Neler Yeni

tek hayalim yurt dışında yaşamak

Mâthes

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali
Hocam tabi ki eğer alanızında "uzman" olmak istiyorsanız mecbursunuz. Ben "hain" kavramını da kulanmam kişilik ve düşünce meselesidir. Ama gidince yüreğinizi bırakıp gidiyosunuz. Ben gidenlerin hepsinde bunu gördüm.
Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden…
Birçok seneler geçti dönen yok seferinden…”
herkes dönmek istediğini iddia ediyor ama sadece iddia yapanı görmedim akrabalarımın çoğu yurt dışında yaşıyor hepsi dönmek istiyoruz oralar çok kötü diyor bunu diyen adam buraya mercedes g63 ile geliyor yorum yapmıyorum artık

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Hocam tabi ki eğer alanızında "uzman" olmak istiyorsanız mecbursunuz. Ben "hain" kavramını da kulanmam kişilik ve düşünce meselesidir. Ama gidince yüreğinizi bırakıp gidiyosunuz. Ben gidenlerin hepsinde bunu gördüm.
Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden…
Birçok seneler geçti dönen yok seferinden…”

Yorum yapmıştım alıntıyı sonradan yazdım kusura bakma.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ender İSKENDER
Biri de çıkıp demiyorki benim yaptığım kaçmak değil mi? Bu adamlar ülkelerini nasıl değiştirmiş. Neden ben de kendi ülkemi değiştiremeyeyim. Tarihe kaçanlar değil, dik duranları yazar.
Bende Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum. Evet kaçıyorum çünkü kaçmazsam yapmak zorunda kalacaklarımdan ve sonuçlarından korkuyorum. Bizi biz sömürüyoruz, ben ne sömürmek nede sömürülmek istemiyorum, isyan etmek içinde yeterince zorda değilken gitmek istiyorum çünkü böyle giderse sonunda mecbur kalmaktan korkuyorum. Ben korkağım ve bununla gurur duyuyorum.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Sonraki yazdıklarımı da okusaydın keşke :) Özgürsün ben kendi görüşümü söyledim. Benim de aklım yurtdışına git kalbim kal diyor. Baskın olan savaşı kazanıyor.
Bende Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum. Evet kaçıyorum çünkü kaçmazsam yapmak zorunda kalacaklarımdan ve sonuçlarından korkuyorum. Bizi biz sömürüyoruz, ben ne sömürmek nede sömürülmek istemiyorum, isyan etmek içinde yeterince zorda değilken gitmek istiyorum çünkü böyle giderse sonunda mecbur kalmaktan korkuyorum. Ben korkağım ve bununla gurur duyuyorum.

DoğuamaBatı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,286
İsim
........
Milletini bir o kadar seven ama bir o kadarda terk etmek isteyen bir nesil yetiştiriyorlar haberleri yok baştakilerin sonumuz hayrola
"Bu gün staj başlıyordu normalde başlayacak diye yazı falan gelmiş okulumuza staj yerine bi gittim devlet dairelerinde staj iptal üstelerde yazı geldi
sonra apar topar okula gittim hocayla konuştum aa evet yazı geldi falan peki nolacak özel işletmelerde arkadaşlarım çalışıyor dedim bu hafta beklicez 3 gün içinde yazı gelecek dedi sinirlendim çıktım eve aradım milli eğitim bakanlığını konuştum baya bi bana dedikleri şu BU SENE KORONA VİRÜS VAR ANLAYIŞ GÖSTERİN STAJ ZORUNLU TUTMADIK OKULLARDA BELLİ DEİL HİÇ OLMADI OKULA DERS GÖRMEYE GİDERSİNİZ DEDİ. Bende sinirlenip ya dedim adam gibi hiç açmasın yada hep açarsın dedim kusura bakmayın yapabileceğimiz bir şey yok dediker telefonu kapatıp baştakilerden sondakilere kadar bi küfür" sonra dedimki bu ülke artık yaşanacak halde değil eğitime verilen değer 0 öğrenciye mezuna verilen değer 0 baştaki amcamız her roportajında esnaf esnaf diyor inşallah ülke bir gün dara girdiğinde esnafım esnafım dediği esnafları onları kurtarır

