Kesinlikle mantıklı, çünkü hiç bir özelleştirme asla kafanda kurduğun marka/modelleri tam anlamıyla vermiyor. O yüzden bütçene uygun parçaları belirledikten sonra tek tek alabilirsin. Ayrıca Amazon gibi sitelerden parçaları taksitle alma gibi bi' imkan da oluyor, fakat hazır sistemi takside bağladığında fiyatı aşırı mantıksız seviyelere çıkıyor.
ilk önce şunu söyleyeyim
bu gün indirimden anakart al
1 hafta sonra indirimden işlemci al
15 gün sonra indirimden ram bul
1 ay sonra indirimden ssd bul al
bunu geç
bu sistem şu olsa doğru çalışır
hali hazırda çalışan sistemin vardır
misal 7500f li 16 gb lı
3 gün sonra aynı rami indirimde yakalarsın alırsın
takarsın sisteme çalışıyorsa yola devam çalışmıyorsa değişim ve iade süreci ile işi çözersin ama anında test edebilecek ortamın olur
yine bu sistemde elinde 4060 ekran kartı vardır misal 4070 supere yükseltirsin
gelir kart eline takarsın test edersin sorun yoksa kullanmaya devam elindeki 4060 ı satarsın
sorun varsa gönderirsin değişim iade süreci halledilene kadar yine eski ekran kartı ile yola devam edersin
ama sen 3 gün sonra bir ürün 1 hafta sonra başka ürün 1ay sonra başka ürün aldığında
bazı ürünlerin koşulsuz şartsız iade süreci ortadan kalkacak tüm sistemi oluşturana kadar
bir soru olsa değişim iade olmayacak diye bir durum yok ama bu sefer karşı taraf servis raporunu önüne koyacak servis işleri ile uğraşacaksın
bu yüzden 1 -2 ay süre içerisinde parça parça toplamak mantıklı değil
Gelelim hazır sistem mi tek tek toplamak mı mevzusuna
yine örnek bir sistemden gideceğim
sen tek tek 7500f işlemcili orta halli kule tipi soğutuculu üst düzey değil ama fiyat performans mosfet soğutmalı b650 anakartlı 2x16 6000 mhz cl30 lu 1 tb m2 ssd li 700-750w psu lu bir kasayı tek tek 50k ya topladın diyelim
bir de bunu hazır sistem sitelerinde kontrol edeyim dediğinde
ana ekranda 7500f 4070 super sistem 41k göreceksin misal
ve diyeceksin ki arkadaş bu kadarda fark olmaz
fakat çoğunlukla
1 stok fanlı olacak
2 a620 anakartlı olacak
3 ya 16 gb ram olacak ya da frekans cl oranı kötü bir ram olacak
4 gen3 m2 ssd olacak
5 bir çoğu çok kötü bir psu koymaz ama nadiren bazılarında çok kötü psu lu kasa olacak
bu şekilde bir sistemi yukarıda bahsettiğim gibi güncellediğinde zaten 47-48k bandına ulaşacak bu sistem
ve yine hala fiyat olarak %4-6 arasında bir avantajı olacak hazır sistemin
burda devreye giren başka bir durum var
peşin alacaksan uygn fiyatlı bir hazır sistem buldu isen peşin almak mantıklı
taksitli alacaksan peşin fiyatına 3 taksit yapan ve sistemi uygun fiyata satan yer bulursan mantıklı (3 taksitte nasıl olsa taksit seçeneği sunduk diye fiyatı şişirmiyorlar)
ama 3 taksit yetmez 6 taksit filan diye düşünüyorsan
tek tek toplamak ile 50k ya oluşturup
hazır sistemde güncelleyerek 47-48k ya oluşturabilceğin bu sistem 6 taksitte 53-55k arasını bulabilirken
tek tek topladığın yerlerde kampanyaya uygun kredi kartın var ise peşin fiyatına 6 taksit alarak avantaj sağlayabiliyorsun
Gamegaraj bazı ürünlerine peşin fiyatına 6 taksit yapıyor ama benim kontrol ettiğim bir kaç üründe
yukarıda 3 taksitte uygulanan tarife uygulanmıyor
normalde peşin fiyatına 6 taksit olarak satmadıkları zaman daha uygun sattıkları ürünleri peşin fiyatına 6 taksitte biraz şişiriyorlar
BİRAZ UZUN OLDU AMA AYRINTILI BİR BİÇİMDE ANLATMAK İSTEDİM
Kesinlikle mantıklı, çünkü hiç bir özelleştirme asla kafanda kurduğun marka/modelleri tam anlamıyla vermiyor. O yüzden bütçene uygun parçaları belirledikten sonra tek tek alabilirsin. Ayrıca Amazon gibi sitelerden parçaları taksitle alma gibi bi' imkan da oluyor, fakat hazır sistemi takside bağladığında fiyatı aşırı mantıksız seviyelere çıkıyor.
