Neler Yeni

TEMU 1000 TL Kredi - Benzeri Kampanyalar

valhalla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Ahmet Taşlıova
Hocam konuya ilişkin dış satınalma ekibime bilgi geçtim. Onların da geri dönüşü beklediğim yönde oldu..
Durum şöyle ki,
Türkiye de üretilerek gerek iç pazarda gerekse de ihracatta değerlendirilen elektronik ve mekanik özellikli sınıfına giren bazı alet ve edevatın yurt dışından paralel ithalatı durumunda, bu ürün grubunun Türkiye içi üretici firmalarının, (Rekabet Hukuku nun ithalat ve ihracat rejimlerini düzenleyen ilgili maddelerince) ithalat kaynaklı zararlarının tazminine yönelik hak ve talepleri bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti de iç pazardaki yerli üreticiyi ticari rekabette koruma ve gözetme hakkından yola çıkarak bu tanıma uyan ürünlerin ithalatı durumunda, ithalat vergi tarhı ve tahakkukunun arttırılması usulüyle düzenlemeye gitmektedir.
Bu tanıma uyan tüm ürün ve ürün grupları için geçerli olan ekstrem vergi uygulamaları, ülkelerin kendi aralarındaki karşılıklı ticaret anlaşmaları, uluslararası ticaret hükümleri ve çifte vergilendirme gibi bir takım esaslar üzerinde yürütülüyor..
Dolayısıyla ülkemiz ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında vergi muafiyetleri ve istinai nitelikli anlaşmalar ve/veya çifte vergilendirmenin önlenmesine ilişkin mutabakatlar her daim bulunmadığı için bu durumlar çok sık olmamakla birlikte yaşanıyor.
Belli oranda vergi tarh ve tahakkukunun arttırılacağı ürün ve ürün grupları, ülkemizce Çin Halk Cumhuriyeti ne öncesinde iletildiğinden (kanunla yapılan düzenlemelerin baz alındığı son tarih ve geçerli hükümlere göre...) nihai tüketici olan bizler belirttiğimiz tanıma uyan ürünlerdeki %60 esas olunan ithalat vergisinden daha yüksek vergi tutarlarına şahit olabiliyoruz.

Fakat ilginçtir, Çin başta olmak üzere Tayvan ve Endonezya daki bazı bağımsız girişimciler bu ürün tanımına uyan kendi iç üreticilerini koruma adına, çeşitli teşviklerle vergi fark tutarlarını kendileri üstlenebilmekte ve bu sayede %60 üzerindeki ekstrem vergilendirmenin önüne geçebilmektedir. Ya da bu vergi farklarının devlet eliyle de üstlenilmesi bir başka yol olarak karşımıza çıkabiliyor.. (Ki adı geçen ülkelerle kurumsal ticari ilişkilerimizden biliyorum...)

Dolayısıyla size tavsiyem, bahsettiğimiz tarzdaki ürünlerde farklı vergi oranlarına denk gelirseniz bu durumda muadil üretici veya firmalara yönelmeniz olacaktır. Neticede Temu özelinde bakarsak aynı ürünün farklı satıcılarda eksi-artı farklı satış fiyatlarıyla da görüntülendiğini biliyoruz..

Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Nik Flatron
2 ayın sonunda sanırım finali yaptım. Banada 60 jeton geldi. Devam etmeyeceğim bu haliyle

KingDeViL

80+ Bronze

valhalla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Ahmet Taşlıova
Hala yok bu arada şaka gibi :)
Bu konuda ben ters mantık işleteceğim bu sefer...
Şu an bir hesabımda 1000 TL wincredit tanımlı ve süresinin bitmesine 20 saat kalmış...Bişey almayıp bitmesini bekleyeceğim, sonraki ilerleyişi neye göre ayarlayacak açıkçası merak ettiğimden gözlemlemek istiyorum..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bundan ofiste var 3-4 tane cidden manyak bir ürün, fakat esansını iyi ayarlamazsanız baya yoğun geliyor kokusu ve bir süre sonra baş ağrısı yapabiliyor...
Aynı ürünü aşağıdaki satıcıdan almıştık daha uyguna geldi...Gerçi karayoluyla gönderildi ama 22 günde hepsi elimizdeydi..

Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Alper Uğurcan
Bu konuda ben ters mantık işleteceğim bu sefer...
Şu an bir hesabımda 1000 TL wincredit tanımlı ve süresinin bitmesine 20 saat kalmış...Bişey almayıp bitmesini bekleyeceğim, sonraki ilerleyişi neye göre ayarlayacak açıkçası merak ettiğimden gözlemlemek istiyorum..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bundan ofiste var 3-4 tane cidden manyak bir ürün, fakat esansını iyi ayarlamazsanız baya yoğun geliyor kokusu ve bir süre sonra baş ağrısı yapabiliyor...
Aynı ürünü aşağıdaki satıcıdan almıştık daha uyguna geldi...Gerçi karayoluyla gönderildi ama 22 günde hepsi elimizdeydi..
60 jeton istiyormuydu eskiden ?

Marsia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Doğan
Bugün 3.cü hesapta 1000 tl krediyi verdi. Aslında 2 hesapta daha verdi ama 60jeton istedi diye reddedip saldım. Sonra tekrar bakacağım.

Top Bottom