Telefonumu Nasıl Hızlandırabilirim?

lerensavasl

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,225
Huawei Y7 2018 telefona sahibim. Telefon genel olarak kasıyor gibi değil ancak Chrome açarken, İnstagram açarken, arama yaparken falan yavaşlıklar var. Niagara Launcher indirdim, ayrıca daha da hızlandırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Akıcı olmasını istiyorum.

Huawei Y7 2018 telefona sahibim. Telefon genel olarak kasıyor gibi değil ancak Chrome açarken, İnstagram açarken, arama yaparken falan yavaşlıklar var. Niagara Launcher indirdim, ayrıca daha da hızlandırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Akıcı olmasını istiyorum.
Format atarak

Yer aç

ilk olarak yer açmak işe yarayacaktır mesela uygulamalara girerek sistem uygulamlarını devre dışı bırakabilirsin cihaz bakımından ram kullanımını temizleyerek bellek açmak rahatlatır
2. olarak grenify indirebilirsin sonra kurulumu yapıp sağ yukarıdan artı tuşuna basarak tüm uygulamaları ekle ve arkaplansızları seçme yukarıdakileri seçip sağ altta zzz yazıyor ona basıp arka planda çalışmalarını engellersin ve pilin daha fazla gider (yani daha fazla dayanır)
3. olarak yazılım bilgilerinden yapım numarasına ard arda basarak geliştirici modu aç sonra aşağıya inerek arka plan sınırından standart sınırdan arka planda işlem yok seç ( whatsaptan mesaj gelirse ve çıkarsan wpye girince anca bildirim gelir istersen yap )
4. olarak yine geliştirici ayarlarına gir oradan GPU oluşturmayı zorla gibi bir şey var bunu aktif et işlemleri sadece cpuya değil gpuya da aktarır
5. olarak yine geliştirici seçeneklerinden animasyonlar gibi bir şey var 1x dedir onları sıfıra veya yoka al daha hızlanır geliştrici ayarlarında bunlardan başka ayarla oynama sıkıntı yaşarsın ve geliştirici ayarlarını açmak garanitden çıkarmaz root yapmadıkça root ayarlarını açmadıkça garantiden çıkmaz ve bu linkten ayarları da görebilirsin
6. başlatıcını değiştirebilirsin nova launcherı öneririm ve ayarlarından ekran ölçeklendirme veya animasyon gibi bir şey olması lazım ışık hızına alırsan iyi olur
7. animasyonları kapat gibi bir ayar varsa ayarlardan o tiki aç daha hızlı olur telefonun

Gereksiz dosyaları temizle kullanmadığın uygulamaları sil format da atabilirsiniz

Geri