Yanılgı şurda başlıyor işte
sen topluyorsun orta seviye bir anakartla
sen toluyorsun 2x16 frekans cl oranı iyi bir ramle
sen topluyorsun 1tb gen4 m2 ssd ile
illaki farkları bilen arkadaşlarımız var
ama farkı bilmeyen adam gidiyor hazır sisteme bakıyor
arkadaş sen x birime toplamışsın bu ürünü ama
şu sitede
yine 2x16 ramli
yine 2x16 ramli
yine 1 tb lı sistem senin topladığından 5k daha ucuza
halbuki ram frekans cl oranı olarak kötü
anakart a620 veya a620 den farkı olmayan b650
ssd gen3 (elbetteki kullanılabilir kullanılmaz demiyorum ama zaman zaman fiyata etki edebiliyor )
ilk önce şunu söyleyeyim
bu gün indirimden anakart al
1 hafta sonra indirimden işlemci al
15 gün sonra indirimden ram bul
1 ay sonra indirimden ssd bul al
bunu geç
bu sistem şu olsa doğru çalışır
hali hazırda çalışan sistemin vardır
misal 7500f li 16 gb lı
3 gün sonra aynı rami indirimde yakalarsın alırsın
takarsın sisteme çalışıyorsa yola devam çalışmıyorsa değişim ve iade süreci ile işi çözersin ama anında test edebilecek ortamın olur
yine bu sistemde elinde 4060 ekran kartı vardır misal 4070 supere yükseltirsin
gelir kart eline takarsın test edersin sorun yoksa kullanmaya devam elindeki 4060 ı satarsın
sorun varsa gönderirsin değişim iade süreci halledilene kadar yine eski ekran kartı ile yola devam edersin
ama sen 3 gün sonra bir ürün 1 hafta sonra başka ürün 1ay sonra başka ürün aldığında
bazı ürünlerin koşulsuz şartsız iade süreci ortadan kalkacak tüm sistemi oluşturana kadar
bir soru olsa değişim iade olmayacak diye bir durum yok ama bu sefer karşı taraf servis raporunu önüne koyacak servis işleri ile uğraşacaksın
bu yüzden 1 -2 ay süre içerisinde parça parça toplamak mantıklı değil
Gelelim hazır sistem mi tek tek toplamak mı mevzusuna
yine örnek bir sistemden gideceğim
sen tek tek 7500f işlemcili orta halli kule tipi soğutuculu üst düzey değil ama fiyat performans mosfet soğutmalı b650 anakartlı 2x16 6000 mhz cl30 lu 1 tb m2 ssd li 700-750w psu lu bir kasayı tek tek 50k ya topladın diyelim
bir de bunu hazır sistem sitelerinde kontrol edeyim dediğinde
ana ekranda 7500f 4070 super sistem 41k göreceksin misal
ve diyeceksin ki arkadaş bu kadarda fark olmaz
fakat çoğunlukla
1 stok fanlı olacak
2 a620 anakartlı olacak
3 ya 16 gb ram olacak ya da frekans cl oranı kötü bir ram olacak
4 gen3 m2 ssd olacak
5 bir çoğu çok kötü bir psu koymaz ama nadiren bazılarında çok kötü psu lu kasa olacak
bu şekilde bir sistemi yukarıda bahsettiğim gibi güncellediğinde zaten 47-48k bandına ulaşacak bu sistem
ve yine hala fiyat olarak %4-6 arasında bir avantajı olacak hazır sistemin
burda devreye giren başka bir durum var
peşin alacaksan uygn fiyatlı bir hazır sistem buldu isen peşin almak mantıklı
