Neler Yeni

tek hayalim yurt dışında yaşamak

robin

80+ Silver
bu konu hakkında ben de düşündüğüm için sana bu yaşında gitmeni önermem fakat dışlanmaktan, yalnızlıktan etkilenmem diyorsan tam tersine tam bu yaşında gitmeni öneririm
orada çok yalnızlık çekeceğimi biliyorum fakat 2-3 yıl üzülsem hyatımn geri kalanı mutlu olabileceğim, motive ediyor gitmek için.

Mâthes

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali
6 ay kanada 6 ay amerika'da. annem ve babam 2 yıl boyunca babamın işi gereği kanadaya göç ettiler. abimde orada doğdu, vatandaşlığı var. şuan türkiyede ama
gitikten sonra ilk zamanlar belki dışlanırsın (dışlanmayada bilirsin) sonra yavaşca alışırsın veya direk bekleyip üniversite okumaya gitmelisin
Mesaj otomatik birleştirildi:

orada çok yalnızlık çekeceğimi biliyorum fakat 2-3 yıl üzülsem hyatımn geri kalanı mutlu olabileceğim, motive ediyor gitmek için.
gitmelisin bence git ve hayatını yaşa

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Biri de çıkıp demiyorki benim yaptığım kaçmak değil mi? Bu adamlar ülkelerini nasıl değiştirmiş. Neden ben de kendi ülkemi değiştiremeyeyim. Tarihe kaçanlar değil, dik duranları yazar.

robin

80+ Silver
gitikten sonra ilk zamanlar belki dışlanırsın (dışlanmayada bilirsin) sonra yavaşca alışırsın veya direk bekleyip üniversite okumaya gitmelisin
şöyle bir şey var orada üni.ler çok pahalı 20K-30K gibi (yabancı öğrencilere). Fakat bir yıl içinde gitsem ve üninin başnda vatandaşlığa başvurma hakkm olacak ve normal bir kanadalının ödediği ücreti ödyeceğim (1-2K)

Mâthes

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali
dillerini çok iyi öğrenirsen fazla dikat çekmezsin ve pek bulaşacaklarını sanmam

Mâthes

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali
Biri de çıkıp demiyorki benim yaptığım kaçmak değil mi? Bu adamlar ülkelerini nasıl değiştirmiş. Neden ben de kendi ülkemi değiştiremeyeyim. Tarihe kaçanlar değil, dik duranları yazar.
bu ekonomiyle değiştir değiştire bilirsen sen ne yaparsan yap bu senin elinde olan bir şey değil bu hükümetin elinde olan bir şey
Mesaj otomatik birleştirildi:

dil sıkıntı evet iyi dile sahibim fakat okulda dersi anlayacak kadar değil
gitikten sonra 1 yıl okulu asabilirsin 1 yıl geriden gelirsin ama o ülkede geçireceğin 1 yılda dilini çok geliştire bilirsin

Mâthes

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali
benimde bir hayalim var annem amerikada yaşıyor ben babam ile tr de bende büyük ihtimalle üniversiteyi orada okuyacağım imkanlar daha iyi maddi durumumuz kötü olduğu için değil allaha bin şükür iyide ama ne yaparsam yapayım oradaki imkanlar olmayacak

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Senin elinde değil cümlesine katılmıyorum. Eğer kendini geliştirmezsen zaten bu ülkeye yararın olmaz. Yurt dışı hayaliyle yaşar Türkiye'de ölürsünüz.
Biraz araştır diğer ülkeler nasıl olmuş; yeni yetme Amerika, daha tarihi olmayan Amerika nasıl böyle olmuş. Finlandiye niye örnek gösteriliyor. Finlandiya'yı kim yaratmış bak bir. Kısa bir kitap önereyim sana beğenirsen devamını önerebilirim. Beyaz Zambalar Ülkesi ( Atatürk'ün Önerdiği Kİtaptır kendisi).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,394
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom