Temiz kurulum nasıl yapılır?

Efearda53

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda birkaç gündür bir mavi ekran hatası alıyorum ve bu forum açılmadan önce başka bir forumda temiz kurulum yapmam söylendi emin olamadım ama hata şu "SYSTEM SERVICE EXCEPTION" sonra dump dosysı denen bir şeyi atmamı istediler ama atamadım benim "sistem izinlerimin" sorunlu olduğunu söyledi ve temiz kurulum yapmam gerektiğini belirtti. ben de buraya geldim. Temiz kurulumu nasıl yaparım? ve temiz kurulum yaparken d diskindeki dosyaları silmemek gibi bir şansım var mı bunları sormak istedim

D diskini istersen silmezsin sistem nerede kuruluysa orayı silmen yeterli

Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda birkaç gündür bir mavi ekran hatası alıyorum ve bu forum açılmadan önce başka bir forumda temiz kurulum yapmam söylendi emin olamadım ama hata şu "SYSTEM SERVICE EXCEPTION" sonra dump dosysı denen bir şeyi atmamı istediler ama atamadım benim "sistem izinlerimin" sorunlu olduğunu söyledi ve temiz kurulum yapmam gerektiğini belirtti. ben de buraya geldim. Temiz kurulumu nasıl yaparım? ve temiz kurulum yaparken d diskindeki dosyaları silmemek gibi bir şansım var mı bunları sormak istedim
Evet, D diskindeki dosyaları silmeyerek temiz kurulum -yani formatlama işlemi- yapabilirsin. Bunun için kurulum dosyalarını programlar aracılığıyla bir harici belleğe yazdırmalısın. Aşağıdaki linkten en güncel Windows 10 ISO'larını Media Creation Tool aracılığıyla USB diskine yazdırmalısın.
Yazdırdıktan sonra videodaki adımları uygular mısın?

bir harici belleğim yok d diskindeki dosyaları alacak ne bileyim kablosunu çıkartıp format atarsam ne olur ? öyle bir şey mümkün mü ?

anladım sanırım ben iso dosyasından kurulum yaprken nelerin silinip silinmeyeceğini seçebiliyorum öyle mi ?

anladım sanırım ben iso dosyasından kurulum yaprken nelerin silinip silinmeyeceğini seçebiliyorum öyle mi ?
Bu arada siz UEFI değil normal kurulum yapmış olacaksınız. Bu nedenle BIOS ekranında USB belleğin isminin önünde "UEFI" yazmayacaktır. Bunun dışında izleyeceğiniz adımlar aynı. Eğer yorumlarım işe yararsa yorumlarımı beğenebilirsiniz.

Flash belleksiz de yapılabilir. Media Creation tool yükleyip bu bilgisayarı yükselt de. Oradan da dosyaları koruyu işaretleme.

Evet ama flash belleği yoksa başka ne yapılabilir?
Bunun eğer durumu çok kötü değilse yüksek bir meblağ olduğunu düşünmüyorum hattâ USB belleği bir tanığından alıp işi bittikten sonra biçimlendirip geri de verebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,283
Üyeler
183,256
Son üye
CetrayX
Geri