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Arkadaşlar siz yurt dışını avrupayı falan çok iyi mi sanıyorsunuz 😄? Ekonomi olarak iyi tabi ki ama her şey ekonomi mi? Amerika’yı herkes gözünde büyütüyor. Amerika’da birkaç eyalet hariç diğer yerler pislik. Bir tarafta ırkçılar diğer tarafta başkaları. Geceleri sokaklarda çeteler. Burada sizi çevirip para istediklerinde korkuyorsunuz daha 😄 orada yapsalar ne yapacaksınız? Avrupada Türkiye’deki gibi para isteyip yoksa dönüp gitmiyorlar. Senden para alamayınca sana zarar veriyor ve birçok yerde var bu, özellikle ırkın Türkse zaten avrupada 1-0 geride başlıyorsun yaşamaya. Avrupada yaşamak kolay değil, başınıza bir şey gelse sığınacak kimseniz yok. Orada başka Türkler de var diye düşünmeyin sakın. Kurallar katı olunca onlar da sizi tanımamazlıktan gelir. Benci olmayın arkadaşlar. Yanlış yazmadım bencil değil ‘benci’ hep ben diye dolaşmayın yani. Ben niye rahat yaşamayayım niye benim çocuğum rahat yaşamasın ben avrupaya gideceğim demek yerine; ben ülkem için ne yapabilirim de ilerde bizim gelecek nesillerimiz de avrupadaki çocukların imkanlarına sahip olur? Diye düşünün ve bunun için çabalayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ender İSKENDER
Sonraki yazdıklarımı da okusaydın keşke :) Özgürsün ben kendi görüşümü söyledim. Benim de aklım yurtdışına git kalbim kal diyor. Baskın olan savaşı kazanıyor.
Okudum şimdi. Amerika'nın zenginliği Amerika'nın olsun gözüm zenginlikte değil hele onlarınki gibisinde hiç değil. Bu ülkeyi Atatürk önderliğinde ecdadımız kurdu ve hepimiz gibi onlarda insandı bize doğru olacağını düşündükleri demokratik bir cumhuriyet bıraktılar. Bunun sonucu olarak da milletin egemenliği çoğunluğun kontrolüne bırakıldı ve mevcut düzen bize miras ama ben bu düzenin sonuçlarına daha fazla tahammül edemiyorum. Yapsam olmaz bozsam olmaz tek çare uzaklaşmak geliyor. Ben umudumu oy verme süreci başladıktan sonra kuralları değişen seçimde bıraktım. Ben böyle bir düzende ne kendimi güvende hissedebilirim nede geleceğe yatırım yapabilirim, aile bile kuramam bu düzene güvenip. Tek çıkışı gitmekte görüyorum açıkçası.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
aga dalgamı geçiyorsunuz anlamakmı istemiyorsunuz karar veremedim zaten bu duruma gelmemizin sebebi herkesin aynı görüş ile "üst insanların düşünmesi gerek-onları oraya boşunamı seçtik-biz düşüneceksek oturmasınlar orada" gibi düşünceler buna sebep oldu halada üsteliyorsunuz siz düşünmezseniz kimse yaptıklarını eleştirmez iyiye katkıda bulunmaz artık anlayın şunu
eğitime önem şart bu ülke rezerv ile değil tüketim ile değil okumak isteyen beyinler lazım
malesef görüyorum ki ortaokulumda sınıfımda birkaç kişi hariç eğitim umrunda değildi 10.sınıfım bu arada malesef hem devlet desteklemiyor hem insanların okumaya niyeti yok sonra orta yaşlarına gelince anlıyorlar eğitimin önemini

Mr.Efe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
699
İsim
Efe Özpolat
Instagram
ozpolat_efe
Discord
ozpolat_efe#6063
tek hayalim yurt dışında yaşamak çocuklarımın rahat bir şekilde yaşamasını sağlamak hocam benim çocuğum insan değil mi yurt dışında yaşayandan ne farkı var benim çocuğum da istediği bilgisayarı alabilsin benim çocuğum benim gibi başka ülkeye gitme hayaliyle yaşamasın benim çocuğumun daha vizyonlu hayalleri olsun benim, bizim çocuklarımızın ülke başındakilerin çocuklarından ne farkı var hocam haksız mıyım ?
Bu konu hakkında her gün her saat düşünüyorum nerdeyse tamam maddi durumum kötü değil ancak haksızlık değil mi bu hocam ülke başındaki kişiler bizi sömürürken bizim burda durup sömürülmemiz ne kadar mantıklı? küçük bir araştırma yaparsanız gençlerin neredeyse hepsi mutsuz ve borçları var . Yabancı bir ülkeye ingiltere, amerika, isveç, isviçre gibi yerlerde yaşamak için kendimi nasıl geliştirmeliyim nasıl orda bir düzene sahip olurum ?
O ABD deki bahçeli evler (hep gta sa dan bulaştı) en az 2 araba 4.000 dolara pc ohhh

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,376
Üyeler
163,486
Son üye
Okabas
Top Bottom