taksitli alacaksan peşin fiyatına 3 taksit yapan ve sistemi uygun fiyata satan yer bulursan mantıklı (3 taksitte nasıl olsa taksit seçeneği sunduk diye fiyatı şişirmiyorlar)
ama 3 taksit yetmez 6 taksit filan diye düşünüyorsan
tek tek toplamak ile 50k ya oluşturup
hazır sistemde güncelleyerek 47-48k ya oluşturabilceğin bu sistem 6 taksitte 53-55k arasını bulabilirken
tek tek topladığın yerlerde kampanyaya uygun kredi kartın var ise peşin fiyatına 6 taksit alarak avantaj sağlayabiliyorsun
Gamegaraj bazı ürünlerine peşin fiyatına 6 taksit yapıyor ama benim kontrol ettiğim bir kaç üründe
yukarıda 3 taksitte uygulanan tarife uygulanmıyor
normalde peşin fiyatına 6 taksit olarak satmadıkları zaman daha uygun sattıkları ürünleri peşin fiyatına 6 taksitte biraz şişiriyorlar
BİRAZ UZUN OLDU AMA AYRINTILI BİR BİÇİMDE ANLATMAK İSTEDİM
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yanılgı şurda başlıyor işte
sen topluyorsun orta seviye bir anakartla
sen toluyorsun 2x16 frekans cl oranı iyi bir ramle
sen topluyorsun 1tb gen4 m2 ssd ile
illaki farkları bilen arkadaşlarımız var
ama farkı bilmeyen adam gidiyor hazır sisteme bakıyor
arkadaş sen x birime toplamışsın bu ürünü ama
şu sitede
yine 2x16 ramli
yine 2x16 ramli
yine 1 tb lı sistem senin topladığından 5k daha ucuza
halbuki ram frekans cl oranı olarak kötü
anakart a620 veya a620 den farkı olmayan b650
ssd gen3 (elbetteki kullanılabilir kullanılmaz demiyorum ama zaman zaman fiyata etki edebiliyor )
Ben ilk defa sistem kuracam ama hepsiburada da 401 liraya klavyeli mouse buldum çok beğendiğim bi monitör ü buldum kulaklık desen marka olarak baya iyi ama öteki hazır sistem ler e hem güvenemiyorum hem kendi kurduğum sistem bana hazır sistem lerden 10 kat daha güvenlilir ve kalite li oluyo mesela ben başta işlemciyi amd Ryzen 5 7500 f mi yapsam amd Ryzen 5 5600 mü yapsam yoksa amd Ryzen 7 7800x3 dmi yapsam bilemedim şimdi ekran kartı konusunda hele Rx 9070 XT yi mi beklesem Rx 7800 Xt li veya Rx 7900 Xt li bi ekran kartı mı kullansam kararsızım bide buna göre soğutucu ile psu buldummu gerisi geliyo bende zaten hazır sistem lere guvenım çok azaldı ö yüzden teker teker toplama kararı aldım sizde bana bu yazdığım seçenekler arasında yardımcı olurmusunuz?
Bence mantıklı. Eğer, en yeni sistemi toplamak istemiyorsanız yapmanızı tavsiye ederim. Hem fiyatlar artmadan da tek tek aldığınız için paçayı kurtarabilirsiniz. Sadece parçaların birbirine uyumlu olup olmadığına dikkat etseniz yeter.
Bence mantıklı. Eğer, en yeni sistemi toplamak istemiyorsanız yapmanızı tavsiye ederim. Hem fiyatlar artmadan da tek tek aldığınız için paçayı kurtarabilirsiniz. Sadece parçaların birbirine uyumlu olup olmadığına dikkat etseniz yeter.