Neler Yeni

Termal Macun Degisimi Sonrasi PC Acilmiyor.

tugay12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
tugay aydin
Merhaba arkadaşlar.

Bugün işlemcinin termal macununu degistirdim fakat power tusuna bastigimda pc hicbir tepki vermiyor, fanlar calismiyor.

-Ryzen 5 550 islemciyi AMD stok fani ile kullaniyorum ve sokerken zorladigimizda islemciyi yerinden cikarabiliyor bu nedenle olabildigince hafif sekilde oynatarak soktum ve zorlanmadi.
-Temizligi yaparken sisteme macun bulastirmamak icin ozen gosterdim ve gordugum kadariyla herhangi bir bilesene bulasmadi.
-Stok fani temizledikten sonra islemci uzerine ince bir katman olacak sekilde termal macunu surdum ve fani asiri guc uygulamadan monte ettim.

Daha oncede bu islemleri yaptigimdan bir zorluk yasamadim fakat ilk kez boyle bir durumla karsilastim. Ana kartin uzerindeki bilesenlere zarar vermis olabilir miyim diye bir goz kontrol yaptim ve herhagi bir problem goremedim. Sonrasinda internet uzerinden konu hakkinda ufak bir arastirma yapip ne yapabilecegime baktim.

-PSU'da bir problem olabilir diye dusundum fakat ana kart uzerinde ledi yaniyor.
-Guc tusunda bir problem olabilir mi diye ana kart uzerinden calistirmayi denedim.
-Ekran kartini cikardip denedim.
-Ramleri cikardip ufledim tekrar taktim.
-Statik elektrik birikmis olabilir diye fisi cikardim ve guc tusuna bircok kez bastim.
-Stok fani tekrar cikardim temizledim bu kez islemciyi de yuvasindan cikarip pinlerini ve yuvasini kontrol ettim. Herhangi bir sorun gorunmuyor zaten zorlanmadi.
-Anakart guc baglantisini kontrol ettim.
-Son olarak BIOS pilini degistirdim.

Herhangi bir darbe almadi, zorlama olmadi, herhangi bir bilesene birsey bulasmadi, baglantilarinda hicbir sorun gorunmuyor. Sanki kendini bir cesit koruma moduna almis gibi.

Konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi?

Sistem bilesenleri,

İşlemci,
1 x AMD Ryzen 5 5500 3.60GHz 6 Çekirdek İşlemci

Anakart,
1 x Asus Prime B450M-K II 4400(OC)MHz mATX Anakart

Ekran Kartı,
1 x Asus Dual RX 6650 XT OC 8GB GDDR6 128Bit Ekran Kartı

Bellek,
1 x Team T-Force Vulcan TUF Alliance 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 Ram

SSD,
1 x Team MP33 Pro 512GB 2400/2000MB/s NVMe PCIe Gen3x4 M.2 SSD Disk

Kasa,
1 x Cougar Gemini S IRON-G RGB 600W 80+ Dahili PSU'lu E-ATX Mid-Tower Kasa

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
PSU'nun arkasındaki güç düğmesinin kapalı olma ihtimali var mı?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
545
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Kabloları sök bidaha tak güç düğmesi açık mı kontrol et. Soketlere tam oturduğundan emin ol kabloların.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,126
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
ram e.kartı ve işlemciyi söktükten sonra sisteme start verince tepki vermedi mi?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,126
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Sadece ekran karti yokken calistirmayi denedim olmadi hocam. Islemci ve ram takili degilken denemedim.
İşlemci takılı mı şuan işlemci ve ram'i tak öyle start ver tuştan değil anakart üzerinden kısa devre ile yap.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Start verirken çıt çıt ses gelecek mi ona bi bak mesela anlık psu fanı şöyle bi hafif oynar durur.

tugay12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
tugay aydin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci takılı mı şuan işlemci ve ram'i tak öyle start ver tuştan değil anakart üzerinden kısa devre ile yap.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Start verirken çıt çıt ses gelecek mi ona bi bak mesela anlık psu fanı şöyle bi hafif oynar durur.
Bunu denedim hocam hic tepki yok

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,126
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Bunu denedim hocam hic tepki yok
Doğru yere kısa devre yaptığına emin misin? Statik elektriği atarken tuşa basarak atmışsın şöyle yap, fişi çıkart anakarttan kısa devre yap elektriği atsın tuşla atmak her zaman işe yaramıyor. Bu arada hiç tepki vermemesi bana statik elektrik gibi geliyor.

tugay12

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
tugay aydin
Doğru yere kısa devre yaptığına emin misin? Statik elektriği atarken tuşa basarak atmışsın şöyle yap, fişi çıkart anakarttan kısa devre yap elektriği atsın tuşla atmak her zaman işe yaramıyor. Bu arada hiç tepki vermemesi bana statik elektrik gibi geliyor.
Bende statik oldugunu dusunuyorum ama attiramadim bir turlu. Tam olarak soyledigin gibi deneyecegim.

Top Bottom