Tek tek aldığım parçaları kime montajlatabilirim?

Ben daha 1-2 hafta önce XPG Invader aldım ve eski kasamdaki sistemi ona geçirmek zorunda kaldım, bu işide kendim yaptım ve bu konuda hiç tecrübem yoktu.
Ben işlemciyi ve soğutucuyu sökmediğim için sıkıntı yaşamadım.
Sanada diyeceğim şu boşuna sağa sola götürüp, hızlıca dikkatsizce toplanmasına izin verme ve kendi sisteminide kendin birleştir.
İlk başta ben parçaları birleştireceğim zaman içimden şöyle demiştim "ben bu bilgisayarı geri kuramayacağım galiba..."
Ama sonradan her şey çorap söküğü gibi geldi ve rahatça yaptım.
Çok dikkat etmek gereken şey işlemciyi takmak, termal macunu yeteri kadar sürüp soğutucuyu montajlamak.
Bu 3 şey dışında uğraşacağın zor bir iş yok.
Ve ilk defa toplayacağın için 2-3 saatini alabilir, bir acelen olmadan tok karnına otur keyiflice sistemini kur.
Ayrıca ben sistemi 4-5 saatte birleştirebildim, eski kasadan sök, temizle vb. derken baya zaman geçti ayrıca kablolama kısmına ayrı özen gösterdim şu an çok derli toplu bir şekilde duruyor.
Bir sorun olursa buralardayım bildiğim bir konu ise cevaplamaktan çekinmem.

Dostum basit mevzu PC toplamak cesaretini toplayıp girişebilirsin

Başarırsın bende korkuyorum ve inşallah bi sistem alırsam kendim toplamayı düşünüyorum :)

Kendin montajlasan daha iyi olur.
Zaten hazır sistem bile alsan ekran kartı montajı yapacaktın kendin yapsan çok bir şey değişmez.
Belli başlı kurallar var
İşlemcinin pinlerine dokunma gibi onada az hassas davranırsan olur.
Ram montajı basit
Ssd de aynı şekilde ekran kartı da kolay
Çok kolay gözünde büyütme :)

Herhangi bir parçaya cahilliğimden dolayı zarar veririm diye korkuyorum, hayatımın hatası olur çünkü:) o kadar para verip üstüne çöpe atmak... yazık olur.
Dostum sisteme zarar vermen için uğraşman lazım neredeyse yapacağın en fazla yapamazsın o kadar. Kablolama dışında zorlanacağını düşünmüyorum ( Oturdunmu 5 saatini alır ilk kez yapıyorsun)

Arkadaşlar tüm bilgisayar bileşenlerini tek tek alacağım ve montajlamasını bilmiyorum. Detaylı videoları var biliyorum fakat gerçekten istemiyorum*, mahalledeki bi bilgisayarcıya gitsem güvenilir olur mu acaba?
O kadar zevkli bir şey ki. Ama ilk kez yapıyorsan 6 7 saatini gözden çıkar. Yaparsın korkma.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha yeni kasa değiştirdim ve kasa montajının ne kadar basit olduğunu tekrar anladım. Zor değil. Abdullah abinin rehberi yeterli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,339
Üyeler
192,687
Son üye
RainyDream
Geri