Neler Yeni

Termal Macunu Biraz Fazla Kaçırdım

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
Arkadaşlar selam.

Hazır sistem satın aldım.
Kule tipi soğutucuyu takarken işlemcimin üstüne bir tık fazla termal macun kaçırmış olabilirim. Yayıldı yani tamamen yüzeyine komple..
Bir sorun oluşturur mu?
Tekrar söküp temizlemeli miyim?

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Arkadaşlar selam.

Kule tipi soğutucuyu takarken işlemcimin üstüne bir tık fazla termal macun kaçırmış olabilirim. Yayıldı yani tamamen yüzeyine komple..
Bir sorun oluşturur mu?
Görüntü atabilir misin hocam işlemcinin dışına taşmadıysa sorun yok .

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Temizle hocam garanti olsun kararma falan olabilir belki
Nasıl ve hangi şeylerle temizleyebilirim?
Kararma, performans kaybına sebep olur mu yoksa sadece görsel mi hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görüntü atabilir misin hocam işlemcinin dışına taşmadıysa sorun yok .
Şu an evde değilim eve geçince atsam?
Şöyle düşünelim işlemcinin tamamına yayıldı ama taşmadı hocam. Ryzen 5 7500f in komple yüzeyine gibi

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Nasıl ve hangi şeylerle temizleyebilirim?
Kararma, performans kaybına sebep olur mu yoksa sadece görsel mi hocam

Şu an evde değilim eve geçince atsam?
Şöyle düşünelim işlemcinin tamamına yayıldı ama taşmadı hocam. Ryzen 5 7500f in komple yüzeyine gibi
Hocam bu problem olmaz üstüne yayılması gerekli zaten daha iyi iletir ısıyı

Birde kullandığın macun mx4 gibi pump out olan bi macun ise nokta şeklinde koy sonra üstüne soğutucu tak yayılıyor zaten ve mis gibi oluyor . Geçen bende dark x123 taktım öyle yaptım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu

Birde kullandığın macun mx4 gibi pump out olan bi macun ise nokta şeklinde koy sonra üstüne soğutucu tak yayılıyor zaten ve mis gibi oluyor . Geçen bende dark x123 taktım öyle yaptım.
Gaming gen den 4070 blade sistemini aldım. Thermalright soğutucunun yanında vermişlerdi.

Termal macun ile ilgili bilgi veriyor mu ama yazayım başlığı.
Thermalright assasin spirit 120evo dark 120mm 4*6mm ısı borulu soğutucu..

Dediğim gibi bir sorun çıkarmayacaksa tüm yüzeye sıkmam, yaymam pek dokunmak istemiyorum. Pek pc den anlamıyorum çünkü :)

Hani pc den işlemcinin yüzde kaç çslıştığı, ısınması gibi bir değer varsa nereden bakabilirim? Ona göre bir aksilik var mı yok mu anlamak için?

Oktayy_00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
oktay
Arkadaşlar selam.

Bir sorun oluşturur mu?
işlemcinin tamamına yayılmışsa sıkıntı olmaz daha iyi olur taşarsa sıkıntı olurdu

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
işlemcinin tamamına yayılmışsa sıkıntı olmaz daha iyi olur taşarsa sıkıntı olurdu
Zaten tamamına ysyıldıktan sonra anakartın üzerine gelirse mi sıkıntı?
Tamamına sürdükten sonra kendisi aşağıya akmaz değil mi

Oktayy_00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
oktay
Zaten tamamına ysyıldıktan sonra anakartın üzerine gelirse mi sıkıntı?
Tamamına sürdükten sonra kendisi aşağıya akmaz değil mi
eğer fotoğrafda ki gibi sürdüyseniz soğutucu taktığınızda termal macun işlemcinin üzerinde yayılır ve daha iyi olur fakat soğutucuyu takmadan işlemcinin üzerine baya yayılmışsa soğutucuyu takınca taşabilir

Ekler

• islemci-termal-macun-696x392.jpg
    islemci-termal-macun-696x392.jpg
    53.3 KB · Hit: 4
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Ali Gündoğdu
eğer fotoğrafda ki gibi sürdüyseniz soğutucu taktığınızda termal macun işlemcinin üzerinde yayılır ve daha iyi olur fakat soğutucuyu takmadan işlemcinin üzerine baya yayılmışsa soğutucuyu takınca taşabilir
Bu şekilde sürmeye çalışırken sanırım olmadı. Ben de kule tipini oturtamadım tam baya bir oynayınca işlemcinin tüm yüzeyine yayıldı. Anakarta taşma yok ama dediğiniz gibi sürmedim. Tam sınırlarda idi yani :) şu an açıp temizlesem bir sıkıntı teşkil eder mi sizce? Yoksa dokunmamalı mıyım? Pc nin çalışımında bir sıkıntı yok şu anda. Değerlerini veya işlemcinin tam performansını verip vermediğine bakabileceğim bir yer var mı? Eğer bir sıkıntı mevcutsa açmak isterim, aksi takdirde pek anlamadığım için dokunmayı düşünmüyorum :D

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
198
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Bu şekilde sürmeye çalışırken sanırım olmadı. Ben de kule tipini oturtamadım tam baya bir oynayınca işlemcinin tüm yüzeyine yayıldı. Anakarta taşma yok ama dediğiniz gibi sürmedim. Tam sınırlarda idi yani :) şu an açıp temizlesem bir sıkıntı teşkil eder mi sizce? Yoksa dokunmamalı mıyım? Pc nin çalışımında bir sıkıntı yok şu anda. Değerlerini veya işlemcinin tam performansını verip vermediğine bakabileceğim bir yer var mı? Eğer bir sıkıntı mevcutsa açmak isterim, aksi takdirde pek anlamadığım için dokunmayı düşünmüyorum :D
Yok hocam yok dokunmayın taşma yoksa gayet iyi durum occt indirip sıcaklığa bakabilirsin işlemciye orda stress testi yapıp max sıcaklığı görüp internette karşılaştırabilirsiniz.

Whoose11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Osman
Gayet güzel detaylı anlatmaya çalışıyorsunuz teşekkürler ama kesin bir bilgiyi fotoğrafı yolladığınızda verebiliriz.

Top Bottom