Termal macun FPS etkiler mi

Forever897

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
118
yaklasık 10 yıllık laptop var. dün termal macun değiştirdim ondan sonra pc de LoL de FPS sorunu çekmeye başladım asla 30 40lara düşmeyen fps suan max 10 alıyorum. Termal macunu fazla sıktım diye işlemci ve ekran kartını etkılemiş olabilir mi ?

yaklasık 10 yıllık laptop var. dün termal macun değiştirdim ondan sonra PC de LoL de FPS sorunu çekmeye başladım asla 30 40lara düşmeyen fps suan max 10 alıyorum. Termal macunu fazla sıktım diye işlemci ve ekran kartını etkılemiş olabilir mi ?
Normal de gerçekten fan hızlı dondugunde pc ısınmış oluyordu şuan fan tam devirde çalısıyor ve pc soguk
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

termal macun sıkıntı yaratıyor gıbi olabilir

Normal de gerçekten fan hızlı dondugunde PC ısınmış oluyordu şuan fan tam devirde çalısıyor ve PC soguk
Isı iletilmiyor sanırım. Eğer böyle ise değiştirmeniz faydalı olur.
Oyun içinden sıcaklıklarınıza bakın.

teşekkür ederim
Konuyu yanlış anlamışım.
Termal macunu fazla sıkmak ısı iletimini kötü etkileyebilir veya kullandığınız macunun ısı iletim katsayısı düşük olabilir.
Kullandığınız termal macunun marka ve modelini yazabilir misiniz?

Konuyu yanlış anlamışım.
Termal macunu fazla sıkmak ısı iletimini kötü etkileyebilir veya kullandığınız macunun ısı iletim katsayısı düşük olabilir.
Kullandığınız termal macunun marka ve modelini yazabilir misiniz?
aşırı dandik bir marka. Thermal Grease ve HY-410 yazıyor. Bide 0,262 C yazıyor.

Isı iletilmiyor sanırım. Eğer böyle ise değiştirmeniz faydalı olur.
Oyun içinden sıcaklıklarınıza bakın.
oyun ıcerısınden sıcaklıklara nasıl bakılıyor ki

aşırı dandik bir marka. Thermal Grease ve HY-410 yazıyor. Bide 0,262 C yazıyor.
Başka bir macun tercih etme imkanınız var mı? 1.42W/m-K ısı iletkenliği var.

oyun ıcerısınden sıcaklıklara nasıl bakılıyor ki
MSI Afterburner'ı indirip içindeki RivaTuner Statistics Server eklentisi ile bakabilirsiniz.

Dün Warzone yaklaşık 80 dereceye kadar çıkıyordu, bugun termal macun sürdüm 65 i geçmedi.

Başka bir macun tercih etme imkanınız var mı? 1.42W/m-K ısı iletkenliği var.

MSI Afterburner'ı indirip içindeki RivaTuner Statistics Server eklentisi ile bakabilirsiniz.
0,65w yazıyor sanırım düşük bir değer

HY-410 modeline baktığımda 1.42W/m-k değerini gördüm.

Bu biraz pahalı ama ısı iletkenliği 8.5W/m-k.
Sıcaklık değerleri oyun içerisinde bile 55-65 arası gidip gelıyor. Bence fps sorunu sıckalıktan değil başka bir nedenden kaynaklanıyor olabilir

Geri