Neler Yeni

Telefonum ev internetine bağlanınca internet yavaşlıyor

WesTRain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
Son 1 haftadır telefonumu ev internetine bağlayınca ev internetine yüksek miktarda ping giriyor 10bin veya 15 bin kadar ping oluyor
bulut yedeklemesi olsun, otomatik güncelleme olsun bütün hepsi devredışı sizce bu sorun neyden kaynaklı olabilir yardımcı olur musunuz ?
Kullandığım telefon ise; Huawei P40 Lite E

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,324
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
Son 1 haftadır telefonumu ev internetine bağlayınca ev internetine yüksek miktarda ping giriyor 10bin veya 15 bin kadar ping oluyor
bulut yedeklemesi olsun, otomatik güncelleme olsun bütün hepsi devredışı sizce bu sorun neyden kaynaklı olabilir yardımcı olur musunuz ?
Kullandığım telefon ise; Huawei P40 Lite E
İnternet sağlayıcınız hangi şirket,iletişime geçin belki yardımcı olurlar.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Ben de buna benzer bir durum yaşıyorum. İnternet kablolu bir şekilde bilgisayara bağlı gayet hızlı hiç bir sorun yaşamıyorum fakat telefonla falan kablosuz bağlandığım zaman aşırı yavaş. Örnek veriyorum instagrama giriyorum bir hikaye 1 dakikada anca yükleniyor, çok can sıkıcı bir durum. Sebebini veya çözümünü bilen var mıdır?

WesTRain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
modemim TD-W9970 modem arayüzünde ise mod ''11b/g/n karışık'' olarak
WI-FI Kanal Genişliğini 20MHz'e düşürüp tekrar bakar mısınız?
40MHz ile bağlanan cihazlarda internete çok ping girebilir. 20MHz daha az dalgalanma yaşatır.

Tavsiyem WI-FI 5 (ac) bir Modem almanız. Extra DSL - Archer VR300 alabilirsiniz.

WesTRain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
WI-FI Kanal Genişliğini 20MHz'e düşürüp tekrar bakar mısınız?
40MHz ile bağlanan cihazlarda internete çok ping girebilir. 20MHz daha az dalgalanma yaşatır.

Tavsiyem WI-FI 5 (ac) bir Modem almanız. Extra DSL - Archer VR300 alabilirsiniz.
Öncelikle modem tavsiyeniz için teşekkürler.

internet arayüzünden 40mhz den 20mhz ye düşürdüm fakat durum yine aynı.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    7.8 KB · Hit: 36

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Ben de buna benzer bir durum yaşıyorum. İnternet kablolu bir şekilde bilgisayara bağlı gayet hızlı hiç bir sorun yaşamıyorum fakat telefonla falan kablosuz bağlandığım zaman aşırı yavaş. Örnek veriyorum instagrama giriyorum bir hikaye 1 dakikada anca yükleniyor, çok can sıkıcı bir durum. Sebebini veya çözümünü bilen var mıdır?
Size taahhüt edilen hızlar kablosuz ve trafiksiz hızlardır. 5Ghz bağlantınız yoksa 2.4Ghz üzerinden kayıp yaşamanız gayet doğal bir durum. Kablosuz İnternet kablolu ya göre daha yavaştır. (5Ghz, diğerlerine göre çok daha verimlidir.)

2.4 bandını hafifletmeyi deneyin. Örneğin bluetooth kulaklık, speaker ya da herhangi bir cihaz bağlıysa bunların bağlantısını koparın. Hızınız artacaktır.

Size taahhüt edilen hızlar kablosuz ve trafiksiz hızlardır. 5Ghz bağlantınız yoksa 2.4Ghz üzerinden kayıp yaşamanız gayet doğal bir durum. Kablosuz İnternet kablolu ya göre daha yavaştır. (5Ghz, diğerlerine göre çok daha verimlidir.)

2.4 bandını hafifletmeyi deneyin. Örneğin bluetooth kulaklık, speaker ya da herhangi bir cihaz bağlıysa bunların bağlantısını koparın. Hızınız artacaktır.
Hocam tam hatırlamıyorum aradım fakat bulamadım ama bir arkadaş microsoft storeden bir uygulama yüklememi söyledi. Bu uygulamada bulunan 12 tane kablosuz bağlantı kanalı vardı sanırım. Uygulamada hangi kanalda kaç kullanıcı olduğunu gösteriyor ve en boş olan kanalı seçerek oraya geçiş yapıyorsun. Bunu denediğimde gerçekten kablosuz bağlantımın hızlandığını gördüm. Format atınca bu ayarlar sıfırlandı ve problem tekrar başladı

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Hocam tam hatırlamıyorum aradım fakat bulamadım ama bir arkadaş microsoft storeden bir uygulama yüklememi söyledi. Bu uygulamada bulunan 12 tane kablosuz bağlantı kanalı vardı sanırım. Uygulamada hangi kanalda kaç kullanıcı olduğunu gösteriyor ve en boş olan kanalı seçerek oraya geçiş yapıyorsun. Bunu denediğimde gerçekten kablosuz bağlantımın hızlandığını gördüm. Format atınca bu ayarlar sıfırlandı ve problem tekrar başladı
Evet. Bir otoyolyoldaki araç trafiği gibi düşünebilirsiniz. Aynı şeritte araçlar giderse trafik oluşur bir süre sonra. 10 aracın tek şeritli bir yolda gitmesiyle, 5 şeritli bir yolda gitmesi farklıdır.

@alpolojix yardımcı olabilir belki. Modem arayüzünden de bant geçişi yapılıyor diye biliyorum. Emin değilim.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İmzamdaki "Modem Kanal Ayarlama" seçeneğine tıklarsanız ilgili rehbere ulaşırsınız :D

WesTRain

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkay
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Saçma bir şekilde dün akşamdan itibaren bu sorun düzeldi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,216
Üyeler
167,080
Son üye
karakoyuna
Top Bottom