vazgeçmeye değermi? DLSS'te kullanamıcam sonuçta FSRyi ise tam bilmiyorum. Ayrıca Ray Tracing işi ne durumda AMD tarafında?

Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Baran Bakır
tek fanlı kartta yemek pişirme gibi bir amaç var ise alınabilir onun dışında zotac daha mantıklı..

mythrowib

80+ Silver
Hocam az önce biraz daha testlerine baktımda RX6600XT 30-40fps fark koymuş çoğu oyunda. Ama 10 derece önden gidiyor. Sizce sıcaklık sorun yaratırmı ve nvidia driverlarından vazgeçmeye değermi? DLSS'te kullanamıcam sonuçta FSRyi ise tam bilmiyorum. Ayrıca Ray Tracing işi ne durumda AMD tarafında?
Rtxi kullanabiliyorsunuz amdde.Fsr olayı dlss gibi bir şey.sicaklik sorun yaratmaz can sıkarsa undervolt yaparsınız.bu arada benim dediğim 6600,xt değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Yağız Ballı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rtxi kullanabiliyorsunuz amdde.Fsr olayı dlss gibi bir şey.sicaklik sorun yaratmaz can sıkarsa undervolt yaparsınız.bu arada benim dediğim 6600,xt değil
Yanlış bakmışım fiyatıda baya fark ediyormuş XT'de. Yinede FPS farkı 20 civarı. Sıcaklık sorun yaratmicaksa 6600 düşünüyorum. RTX'i kullanabiliyorsunuz derken Ray Tracing'den mi bahsettiniz?

mythrowib

80+ Silver
Yanlış bakmışım fiyatıda baya fark ediyormuş XT'de. Yinede FPS farkı 20 civarı. Sıcaklık sorun yaratmicaksa 6600 düşünüyorum. RTX'i kullanabiliyorsunuz derken Ray Tracing'den mi bahsettiniz?
Evet Ray Tracingden bahsettim.hatta YouTubedan rtx testlerinede bakabilirsiniz

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
6600xt kaç para bakabilir misin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri