Neler Yeni

Temudan şuanda ne kadarlık alışveriş yapabilirim?

Beğendiğim birkaç ürün var ama şu 30 dolar olayı vs çıktığı için kafam biraz karıştı. Benim ödediğim fiyat 30 dolardan az bi fiyatmı olması lazım? extra gümrük vergisi ödüyormuyum yoksa ödeme yaparken kendisi alıyormu gümrük parasını? 30 dolar olayı neye göre belirleniyor? 30 dolardan fazla tutarsa ne olur?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer gümrüğe takılırsa temudan para iadesi alabilir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Beğendiğim birkaç ürün var ama şu 30 dolar olayı vs çıktığı için kafam biraz karıştı. Benim ödediğim fiyat 30 dolardan az bi fiyatmı olması lazım? extra gümrük vergisi ödüyormuyum yoksa ödeme yaparken kendisi alıyormu gümrük parasını? 30 dolar olayı neye göre belirleniyor? 30 dolardan fazla tutarsa ne olur?

Öncelikle sepetindeki ürünlerin toplam tutarı 30 dolar değil 30 Euro yu geçmeyecek şekilde ayarlaman lazım eğer geçerse gümrükte takılır ve sana ulaşmaz. Ödeme kısmına gelince sepetindeki ürünlerinin %60 kadarda üzerine vergi ekleniyor örn: sepetinin vergisiz değeri 1000 TL ödeme kısmına gelince vergide ekleniyor 1000+%60 vergi= 1600 TL ödüyorsun. Bir ay içerisinde 5 defa 30 Euro yu geçmeyecek şekilde sipariş verebilirsin aynı TC no üzerinden.

Gümrüğe takılırsa iade zaten yapılıyor.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Öncelikle sepetindeki ürünlerin toplam tutarı 30 dolar değil 30 Euro yu geçmeyecek şekilde ayarlaman lazım eğer geçerse gümrükte takılır ve sana ulaşmaz. Ödeme kısmına gelince sepetindeki ürünlerinin %60 kadarda üzerine vergi ekleniyor örn: sepetinin vergisiz değeri 1000 TL ödeme kısmına gelince vergide ekleniyor 1000+%60 vergi= 1600 TL ödüyorsun. Bir ay içerisinde 5 defa 30 Euro yu geçmeyecek şekilde sipariş verebilirsin aynı TC no üzerinden.
Vergi dahil 30 euro mu yoksa vergisiz 30 euro mu?

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
Muhammed emin efe

Gümrüğe takılırsa iade zaten yapılıyor.
Vergi dahil sınır 1090TL şu an uygulamada. 1600 TL lik şey almaya çalışsa bile ödeme ekranında ödeyemez. Normalde kanun 30 euro vergisiz ama temu'da vergili.

Vergi dahil 30 euro mu yoksa vergisiz 30 euro mu?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-09-21 121326.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-21 121326.png
    12.4 KB · Hit: 29
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Vergi dahil sınır 1090TL şu an uygulamada. 1600 TL lik şey almaya çalışsa bile ödeme ekranında ödeyemez. Normalde kanun 30 euro vergisiz ama temu'da vergili.
Bu nasıl iş o zaman sipariş vermek imkansız gibi bir şey oluyor zaten minimum bedelin üzerine vergi gelince bile sipariş verilememiş oluyor. Ben 1 hafta önce sepetime vergi dahil 1120 TL ödedim böyle bir şey geldiyse bile yeni gelmiş diyebilirim.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
Muhammed emin efe
Bu nasıl iş o zaman sipariş vermek imkansız gibi bir şey oluyor zaten minimum bedelin üzerine vergi gelince bile sipariş verilememiş oluyor. Ben 1 hafta önce sepetime vergi dahil 1120 TL ödedim böyle bir şey geldiyse bile yeni gelmiş diyebilirim.
Bende denedim 100 lira üstü vs sorun olmuyor. Ama 1500-1600 de izin vermiyor. Max 50-100 tl daha fazlasını çekiyor karttan. Diğerlerinde ödeme bile almıyor.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
963
İsim
mehmet ali oğuz

30 EURO geçiyorsa aliexpres ve amazonda sipariş veremiyorsun zaten. Vergi ve kargo zaten ödüyorsun ödeme ekranında. Harici 30 euro geçmiyorsa aldığın ürün geliyor geçiyorsa zaten hata verir sepete ekletmiyor temu da aynıdır diye düşünüyorum.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Malın çıplak kendi fiyatı 30€ üzerinde olmamalı. Kargo ve vergiler hariç fiyat.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
Muhammed emin efe
30 EURO geçiyorsa aliexpres ve amazonda sipariş veremiyorsun zaten. Vergi ve kargo zaten ödüyorsun ödeme ekranında. Harici 30 euro geçmiyorsa aldığın ürün geliyor geçiyorsa zaten hata verir sepete ekletmiyor temu da aynıdır diye düşünüyorum.
Malın çıplak kendi fiyatı 30€ üzerinde olmamalı. Kargo ve vergiler hariç fiyat.
Arkadaşlar yukarıda açıkladığım gibi temu dışında uygulamalarda vergi ve kargosuz hali 30 euro evet. Ama Temu'da vergi dahil 30 euro.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-09-21 121326.png
    Ekran görüntüsü 2024-09-21 121326.png
    12.4 KB · Hit: 14

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Sinan
Kargo parası dahil demeseler bile gümrükte dahil edildiği oluyor. Ekstra ötv olayı da var bazı ürünlere ötv diye vergi koyuyorlar.(hangi ürünler çözemedim)
Yine bazı ürünlere değer biçilmedi deyip kendileri değer biçiyorlar ve 30 euroyu geçebiliyor.
İade olayında da satıcılar kargo maliyetleri yüzünden iade ücretini senden almak istiyorlar.
Milli sporcunun almak istediği ürün ve ödemek zorunda olduğu vergiler...
IMG_20240831_122357_136.jpg
IMG_20240831_122357_571.jpg

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
277
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Arkadaşlar yukarıda açıkladığım gibi temu dışında uygulamalarda vergi ve kargosuz hali 30 euro evet. Ama Temu'da vergi dahil 30 euro.
Orada yazan da satış fiyatı geçmeyecek diyor. Ama kupon ibaresi enteresan olmuş. Aliexpress te öyle değil.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
Muhammed emin efe
Kargo parası dahil demeseler bile gümrükte dahil edildiği oluyor. Ekstra ötv olayı da var bazı ürünlere ötv diye vergi koyuyorlar.(hangi ürünler çözemedim)
Yine bazı ürünlere değer biçilmedi deyip kendileri değer biçiyorlar ve 30 euroyu geçebiliyor.
İade olayında da satıcılar kargo maliyetleri yüzünden iade ücretini senden almak istiyorlar.
Milli sporcunun almak istediği ürün ve ödemek zorunda olduğu vergiler...
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İtiraz etse geri alır parasını bu arada fatura ile kanıt sunup. Bazen memurlar hata yapıyor veya sistemde kargo bedeli ile birlikte girilmiş oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,757
Üyeler
160,597
Son üye
Erewiio
Top Bottom