Adana'da yaşıyorum ve evet gittim. Bu etkinliği beğenmeniz için 8 yaş altı veya 60 yaş üstü (akpli) olmanız lazım. 59 kurtarmaz o kadar.
Bi kere gereksiz bi ses gürültüsü vardı. Kulağınız biraz fazla duyuyorsa şakasız söylüyorum sağır olabilirsiniz. Aşırı cringe bir ortam vardı. Her tarafta aralıksız 120 desibel radyo gibi konuşuyorlardı. Spikerlerin her iki kelimelerinden biri "TÜRKÜN GÜCÜ AĞĞĞ" "KemAAAAAAALin uçakları woaaa" ve araya telifli yabancı pop koyuyorlar. Ciddi söylüyorum etkinlikten sonra 6-7 saat hafif sağırlık yaşadım. Gelenlerin %30'u Suriye'li idi. Yemin edebilirim ama kanıtlayamam.
Gelelim içeriğe: Eğer akademik değeri olan bir şey bekliyorsanız çok beklersiniz. Devasa bir alanda "tahmini 9 kilometre kare" aradım durdum çocuk içeriğinin dışında, maketlerin dışında, reklam dışında bir şey bulabilir miyim diye aradım durdum ve buldum da. Koskoca alanda sadece bir çadırın küçük bir bölümünü bir ekibin konuşmalarına ayırmışlar. Koca çadırların tamamını hepsiburada, qnb bank gibi reklam verenlere ayırmışlar. Rezillikti gerçekten. Roket teknolojilerini tanıtıyorlardı zavallı abilerim ablalarım. Kimse gelip izleyemiyor. Uğraşa araştıra anca bulabildim. İçerde 20-30 kişi var (onlarda başka ekipler). Ya olm o koca çadırda el işi atölyelerini göstericem diye yırtınıyonuz. Belkide geleceğe yön verecek onca zahmetle uğraşla yaptıkları uğraşlarınız görmeyelim diye köşeye dikiyorsun. O kocaman alanda senin verginle yapılmış organizasyonda insanlara katkı sağlayabilecek ufacık bir şey dışında hiçbir şeye rast gelmedim. Tek eğlenceli şey (eğlenceli şeye bile olumlu bakıyorum. Akademik bir şey beklerken buna razı oldum siz düşünün) uçakların gösterisiydi. Her geçişlerinde içininiz titriyor. Baya etkileyiciydi.
Gelmesi de ayrı bir zahmet. Adana sanayi sitesinin içinden geçip havaalanının etrafını dolaşıp giriyorsunuz. 1 kilometre yolu arabayla 2 saatte gittik siz düşünün. O tozun toprağın içinde gözüm kan çanağına döndü. Plansızlığın ne derece olduğu da açıkça belli görünüyor.
Reis'in iyi bir şey yapma olasılığının pratik olarak 0 oluşu teorisi hala çalışıyor.
Şöyle komik bir şey de yaşadım: kafamı kazıttığımdan şapkasız güneş altında kalamazdım. Gidim Türk bayraklı şapka alayımda belki biraz havaya girerim dedim. Altına baktım nerde yapılmış diye. Yemin ederim made in China yazıyorlar. Yanda türkün gücü rapi çalıyordu. Affola çok güldüm.