Hocam eğer laptop kullanıyorsanız bu sıcaklıklar ortalama seviyede. Sıcaklık seviyesi işlemci için 95'e, ekran kartı için 90'a çıkmasın ona dikkat edin. Ancak fanın %45'in altında kalmaması lazım. Oyun oynadığınız zaman otomatik olarak fan hızını %100'e çekmesi lazım. Eğer fanınız fix %45 civarında kalıyorsa bir sıkıntı var demektir, bilginiz olsun.
Bilgisayardaki parçalar (özellikle işlemci ve ekran kartı) kendilerini sıcaklık durumunda oluşacak arızalardan korumak için bir takım sigortalara sahipler. Bilgisayarınız tehlikeli sıcaklıklara ulaştığında otomatik olarak kapanacaktır zaten ki öyle bir şeyin olacağını sanmıyorum fanlarınız düzgün çalıştıktan sonra. 10 yıllık makineye taktığım 4 yıllık ekran kartının macununu bir kere değiştirmedim, hala taş gibi çalışıyor. İşlemcisine de bu yaz macun sürdük, onun haricinde çok iyi bir şekilde çalışıyordu o da. Ki sizin bilgisayarınız yeniyse çok daha iyi performans gösterecektir.
Vsync yırtılmaları önleyen bir teknoloji. Eğer sabit 144 hertz alamıyorsanız, 90 fps ile 60 fps arasında çok bir fark olmayacağını düşünüyor veya bu farka tolerans gösterebileceğinizi düşünüyorsanız Vsync açmanızı öneririm. Ben şahsen oyun oynarken ekranda bir yırtılma görünce oyun zevkim kaçıyor. O yüzden Vsync açıyorum.
Cihaz Laptop Değil hocam.
Kart Auto Modda fan gürültüsü olmasın diye düşük devirde dönmeye programlanmış, MSI öyle yapıyor genelde.
Tabi bu oyundan oyuna değişir.
The Forest aşırı sistem gereksinimi isteyen bir oyun olmadığı için Kart da buna göre fan devrini tutuyor. Daha ağır bir oyunda tuttuğu bu devir daha yüksek olabilir. Örneğin; %50-55 aralığı gibi.
Ekran kartı kendi fanını 75 dereceye kadar düşük devirde tutup, bunun üstü sıcaklıklara çıktığında ise fanını %45-50'ye kadar getirir, bu her kartta böyledir bildiğiniz gibi.
Mesela, VSYNC 60 fps sabit iken de gerekli mi sizce?
Şu an 60 fps sabit oynuyorum, kare hızını 60 olarak ayarladığım için 60 Fps sabit oluyor. Ayarlamazsam 90-100 olabiliyor.
VSYNC açmadım, ama kare hızını maksimum 60 olarak ayarladığım için sabit 60'da tutuyor kendini oyun.
Bu şartlarda yine VSYNC açmak gerekli mi, bilemedim.
Boşu boşuna elektrik faturası fazla gelmesin.
Sabit 60 kare hızı yeterli bu oyun için.