Neler Yeni

tek hayalim yurt dışında yaşamak

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
hocam keşke düzgün yapılsa ama ülkenin çoğundaki zihniyet ile büyük ihtimalle böyle devam tabi bunları konuşmak bana düşmez :(
Hocam sonuna kadar haklısınız ama bir neslin düşüncesini oluşturan aile ve eğitimdir. Ben bunları değiştirsen ki aile biz oluyoruz; ülkeyi yavaş yacaş değiştirebileceğimizi düşünüyorum.

Mustafa_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
990
İsim
Mustafa
tek hayalim yurt dışında yaşamak çocuklarımın rahat bir şekilde yaşamasını sağlamak hocam benim çocuğum insan değil mi yurt dışında yaşayandan ne farkı var benim çocuğum da istediği bilgisayarı alabilsin benim çocuğum benim gibi başka ülkeye gitme hayaliyle yaşamasın benim çocuğumun daha vizyonlu hayalleri olsun benim, bizim çocuklarımızın ülke başındakilerin çocuklarından ne farkı var hocam haksız mıyım ?
Bu konu hakkında her gün her saat düşünüyorum nerdeyse tamam maddi durumum kötü değil ancak haksızlık değil mi bu hocam ülke başındaki kişiler bizi sömürürken bizim burda durup sömürülmemiz ne kadar mantıklı? küçük bir araştırma yaparsanız gençlerin neredeyse hepsi mutsuz ve borçları var . Yabancı bir ülkeye ingiltere, amerika, isveç, isviçre gibi yerlerde yaşamak için kendimi nasıl geliştirmeliyim nasıl orda bir düzene sahip olurum ?
yutdışına kaçmaya çalışmak yerine ülkemi nasıl daha güzel hale getirebilirim diye düşünebilirsin bu sayede çocukların torunlarında aynı düşünceyi paylaşacağı için ülkenin refah seviyesinin yükselmesine yardımcı olurlar unutma baştakiler keyfine göre çıkmıyor oraya her şey bizlerin eline hem zaten max 2-3 yıla savaş çıkıcak şu zamanda göçmen olmak için bile 2 kere düşünmek gerek

Mâthes

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali
Hocam sonuna kadar haklısınız ama bir neslin düşüncesini oluşturan aile ve eğitimdir. Ben bunları değiştirsen ki aile biz oluyoruz; ülkeyi yavaş yacaş değiştirebileceğimizi düşünüyorum.
keşke olsa olmasını bende çok isterim ben üniversiteyei okuyup geri dönerim büyük ihtimalle bu yüzden çok dert etmiyorum istediğim zamanda geri gidebilirim nasıl olsa

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
tek hayalim yurt dışında yaşamak çocuklarımın rahat bir şekilde yaşamasını sağlamak hocam benim çocuğum insan değil mi yurt dışında yaşayandan ne farkı var benim çocuğum da istediği bilgisayarı alabilsin benim çocuğum benim gibi başka ülkeye gitme hayaliyle yaşamasın benim çocuğumun daha vizyonlu hayalleri olsun benim, bizim çocuklarımızın ülke başındakilerin çocuklarından ne farkı var hocam haksız mıyım ?
Bu konu hakkında her gün her saat düşünüyorum nerdeyse tamam maddi durumum kötü değil ancak haksızlık değil mi bu hocam ülke başındaki kişiler bizi sömürürken bizim burda durup sömürülmemiz ne kadar mantıklı? küçük bir araştırma yaparsanız gençlerin neredeyse hepsi mutsuz ve borçları var . Yabancı bir ülkeye ingiltere, amerika, isveç, isviçre gibi yerlerde yaşamak için kendimi nasıl geliştirmeliyim nasıl orda bir düzene sahip olurum ?
şunu bil eğer burda bir vasfın yoksa ordada olmayacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

yutdışına kaçmaya çalışmak yerine ülkemi nasıl daha güzel hale getirebilirim diye düşünebilirsin bu sayede çocukların torunlarında aynı düşünceyi paylaşacağı için ülkenin refah seviyesinin yükselmesine yardımcı olurlar unutma baştakiler keyfine göre çıkmıyor oraya her şey bizlerin eline hem zaten max 2-3 yıla savaş çıkıcak şu zamanda göçmen olmak için bile 2 kere düşünmek gerek
malesef üst insanların düşünmesi lazım çünkü artık tam tersi milletvekillerimiz milleti kontrol ediyor normalde bizden korkmaları bile gerek

