Neler Yeni

The Forest Vsync açılmalı mı?

Oyunda VSYNC kapalı ve kare hızınıda 60 olarak ayarladım. 60 Fps'de yeterli çünkü, diğer türlü 90 -100 fps oluyor ama o zamanda ekran kartı fazla güç tüketip ısınıyor.

Tam olarak bu şekilde mi yapılmalı ayarlar acaba?
Oyun hakkında bilgisi olan varsa öneride bulunabilir mi? Teşekkürler.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Monitörünüz kaç hz acaba?

LalaMüfik

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,048
İsim
Melih k.
Oyunda VSYNC kapalı ve kare hızınıda 60 olarak ayarladım. 60 Fps'de yeterli çünkü, diğer türlü 90 -100 fps oluyor ama o zamanda ekran kartı fazla güç tüketip ısınıyor.

Tam olarak bu şekilde mi yapılmalı ayarlar acaba?
Oyun hakkında bilgisi olan varsa öneride bulunabilir mi? Teşekkürler.
ekran kartı fazla güç tüketince ne oluyor kanka , 60 fps senin için yeterliyse sorun yokda ekran kartı zorlansa herhangi bir sıkıntı olmuyor.

BeKo'O

80+ Silver
Dostum ne alakası var ekran kartı sen performansını al diye var. He diyosun çok ısınıyor tamam kaç derece oluyor mesela tam yükte?
Sabit 60 oynuyorsan v-sync aç ne olacak yani kartın patlayacak hali yok ya

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Katılıyorum ekran kartına o kadar para veriyorsun maximum performans almak istemen lazım. Ama eğer görüntüde kırılmalar oluyorsa açabilirsiniz. Monitörünüz 144 hz'se açın bence değilse açmayın.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitörünüz kaç hz acaba?
Monitör 144hz.

Fakat 144 kare hızını göremiyorum High ayarlarda.
Ama Low'da görür 144fps'yi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum ne alakası var ekran kartı sen performansını al diye var. He diyosun çok ısınıyor tamam kaç derece oluyor mesela tam yükte?
Sabit 60 oynuyorsan v-sync aç ne olacak yani kartın patlayacak hali yok ya
Yükte kendi oto fan ayarında 75 derecelerde.
Manuel fan ayarı yapmam gerekiyor o yüzden.
Manuel fan ayarını yapsam 70 dereceyi geçmez. Mesela %45 yapsam fan ayarını.
Ayrıca 60fps de yeterli gibi duruyor The Forest için, boşuna yüksek kare hızı şart değil.
Cs: Go falan olsa anlarım, yüksek Fps önemli o tarz oyunlarda.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
vsycn yırtılmaları ve kareler arasındaki geçişleri yumuşatır

kötü yanı anlık tepkimeler yapamayabilirsin mesela ben csde açtığımda oyun aşırı akıcı oluyor ama mous imleci hareketimin biraz gerisinden geliyor o yüzden cross almakta zorlanıyordum bende kapattım

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hocam V-SYNC açın bence. Monitörünüz 144 HZ ise yırtılmalar yaratabilir. Özellikle iyi olmayan bir monitörse. İyi monitörler olmuyor ama tedbir olarak ben yine V-SYNC açardım.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
The Forest gibi bir oyunda açabilirsin V-Sync fakat monitörün 144 Hz olduğu için ben açmazdım şahsen, 100 Fps'lerde oynamak çok daha akıcı ve güzel.

The Forest gibi bir oyunda açabilirsin V-Sync fakat monitörün 144 Hz olduğu için ben açmazdım şahsen, 100 Fps'lerde oynamak çok daha akıcı ve güzel.
Grafik ayarları High mı, Medium mu olmalı oyunda sizce?
En iyisi hangisi olur?

Ayrıca konu ile alakasız ama, oyunda Haritayı açmak için M'ye basıyorum açılmıyor.
Envanter falan açılıyor I tuşuyla.
Bu neden, oyun ileride mi açmaya izin veriyor haritayı?

Son düzenleme:

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Grafik ayarları High mı, Medium mu olmalı oyunda sizce?
En iyisi hangisi olur?

Ayrıca konu ile alakasız ama, oyunda Haritayı açmak için M'ye basıyorum açılmıyor.
Envanter falan açılıyor I tuşuyla.
Bu neden, oyun ileride mi açmaya izin veriyor haritayı?
High'da oynardım ben. Harita kısmını bilmiyorum

AEnic31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Abdurrahman Eniç
Monitör 144hz.

Fakat 144 kare hızını göremiyorum High ayarlarda.
Ama Low'da görür 144fps'yi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yükte kendi oto fan ayarında 75 derecelerde.
Manuel fan ayarı yapmam gerekiyor o yüzden.
Manuel fan ayarını yapsam 70 dereceyi geçmez. Mesela %45 yapsam fan ayarını.
Ayrıca 60fps de yeterli gibi duruyor The Forest için, boşuna yüksek kare hızı şart değil.
Cs: Go falan olsa anlarım, yüksek Fps önemli o tarz oyunlarda.
Hocam eğer laptop kullanıyorsanız bu sıcaklıklar ortalama seviyede. Sıcaklık seviyesi işlemci için 95'e, ekran kartı için 90'a çıkmasın ona dikkat edin. Ancak fanın %45'in altında kalmaması lazım. Oyun oynadığınız zaman otomatik olarak fan hızını %100'e çekmesi lazım. Eğer fanınız fix %45 civarında kalıyorsa bir sıkıntı var demektir, bilginiz olsun.

Bilgisayardaki parçalar (özellikle işlemci ve ekran kartı) kendilerini sıcaklık durumunda oluşacak arızalardan korumak için bir takım sigortalara sahipler. Bilgisayarınız tehlikeli sıcaklıklara ulaştığında otomatik olarak kapanacaktır zaten ki öyle bir şeyin olacağını sanmıyorum fanlarınız düzgün çalıştıktan sonra. 10 yıllık makineye taktığım 4 yıllık ekran kartının macununu bir kere değiştirmedim, hala taş gibi çalışıyor. İşlemcisine de bu yaz macun sürdük, onun haricinde çok iyi bir şekilde çalışıyordu o da. Ki sizin bilgisayarınız yeniyse çok daha iyi performans gösterecektir.

Vsync yırtılmaları önleyen bir teknoloji. Eğer sabit 144 hertz alamıyorsanız, 90 fps ile 60 fps arasında çok bir fark olmayacağını düşünüyor veya bu farka tolerans gösterebileceğinizi düşünüyorsanız Vsync açmanızı öneririm. Ben şahsen oyun oynarken ekranda bir yırtılma görünce oyun zevkim kaçıyor. O yüzden Vsync açıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,203
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom