herkes dönmek istediğini iddia ediyor ama sadece iddia yapanı görmedim akrabalarımın çoğu yurt dışında yaşıyor hepsi dönmek istiyoruz oralar çok kötü diyor bunu diyen adam buraya mercedes g63 ile geliyor yorum yapmıyorum artıkHocam tabi ki eğer alanızında "uzman" olmak istiyorsanız mecbursunuz. Ben "hain" kavramını da kulanmam kişilik ve düşünce meselesidir. Ama gidince yüreğinizi bırakıp gidiyosunuz. Ben gidenlerin hepsinde bunu gördüm.
Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden…
Birçok seneler geçti dönen yok seferinden…”
Hocam tabi ki eğer alanızında "uzman" olmak istiyorsanız mecbursunuz. Ben "hain" kavramını da kulanmam kişilik ve düşünce meselesidir. Ama gidince yüreğinizi bırakıp gidiyosunuz. Ben gidenlerin hepsinde bunu gördüm.
Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden…
Birçok seneler geçti dönen yok seferinden…”
Ben yurtdışında iyice eğitim alıp, işim elimde olursa niye geri gelmiyim? "Yorum yapmıştım alıntıyı sonradan yazdım kusura bakma.
Ben yurtdışında iyice eğitim alıp, işim elimde olursa niye geri gelmiyim? "
Bende Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum. Evet kaçıyorum çünkü kaçmazsam yapmak zorunda kalacaklarımdan ve sonuçlarından korkuyorum. Bizi biz sömürüyoruz, ben ne sömürmek nede sömürülmek istemiyorum, isyan etmek içinde yeterince zorda değilken gitmek istiyorum çünkü böyle giderse sonunda mecbur kalmaktan korkuyorum. Ben korkağım ve bununla gurur duyuyorum.Biri de çıkıp demiyorki benim yaptığım kaçmak değil mi? Bu adamlar ülkelerini nasıl değiştirmiş. Neden ben de kendi ülkemi değiştiremeyeyim. Tarihe kaçanlar değil, dik duranları yazar.
Bende Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum. Evet kaçıyorum çünkü kaçmazsam yapmak zorunda kalacaklarımdan ve sonuçlarından korkuyorum. Bizi biz sömürüyoruz, ben ne sömürmek nede sömürülmek istemiyorum, isyan etmek içinde yeterince zorda değilken gitmek istiyorum çünkü böyle giderse sonunda mecbur kalmaktan korkuyorum. Ben korkağım ve bununla gurur duyuyorum.
Okudum şimdi. Amerika'nın zenginliği Amerika'nın olsun gözüm zenginlikte değil hele onlarınki gibisinde hiç değil. Bu ülkeyi Atatürk önderliğinde ecdadımız kurdu ve hepimiz gibi onlarda insandı bize doğru olacağını düşündükleri demokratik bir cumhuriyet bıraktılar. Bunun sonucu olarak da milletin egemenliği çoğunluğun kontrolüne bırakıldı ve mevcut düzen bize miras ama ben bu düzenin sonuçlarına daha fazla tahammül edemiyorum. Yapsam olmaz bozsam olmaz tek çare uzaklaşmak geliyor. Ben umudumu oy verme süreci başladıktan sonra kuralları değişen seçimde bıraktım. Ben böyle bir düzende ne kendimi güvende hissedebilirim nede geleceğe yatırım yapabilirim, aile bile kuramam bu düzene güvenip. Tek çıkışı gitmekte görüyorum açıkçası.Sonraki yazdıklarımı da okusaydın keşke Özgürsün ben kendi görüşümü söyledim. Benim de aklım yurtdışına git kalbim kal diyor. Baskın olan savaşı kazanıyor.
60.000 değil, 5.000 dolar.Devlet vatandaşlarına aylık 60000 dolarcık kar payı verirse istedikleri şeye sevdalı olurlar tabi.
eğitime önem şart bu ülke rezerv ile değil tüketim ile değil okumak isteyen beyinler lazımaga dalgamı geçiyorsunuz anlamakmı istemiyorsunuz karar veremedim zaten bu duruma gelmemizin sebebi herkesin aynı görüş ile "üst insanların düşünmesi gerek-onları oraya boşunamı seçtik-biz düşüneceksek oturmasınlar orada" gibi düşünceler buna sebep oldu halada üsteliyorsunuz siz düşünmezseniz kimse yaptıklarını eleştirmez iyiye katkıda bulunmaz artık anlayın şunu
O ABD deki bahçeli evler (hep gta sa dan bulaştı) en az 2 araba 4.000 dolara pc ohhhtek hayalim yurt dışında yaşamak çocuklarımın rahat bir şekilde yaşamasını sağlamak hocam benim çocuğum insan değil mi yurt dışında yaşayandan ne farkı var benim çocuğum da istediği bilgisayarı alabilsin benim çocuğum benim gibi başka ülkeye gitme hayaliyle yaşamasın benim çocuğumun daha vizyonlu hayalleri olsun benim, bizim çocuklarımızın ülke başındakilerin çocuklarından ne farkı var hocam haksız mıyım ?
Bu konu hakkında her gün her saat düşünüyorum nerdeyse tamam maddi durumum kötü değil ancak haksızlık değil mi bu hocam ülke başındaki kişiler bizi sömürürken bizim burda durup sömürülmemiz ne kadar mantıklı? küçük bir araştırma yaparsanız gençlerin neredeyse hepsi mutsuz ve borçları var . Yabancı bir ülkeye ingiltere, amerika, isveç, isviçre gibi yerlerde yaşamak için kendimi nasıl geliştirmeliyim nasıl orda bir düzene sahip olurum ?