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
sevdiğiniz amerika tanımını yanlış buluyorum. yurtdışında yaşayan ülkesini satmış olmaz ülkesine katkı sağlayamamış kişi satmıştır.
Konuşmanın gidişatı nedeniyle ben bu şekilde bir cümle kurdum. Zira Amerika'nın büyü bir devlet olduğunu inkar etmiyorum. Ancak daha tarihi olmayan bir ülke nasıl bu güne kadar gelişerek gelmiş? Düşünmek lazım bence.
Söylediklerim yanlış anlaşılmasın. Ancak Türkiye'yi yerin dibine sokmayı ve değiştirilemeyeceğini düşünmeyi yanlış buluyorum. Bu ülkeyi yaşlı dedelerin oyuna yada gençlerin körpe düşüncelerine bırakmayı doğru bulmuyorum.

robin

80+ Silver
Konuşmanın gidişatı nedeniyle ben bu şekilde bir cümle kurdum. Zira Amerika'nın büyü bir devlet olduğunu inkar etmiyorum. Ancak daha tarihi olmayan bir ülke nasıl bu güne kadar gelişerek gelmiş? Düşünmek lazım bence.
Söylediklerim yanlış anlaşılmasın. Ancak Türkiye'yi yerin dibine sokmayı ve değiştirilemeyeceğini düşünmeyi yanlış buluyorum. Bu ülkeyi yaşlı dedelerin oyuna yada gençlerin körpe düşüncelerine bırakmayı doğru bulmuyorum.
bende aynısını savunuyorum fakat her yurtdışına giden "hain" ilan edilmesine takıldım. Çoğu türk bilim insanının eğitim hayatında ABD olduğunu unutmayalım.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
gidersem tek gideceğim ve gitmeyi hatta orda yaşamayı planladığım ülke Azerbaycan

Mâthes

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali
malesef o dedelerin sayısı daha fazla onların çoğu emekli olmuş evinde oturuyor yapacak birşeyleri yok çoğunun arabası parası evi var gelecek kaygısı yok

Mustafa_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
990
İsim
Mustafa
şunu bil eğer burda bir vasfın yoksa ordada olmayacak
Mesaj otomatik birleştirildi:

malesef üst insanların düşünmesi lazım çünkü artık tam tersi milletvekillerimiz milleti kontrol ediyor normalde bizden korkmaları bile gerek
aga dalgamı geçiyorsunuz anlamakmı istemiyorsunuz karar veremedim zaten bu duruma gelmemizin sebebi herkesin aynı görüş ile "üst insanların düşünmesi gerek-onları oraya boşunamı seçtik-biz düşüneceksek oturmasınlar orada" gibi düşünceler buna sebep oldu halada üsteliyorsunuz siz düşünmezseniz kimse yaptıklarını eleştirmez iyiye katkıda bulunmaz artık anlayın şunu

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Hocam tabi ki eğer alanızında "uzman" olmak istiyorsanız mecbursunuz. Ben "hain" kavramını da kulanmam kişilik ve düşünce meselesidir. Ama gidince yüreğinizi bırakıp gidiyosunuz. Ben gidenlerin hepsinde bunu gördüm.
Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden…
Birçok seneler geçti dönen yok seferinden…”

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
bende aynısını savunuyorum fakat her yurtdışına giden "hain" ilan edilmesine takıldım. Çoğu türk bilim insanının eğitim hayatında ABD olduğunu unutmayalım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ender İSKENDER
Valla 7 tane ülke gezdim. Sokaklarda bizimki kadar yeni ve üst segment araba görmedim. Katar hariç. Orada her şeyin en lüksüne karşı bi sevda var.
Devlet vatandaşlarına aylık 60000 dolarcık kar payı verirse istedikleri şeye sevdalı olurlar tabi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,031,397
Üyeler
163,489
Son üye
paradox35