Arkadaşlar Hepinize merhaba.
Ben İşlemci Ve Ekran Kartı için Termal Macun yenileyecektimde.
En fazla 39TL Lik Kredi Kartı Olmayan bir termal macun istiyorum.
Annem Kararından Vazgeçmeden hemen almam gerekli.
Lütfen Yardım Edin.
Eğer annen kartını kullanmana izin vermiyorsa ve çevrende Migros veya Şok gibi bir yer varsa İninal kart alıp onun aracılığıyla alabilirsin. Ama bildiğim kadarıyla kart fiyatı 5tl ve kart satın alacağın zaman içine en az 20tl yüklemen lazım yani alırken kasiyere 25tl vermen gerekiyor minimum. Kapıda ödeme olur dediğine göre kart almada da sorun yaşamazsın. Ayrıca 39tllik macundan alacağın performans ile işlemcinin arasına alüminyum folyo plakası yerleştirmek arasında pek bir fark olmaz. Ben şahsen Cooler Master htk-002 kullandım gereksiz görüyorum. Onu silip yerine alüminyum folyo koydum sıcaklık 6-7 derece daha düştü. Madem macun alacaksın alacakken de bi 20tl daha ver kaliteli bir şey al. Alırken 65tl atarsan karta bildiğim kadarıyla 5tl kart ücreti 2tl kullanım bedeli olur sana da 58tllik macun bütçesi kalır. Onunla da 2gr'lık Arctic MX-4 macun falan alabilirsin muhtemelen.
Edit: 50'tlden ucuz macunlarda genel olarak ısı iletkenliği <2W/m-K ayrıca kargo ücreti de ödemen gerekecek ve kargoyla yaklaşık 60-65tl'ye falan ısı iletkenliği kötü bir macun almak zorunda kalabilirsin. Isı iletkenlik değeri ne kadar büyükse o kadar iyi. Cooler Master htk-002'nin ısı iletkenliği 0.8W/m-K mesela ve kargo hariç 50tl civarında. Onun yerine 70-75tl yükleyip kart ücretleri falan çıkarttığın zaman 60-65tl kalır sana onunla da 4gr Arctic MX-4 2019 Edition alabilirsin (8.5W/m-K) kargo dahil olacak şekilde 60-65tl arasına var gördüğüm kadarıyla orijinalliğini yorumlardan sen sorgularsın.