- Reaksiyon skoru
- 166
Arkadaşlar bu soru çok gıcığıma gitti nasıl çözerim? @Furkan Karagülle
A tekken b tek olsa da saglar. cevabin 2-3 olmasi lazim bence. bu tarz sorularda direkt tek sayi yerine 1 cift sayi yerine 2 verip deneyerek yapmak en iyisi. fazla bi vakit almaz zatenBen üç şıkkı da doğru olarak buldum ancak cevaplarda yok.
@machiqwe sen bakabilir misin?
Aynen. I. madde gözümden kaçmış. Cevap II ve III olacak.A tekken b tek olsa da saglar. cevabin 2-3 olmasi lazim bence. bu tarz sorularda direkt tek sayi yerine 1 cift sayi yerine 2 verip deneyerek yapmak en iyisi. fazla bi vakit almaz zaten
ÇxÇ = Ç İhtimalini unutmussun kankiOrada bir parantez açılımı var işlem yapmayı kolaylaştırır. Valla hepsini denedim ama hepsi de çift çıktı ilginç. Umarım hatalı değildir soru.
Hesaplayınca şu çıkıyor:
(a-1)x(b+1)
Oradan
ÇxT= Ç
TxÇ= Ç
ÇxT= Ç
Yalnız soruda verilenlere göre 1'den büyük diyor. Her zaman 1 vermek işe yaramayabilir.1 cift sayi yerine 2 verip deneyerek yapmak en iyisi. fazla bi vakit almaz zaten.
3 verirsin o zaman , yani ben genelde oyle yapiyorum daha rahat oluyorYalnız soruda verilenlere göre 1'den büyük diyor. Her zaman 1 vermek işe yaramayabilir.
Oraya yazdığım ihtimaller değildi aslında. Paranteze dediğiniz gibi sayı koyup yapmıştım.ÇxÇ = Ç İhtimalini unutmussun kanki
3 verirsin o zaman , yani ben genelde oyle yapiyorum daha rahat oluyor
İkisine de 3 dememissin o zaman kankaOraya yazdığım ihtimaller değildi aslında. Paranteze dediğiniz gibi sayı koyup yapmıştım.
sonucta a ve b birbirinden farkli degil, farkliysa bile 3 e 5 verip denersinİkisine de 3 dememissin o zaman kanka