Neler Yeni

Çözüldü✓ Kule tipi soğutucu taktıktan sonra anakartta cpu ezdebug ışığı yanıyor.

canakayx

80+
Selamlar, 1 senedir kullandığım ryzen 5 5600 + rtx 2060 ekran kartlı sistemimde stok soğutucuyu yetersiz bulduğum için kule tipi soğutucu aldım gametech markasından. soğutucunun icerisinden çıkan macunun kalitesiz olduğunu düşünüp wipaste c2 macun aldim. iki urun elime gectikten sonra dikkatli bir sekilde sogutucuyu takmaya başladım. kasayı yere yatırıp eski fanı dikkatli bir şekilde söktüm işlemcinin uzerini macunun yaninda gelen solüsyon ile temizleyip yeni macunu sürdüm. aldığım fanın içerisinden çıkan anakart aparatı intel uyumlu olduğu için fanı takamayacağımı düşündüm. daha sonrasında anakart kutusuna bakıp amd için uyumlu olan fan braketlerini bulup monte ettim. yeni soğutucuyu taktıktan sonra fanların kablosunu cpufan1 kısmına takamadım anakarttaki cpufan1 kısmı 4 pinliydi benim aldığım 3 fanlı bir model olduğu için kasanın içinde fana uygum bir soket vardı oraya taktım üçünüde. kasayı çalıştırdığımda rgbler ve fanlar tamamen çalıştı bir sorun olduğunu düşünmedim ama ekrana görüntü gelmiyor klavye vs çalışmıyordu. ayrıca anakart üzerinde ezdebug cpu ışığı beyaz ve sürekli bir şekilde yanıyordu. forumlarda biraz gezdikten sonra aynı sorunu yaşayan birini gördüm stok fanı taktığında düzeldiğini söylemişti. stok fanı geri taktım tabi bu süreçte macunu fazla ya da az sürmedim temizleyip tekrar sürdüm. eski fanı taktığımda da bu sorun devam etti. bilgisayarın garantisi bitmediğinden aldığım yerin teknik servisine götüreceğim. macun yenilemek ya da yeni bir fan takmak, takarken herhangi bir hasar vermek garantiyi bozar mı ve sizce sorun hangi parçada, ben neyi yanlış yaptım?
Bence paran yoksa iyi bir şey almak için undervotl nedir öğrenmelisin:) 5600 işlemciyi max 65 derecede kullanıyorum 4.4ghz sabit frekans değerinde. Ne bir performans kaybım var ne de başka bir şey hatta performansta artış bile var stock sogutucu bu arada :) Ah yok mu şu kalitesiz markaların ürünlerini alınca 60 derecede çalışacağını sananlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tarık Sarıyer
Bence paran yoksa iyi bir şey almak için undervotl nedir öğrenmelisin:) 5600 işlemciyi max 65 derecede kullanıyorum 4.4ghz sabit frekans değerinde. Ne bir performans kaybım var ne de başka bir şey hatta performansta artış bile var stock sogutucu bu arada :) Ah yok mu şu kalitesiz markaların ürünlerini alınca 60 derecede çalışacağını sananlar
stok soğutucu ile nasıl oluyor peki macun değişiminden sonra sıcaklık baya bir düştü. bir şey zannettiğimden almadım video test ve yorumlara bakarak aldım. 5600 için undervolt nasıl yapacağım. anakartım MSI A520M-A pro

Son düzenleme:

canakayx

80+
stok soğutucu ile nasıl oluyor peki macun değişiminden sonra sıcaklık baya bir düştü. bir şey zannettiğimden almadım video test ve yorumlara bakarak aldım. 5600 için undervolt nasıl yapacağım. anakartım MSI A520M-A pro
https://forum.donanimarsivi.com/konu/ryzen-5-5600-undervolt-nasil-yapilir.731410/ buradan yola çıkarak yavaş yavaş öğrenebilirsin. Anakartının bios içeriğini bilmedigim için yönlendirmem doğru olmaz. Gigabyte anakart benimki

lyutnık

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
203
İsim
Eren
arkadaşın anakartın aynısı bendede var bende denedim undervolt yapmayı ama a serisinde olmuyor

Top Bottom